DİKKAT, SANSÜRLENMİŞ İÇERİK...

Bazı görüntülü haber ve paylaşımları izlemek üzere düğmeye basıldığında önce "dikkat, sansürlenmiş içerik" uyarısıyla karşılaşırız.

"Sansürlenmiş içerik" yasal uyarısının sebebi izlenmek üzere olan görüntülerin 18 yaşından küçükler için uygun olmayan unsurlar içermesindendir.

Bu tür uyarıların bazısı görüntülerin çocuk gelişimine olumsuz etki vermesi muhtemel cinsellik bulundurmasındandır ama bazısı sadece çocuklar için değil büyükler için bile zararlı olabilecek veya ruhsal bunalımlara neden olabilecek zararlı görüntüler barındırmasındandır.

Özellikle sosyal medyada öyle görüntülere şahit oluyoruz ki şahsen ben bazı geceler uyuyamıyorum, bazen hatırladıkça insanlığımdan utanıyorum, bazen de hüngür hüngür ağlıyorum.

Size bu görüntülerin etkisini özetlemek için önce tam tersi örnekler vermek sonra da mümkün oldukça "sansürleyerek bazı lanet olası insan müsveddelerinin" sebep olduğu görüntülerden çerçeve sunacağım.

İnternet arama motorlarında "yardımsever hayvanlar" yazdığınızda örneğin suya düşmüş bir böceğe uzattığı yaprakla kurtaran maymun, denize düşmek üzere olan bir bebeği kıyafetinden tutup güvenli kıyıya çeken köpek, karaya vurmuş balığa ağzıyla su yolu açıp ölümden kurtulmasına vesile bir başka köpek veya bağlı olan hemcinsine uzaklardan ot getiren at görüntületine ulaşırsınız.

Öte yandan elleri arkadan bağlı çıplak canlı esirinin hâyâlarını köpeğe yediren ya da "müslüman çocukların derilerini canlı canlı yüzdüm ve ne zaman ölecekler diye saat tutup bekledim" diyen  insan müsveddelerini görmek mümkün..

Söyleyin lütfen bunları izlemek durumunda olan vicdan sahibi hangi insan uyuyabilir, nasıl bir insan insanlığından utanmaz ve ne tür bir yürek hüngür hüngür ağlamaz....

En acısı ne biliyor musunuz, bu lanet olası sapıkları dünyaya adalet dağıttığını söyleyen Amerika da, Rusya da, İngiltere de, Almanya da, Fransa da.. kısacası dünya biliyor...

Mehmet Emin Danış

YORUM EKLE