100 BİN İLK VE ORTA ÖĞRETİM ÖĞRENCİSİNE BURS

Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Mahmut Özer, geçen yıl 30 bin ilk ve orta öğretim öğrencisine verilen bursa sayısını 30 bini deprem bölgesindeki öğrenciler olmak üzere 100 bin öğrenciye çıkardıklarını ve açıkladı.

100 BİN İLK VE ORTA ÖĞRETİM ÖĞRENCİSİNE BURS

Öğrenci başına 863 lira olarak ödenecek burs kontejanının 30 binin deprem bölgesindeki öğrencilere ayrıldığını belirten Bakan Mahmut Özer, sınavın eylül ayında yapılacağını ekledi.

Bakan Özer, konuyla ilgili açıklamasında; “İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı kapsamında geçen yıl 70 bin öğrencimize burs sağlamıştık. Bu yıl Eylül ayında yapacağımız sınavda bu sayıyı 100 bine çıkarıyoruz. İlave 30 bin kontenjanımızı deprem bölgesindeki öğrencilerimize ayıracağız. 100 bin öğrencimize aylık 863 lira burs imkânı sağlayacağız. Tüm bu süreçlerdeki desteği için başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanımız Nureddin Nebati’ye öğrencilerimize bu kıymetli katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi. (HABER: Mehmet Emin Danış)

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER