ERDOĞAN'DAN KYK BORÇLULARINA MÜJDE...

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu bursu (KYK) borçlularına yönelik bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; "Kredi ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık" dedi.

ERDOĞAN'DAN KYK BORÇLULARINA MÜJDE...

Günlerdir gündemde olan KYK borçlarına yönelik müjdeyi paylaşan Erdoğan; "Bugüne kadar kredi ödemelerinin yıllık güncellenmesini belirli bir faiz oranından değil, yurt içi fiyat endeksi farkına göre hiçbir zaman bir faiz uygulaması yapmadık. Bay Kemal yalan bol. Utanmadan, sıkılmadan faizden bahsediyor. Eğer sıkıyorsa kendin gel bunu ispatla. Hiçbir öğrenci faiz uygulamasına tabi tutulmamıştır. Son dönemde enflasyonun arzu etmediğimiz düzeylere yükselmesi, öğrenim kredisi güncellenmelerinde beklenmedik rakamların ortaya çıkmasına yol açtı. Gençlerimizi elbette böyle bir yükün altında bırakamazdık. Haftalar öncesinden ilgili arkadaşlarımıza talimatlarımızı verdik. Çalışmaları başlattık. Biraz önceki kabine toplantımızda kredi ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık.


Yani anapara. Bu uygulamadan halen kredi geri ödemesi yapan tüm gençlerimiz yararlanacak. Aldığımız bu kararla kredi geri ödemelerinde toplamda 26 milyar lira üzerinde bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış oluyoruz. Böylece mezun olup geri ödemesi başlayacak 1 milyon 49 bin, kredi almış ancak henüz mezun olmamış 812 bin, geri ödemesi vergi dairelerince takip edilen 1 milyon 295 bin olmak üzere toplam 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredisi sorununu kökten çözmüş oluyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren kredi ödemesi başlayacak öğrencilerimiz de sadece aldıkları kredi rakamı kadar sorumlu olacaklar. Öğrenim kredileriyle ilgili aldığımız kararın hayırlı olmasını diliyorum" dedi. (İHA)

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2022, 23:44

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER