KURSDER Başkanı Mustafa Tunç; “Kurumlarımızın Başarısı ArtmaktadIr”

Pandemi döneminde ders çalışma alışkanlıkları değişen öğrencilerin yüz yüze eğitim sistemine uyumunun önemini hatırlatan Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (KURSDER) Başkanı Mustafa Tunç; “Olumsuzluklarla mücadele etmenin en garantili yolu çocuklarınızı bildiğiniz, tabelası olan ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan kurumlara gönderin. Hem çocuğumuzun geleceğini, hem fiziksel ve ruhsal sağlığını korumak adına hepimize büyük görevler düşmektedir” diye konuştu.

KURSDER Başkanı Mustafa Tunç; “Kurumlarımızın Başarısı ArtmaktadIr”

Geçtiğimiz dönemde pandemi nedeniyle online verilen eğitimler nedeniyle öğrencilerin çalışma kültürünün değiştiğini hatırlatan Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (KURSDER) Başkanı Mustafa Tunç; “Sınavlarımız şimdi online değil, hem LGS hem de üniversite giriş sınavları yüz yüze sınav sistemiyle gerçekleştiriliyor. Bu nedenle çocuklarımızın  bu sınavlara hemfiziksel hem de zihinsel olarak hazır olmaları gerekiyor” dedi.

Öğrencilerin yüz yüze eğitim sistemine uyum sağlaması için var güçleriyle çalıştıklarını ekleyen Mustafa Tunç, şöyle konuştu; “Adıyaman şehir merkezinde 36 resmi kurs var, bu kurslarımızda eğitim gören yaklaşık 10 bin öğrencimiz mevcut. Malumunuz pandemi dönemi atlattık ve bu dönemde öğrencilerimizin çalışma kültüründe bir değişim görüldü. Çocuklarımızın çalışma kültürünü yeniden kazanmaları adına hem nitelikli liselere hem de üniversitelere yerleşmeleri adına Adıyaman’daki kurslar olarak var olan güçlerimizle mücadele etmekteyiz. Kurs merkezlerimiz hem çocuklarımızın hem de ailelerimizin yanında olmaktadırlar. Dolayısıyla çocuklarımız pandemiyle beraber evde ders çalışmaya başladılar, müzik dinler gibi ders dinlemeye alıştılar, çünkü eğitimler online idi. Ancak sınavlarımız şimdi online değil, hem LGS hem de üniversite giriş sınavları yüz yüze sınav sistemiyle gerçekleştiriliyor. Bu nedenle çocuklarımızın  bu sınavlara hemfiziksel hem de zihinsel olarak hazır olmaları gerekiyor.”

Çocukların resmi kurs merkezlerinde eğitim almalarının önemine de değinen Mustafa Tunç, sözlerini şöyle tamamladı; “Çocuklarımızın evde değil, profesyonel eğitim desteği veren bizlerin kontrolünde olmaları gerekmektedir. Bunu tüm çocuklarımıza ve velilerimize bildirmek isterim. Çocuklarımız üşengeç davrana bilirler, gelecekte kendilerini ne gibi tehlikelerin beklediğini fark etmeye bilirler. Bir diğer önemli nokta da çocuklarımızın kim oldukları belli olmayan, bilmediğimiz merdiven altı diye tabir edilen kurumlara lütfen göndermeyin. Son yıllarda Adıyaman’da hem uyuşturucu hem de başka bazı olumsuzlukların hızlıca arttığını biliyoruz. Velilere seslenmek istiyorum; bu tip olumsuzluklarla mücadele etmenin en garantili yolu çocuklarınızı bildiğiniz, tabelası olan ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan kurumlara gönderin. Hem çocuğumuzun geleceğini, hem fiziksel ve ruhsal sağlığını korumak adına hepimize büyük görevler düşmektedir. Adıyaman’da resmi olarak hem Milli Eğitim Bakanlığına hem de bizim resmi derneğimize kayıtlı 36 kursumuz mevcut, bu kurumlarımızda yaklaşık 10 bin öğrenciye gayet sağlıklı, hijyenik ortamda  eğtim vermektedirler.  Her geçen gün kurumlarımızın başarısı artmaktaıdr. Çocuklarımızın akademik başarıları, ruhsall ve fiziksel gelişimleri açısından kurumlarımız kendilerini kantılamış durumdadırlar. “ (ADIYAMAN DOĞRU HABER)

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2022, 21:47

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER