Bakan Şimşek; “99 Depreminde Toplanan Paranın 8 Katı Harcandı”

AK Parti Adıyaman Milletvekili İshak Şan’ın Bütçe görüşmeleri esnasında sorduğu soruları cevaplayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1999 depreminin ardından toplanan paranın 8 katının afet riski için harcadığını açıkladı.

Bakan Şimşek; “99 Depreminde Toplanan Paranın 8 Katı Harcandı”

TBMM’de devam eden Bütçe görüşmelerinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yönelik çeşitli sorular ileten AK Parti Adıyaman Milletvekili İshak Şan’ın soruları cevaplandı.

Çeşitli ülkelere giderek kaynak aradıklarına dair iddiaları cevaplayan Bakan Mehmet Şimşek; “Ülkeleri gezerken sadece programımızı anlatıyoruz, kaynak aramıyoruz. Dış kaynak ihtiyacımızı piyasadan temin ettik, ikili ilişkilerde kaynağa ihtiyacımız yok. Türkiye’nin tabi ki kaynağa ihtiyacı var, temin şekli bizim için önemli; doğrudan doğruya kaynak aranıyor kelimesinin altının irdelenmemesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Deprem fonundan harcanan paralarla ilgili soruyu da cevaplayan Bakan Şimşek, şöyle devam etti; “99 depreminde bu yana afet risklerini azaltmak için toplanan paranın 8 katı bugüne kadar harcanmış. 99 depreminden sonra bir fon kurulmadı, dolayısıyla Deprem Vergisi adı altında toplanan vergiler farklı bir yerde toplanmadı. Bütçedeki harcamalar nereye yapılmış ise bu para da oraya harcanmıştır. Türkiye zorlu bir süreç geçiriyor, hiç bir zaman ‘kolay olacak’ demedim, ben inanıyorum ki bu zor günler geçecek. Orta vadeli programın amacına ulaşabilmesi için 6 tane hedefimiz var, bu hedefler doğrultusunda ilerlemeyi sağladık. Çok kaliteli bir ekibimiz, çok iyi bir programımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da tam desteği var.”

HABER: Mehmet Emin Danış

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER