ÇADAP Şiir Günlerine Hazırlanıyor

Çağdaş Adıyamanlılar Dayanışma Platformu (ÇADAP Başkanı Aziz Levent Binzet, Adıyaman Kültür, Sanat ve Edebiyat Günleri etkinliği hazırlıklarına başladıklarını açıkladı. 2023 yılı içerisinde ilk olarak şiir karegorisinde etkinlik planladıklarını ifade eden Başkan Binzet; “Nisan 2023’de yapılması planlanan Adıyaman Şiir Günleri’nde şiirlerinin okunması içinAdıyaman’lı şairlerimizden en fazla iki şiirini ÇADAP’a ulaştırmaları gerekiyor” dedi.

ÇADAP Şiir Günlerine Hazırlanıyor

Çağdaş Adıyamanlılar Dayanışma Platformu (ÇADAP), Adıyaman Kültür, Sanat ve Edebiyat Günleri adı altında yeni bir çalışma başlattı.

2023 yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan ilk etkinliğinşiir dalında olduğunu belirten ÇADAP Başkanı Aziz Levent Binzet, Adıyaman Şiir Günleri etkinliği için Adıyamanlı Şairlerden ikişer şiir beklediklerini söyledi.

Platform olarak 2017 yılından beri faaliyette olduklarını söyleyen Başkan Aziz Levent Binzet; “Doyduğumuz yerden, doğduğumuz yere hizmet sloganıyla 06 Mayıs 2017 tarihinde kurulan kısa sürede Türkiye ve dünyanın dört bir yanından Adıyamanlı iş, sanat, politika, eğitim, sağlık, kamu kurum ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla, din, dil, ırk, mezhep ayrımı gözetmeksizin kimliğinde Adıyaman yazan herkesi doğal üyesi kabul ederek saygın bir Sivil Toplum Hareketine dönüşen sosyal medya örgütlenmesiyiz” dedi.

ÇADAP’ın Temmuz 2019’da dernekleşme kararı alarak Çağdaş Adıyamanlılar Derneği adı altında çalışmalarına devam ettiğini ekleyen Başkan Binzet; “ÇADAP, İstanbul’da sayıları on binleri bulan İl derneklerinin klişe çalışmalarının aksine, yaşama ve insana dokunan çalışmalarıyla 5 yılı geride bıraktı. Birbirinden örnek çalışmalara, yardımlara, ziyaretlere, aktivitelere imza atan. Onlarca okula yardımlarda bulunan, Adıyaman’ın köylerinde kütüphaneler açan,ihtiyaç sahiplerine el uzatan. Kimi zaman bir spor karşılaşmasına katılan hep birlikte sporun coşkusunu yaşayan, kimi zaman Adıyamanımız’ın tarihinde iz bırakmış isimlerini, büyüklerimizi evlerinde ziyaret ederek hayır dualarını alan. Siyasi parti ayırt etmeden, başarı yakalamış her bir hemşehrisinin yanında olarak gururunu paylaşan yazarlarımızın imza günlerine katılan, kahvaltı ve yemekli organizasyonlarla  uzakları yakın eden. Emekli generalinden sanatçısına, profesöründen iş insanına, yönetmeninden gazetecisine, ressamından sporcusuna, eğitimcisinden emeklisine toplumun her kesiminden örnek isimlerle kucaklaşan, bir araya gelen. Engelli bir bireyin tekerlekli sandalyeye kavuşmasında yaşadığı mutluluğa tanıklık eden. ÇADAP’ın Çiçekleri adını taşıyan sosyal sorumluluk projesiyle Adıyaman’ın köylerinde başta kızlar olmak üzere derslerinde başarılı olan yaklaşık 70 ilk ve ortaöğretim öğrencisine burs imkânı sağlayan ÇADAP farkındalık yaratmaya devam ediyor.”

2023 yılında gerçekleştirmeyi planladıkları faaliyetlere de değinen Başkan Binzet, sözlerini şöyle tamamladı; “Adıyaman Kültür Sanat ve Edebiyat Günleri adı altında çalışmalar başlatan ÇADAP ilk olarak Adıyaman Şiir Günleri için  hazırlıklar yapmaya başladı. Nisan 2023’de yapılması planlanan Adıyaman Şiir Günleri’nde şiirlerinin okunması içinAdıyaman’lı şairlerimizden en fazla iki şiirini ÇADAP’a ulaştırmaları gerekiyor.” (ADIYAMAN DOĞRU HABER)

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2022, 13:25

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER