Beyaz Kağıt’tan Deprem Bölgesine 200 Kadro

Asperox ve Peros markalarının sahibi Beyaz Kağıt AŞ tarafından depremden ağır yara alan bölgelerden olan Adana’da kurulacak fabrikaya 200 kişilik istihdam desteği bu bölgeden sağlanacak. 657 milyon liralık teşvik alan ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan tesis, bölgenin ekonomik kalkınmasında da etkili olacak.

Beyaz Kağıt’tan Deprem Bölgesine 200 Kadro

Asperox ve Peros markalarının sahibi Beyaz Kağıt, Türkiye’de üretimi olmayan bulaşık makinesi deterjan kapsülünün üretimi için harekete geçti.

Ev temizlik ürünleri sektöründe 2005 yılından bu yana faaliyet gösteren yüzde 100 yerli sermayeli ve Adana merkezli Beyaz Kağıt, bir süre önce bulaşık makinesi deterjan kapsülünün üretimi için büyük bir yatırıma imza atmıştı.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek üzere 657 milyon liralık teşvik paketinden yararlanan Beyaz Kağıt, yaraların sarılmaya başlanmasıyla birlikte Adana’daki üretim tesisinin yapılandırma çalışmalarını hızlandırdı ve 200 kişilik insan kaynağını deprem bölgesinden istihdam etme kararı aldı.

Dünyada sadece iki ülkede, Türkiye’de ise ilk ve tek olacak bulaşık makinesi kapsül üretim tesisi, deprem bölgesinin ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde temelleri atılan tesis yılın ikinci yarısında üretime start verecek. Yıllık üretim kapasitesi ilk etapta 2.4 milyar adet olacak. Bu da Türkiye’nin ihtiyacı olan kapasitenin yüzde 65’ini tek başına karşılamak anlamına geliyor. Ürünlerin yılın son çeyreğinde market raflarında olması planlanıyor. Tüketiciye alışverişte rahat bir nefes aldıracak yatırımla iç pazardaki ihtiyaç karşıladıktan sonra ihracat için de harekete geçilecek.

İstihdam seferberliği hakkında açıklama yapan Beyaz Kağıt AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Doğrul; “Bulaşık makinesi deterjan kapsülü, Türkiye’de üretimi olmayan bir kategori. Bu yatırımla temizlik ürünleri kategorisinde ithalatın önüne geçme ve ülkemizin ekonomik gelişmine katma değer sağlama hedefindeyiz. Depremden ağır yara alan 11 ilimiz de üretim gücüyle ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip. Adana’da yerleşik bir marka olarak 18 yıldır olduğu gibi bundan sonra da şehrimizin ve ülkemizin ekonomik kalkınması için elimizden geleni yapacağız. Ülkemiz için oldukça önemli ve stratejik olan bu yatırım umarız ki, Adana’mıza ve 11 ilde üretim yapan sanayicilerimize bir nebze de olsa güç katacak, örnek olacak” dedi. (Mehmet Emin Danış)

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2023, 15:18

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER