DİKKAT!... AJANLAR ADIYAMAN’DA KOL GEZİYOR!

(Bağımsız Kürsü)

ŞANLIURFA, MALATYA, GAZİANTEP komşu illerimizin yöneticileri bir araya gelip, "ADIYAMAN’DA devrimler yapılıp, çağ atlatılarak, bölgenin cazibe merkezine dönüştürülme sırrını çözelim" demişler! 

Bıktık artık halkımızın, “Bir ADIYAMAN kadarda olamıyoruz, gidin bakın görün neler yapılmış neler.. örnek alın” demelerinden! 

Üç ilin yöneticileri, ADIYAMAN’DA yapılan bu devrimleri incelemek için, tarım, sanayi, sağlık, belediyecilik, turizm kültür ve sosyal yapı ile birlikte birçok konuda bilgi sahibi olan deneyimli AJANLARINI ADIYAMAN’A göndermeye karar vermişler! 

TEBDİL-İ KIYAFET içerisindeki bu üç ilin AJANLARI, ŞANLIURFA yol ayrımında buluşup görev bölümü yaptıktan sonra, şehre sızmaya başlamışlar!

Kimse pek “Çakmamış” anlamamış, dikkat bile çekmemişler.

Bakmışlar ki herkes işinde, kârında, huzurlu ve mutlu! 

Biraz ilerleyip KÜÇÜK SANAYI SİTESİNE yaklaşınca HAFİF RAYLI SİSTEMİ görmüşler, "helal olsun bunlara" demekten kendilerini alamamışlar!

Yeni yapılan KÖPRÜLÜ KAVŞAKTAN sonra EĞRİ ÇAYI köprüsünü geçerken, MALATYALI AJAN dayanamayıp demiş ki;

“Biz de BEYLER DERESİNDEKİ VİYADÜK ile övünüyoruz, helal olsun 'Adamlara' bizden daha iyisini yapmışlar, bir de üstelik her tarafı yeşil alan!"

Neyse, VALİ KONAĞI, HÜKÜMET KONAĞI ile HASTANE KAVŞAĞINDAKİ BATI-ÇIKTI, KÖPRÜLÜ KAVŞAKLARI geçip hiçbir ışığa takılmadan ilerlerken, iki yakaya yolcu taşıyan METROBÜSLER ile üstü kapalı, yürüyen merdivenli üst geçitlerle birlikte bakımlı asfalt ile bisiklet yollarına hayran kalmışlar! KAHTA yolunda müsait bir yerde görev bölümü yaparak şehire dağılma kararı alırken, ZİYARET ÇAYI KÖPRÜSÜNE DE 10 üzerinden 8 puan vermişler! 

Bu AJANLAR şehire dağılıp, ADIYAMAN’IN bu başarı sırrını çözebilmek için, başlattıkları istihbarat çalışmalarını bitirip buluştuktan sonra, ÇAĞ ATLATILIP, CAZİBE MERKEZİ konumuna getirilen ADIYAMAN gerçeğini kabul etmişler. "BRAVO" demekten de kendilerini alamamışlar! 

URFALI AJAN konuşmuş; 

“Dört tarafı sularla çevrili bu il tarım da sulama işini çoktan bitirmiş. Sulanmayan arazi kalmamış. Çiftçiler yılda 4-5 ürün kaldırmaya başlamışlar. Son zamanlarda BADEM ve ZEYTİN ekimine yönlendirilmişler. HAYVANCILIK ve ATATÜRK BARAJINDAKİ BALIKÇILIK DA çok iyi seviyelere gelmiş!"

Ayrıca "şunu da söyleyeyim" demiş;

"Biz URFALILAR Belediye Başkanı FAKIBABA’NIN yaptırmış olduğu 5 bin araçlık KAPALI OTO PARKTAN övünüyorduk, 'Adamlar' bu rakamı çoktan geçmiş, park sıkıntısı falan kalmamış bu memlekette!"

URFALI devam etmiş; 

"ATATÜR BARAJI ayaklarının dibinde ileriyi iyi düşünmüşler. Baraja doğru YÜRÜYÜŞ ve BİSİKLET yolları ile DİNLENME ALANLARI yapmışlar. Vatandaş bu güzelliğe kendini kaptırmış, sıra-sıra HOBİ BAHÇELERİ, BAĞ EVLERİ yapmaya başlamışlar. 

Tabi ki, küçük de olsa bir HAYVANAT BAHÇESİ yapmayı ihmal etmemişler. Çocuklar büyük zevk alıyormuş, bu ilgi karşılığın da ileride büyütmeyi planlıyorlarmış!"..

Burada MALATYALI AJAN araya girip sözü almış; 

"Doğuda 400 yataklı hastane, yanında KADIN DOĞUM ve ÇOCUK HASTANESİNİN temeli de atılmış, Kuzeyde 200 yataklı, Batıda 150 yataklı hastane var.  2023 deflerini değil, 2033 hedefleri yakalanmış. 200 yataklı hastaneyi de PANDEMİ hastanesine çevirmişler, kafaları çok rahat. Şimdi ŞEHİR HASTANESİ yapılması için çalışıyorlar!” 

İlçelerin yol sorunu kalmamış. ÇELİKHAN yolunu çok iyi planlamışlar, 55 kilometrelik yol, 30 kilometreye düşmüş! 

KUZEY ve GÜNEY ÇEVRE YOLLARI mükemmel. YÜRÜYÜŞ ve BİSİKLET yolları, yol kenarların da DİNLENME ALANLARI var, harika bir IŞIKLANDIRMA yapmışlar!

Her ne kadar yeşil alanları öldürüp, ANA BULVAR üzerine ADLİYE SARAYI, HÜKÜMET KONAĞI gibi resmi daireleri kondurup, beton yığınına çevirerek, şehrin nefesini de kesmişlerse de olsun, “BU KADAR KUSUR KADI KIZIINDA DA BULUNUR” demişler!

KARA ALİ KÖPRÜSÜ bir harika. ABO PAŞA DERESİNDEN geçen yola güzel bir köprü yapılmış. Derede birtakım düzenlemeler yapılarak, çevre sakinlerinin hizmetine sokulmuş. PİKNİK ALANI gibi şeyler fenada olmamış!

Şehir merkezinde ESKİ KÜTÜPHANİN yerine, yeni bir KÜTÜPHANE yapılıyor. GELEN-GEÇEN faydalansın diye! Bunun yanında yaşam kalitesini artırmak için, 33 mahallenin 13'üne küçük ama şirin, modern ve çağdaş MAHALLE KÜTÜPHANELERİ yapılmış. Dar gelirli ailelerin çocukları için. Bu semtlerde analar da unutulmamış yeteri derece de KREŞLERDE yapılmış! 

Şehrin her iki yakasında, YAŞLILAR VE EMEKLİLER için "EMEKLİ EVLERİ” yapılmış. İçerisinde her türlü etkinlik yapıla biliniyor. PİNPON ve BİLARDO SALONLARI, TELEVİZYON ve OKUMA ODALARI mevcut. 

Buralarda EMEKLİ ÖĞRETMENLER dar gelirli aile çocuklarına, gönüllü, ücretsiz, İNGİLİZCE, MATEMATİK, RESİM ve MÜZİK dersleri gibi kurslar düzenliyorlarmış! 

ÇEVRE YOLLARI üzerindeki çok amaçlı 2 KÜLTÜR SİTESİ, BELEDİYE BİNASI, NİKAH SALONU çok iyi. Uygun yerlere planlanmış KUYUMCULAR ÇARŞISI, TOPTANCILAR ve MOBİLYACILAR SİTESİ İLE EMLAKÇILAR gibi esnaflar için düzenlemelere özen gösterilmiş. 

MALATYALI AJANINA çok iş yüklemişler anlatmaya devam etmiş; 

DEMORASİ PARKI ve MİMAR SİNAN KÜLTÜR PARKI, isimleri gibi tertemiz. Güzel bir düzenleme yapmışlar. 

Öyle bizdekiler gibi önlerinde boyacılar, çadırlar, kulübeler, tatlı ve mısır satanlar falan yok. 

Kaldırım işgaline falan hiç rastlayamazsın! 

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE iyi ilerlenme var. Çoğunu bitirmişler sağlıklı yaşam için, insan odaklı yerler yapmaya devam ediliyor! 

SPORDA sorun yok, her mahallenin küçük de olsa SPOR tesisleri var. Bu arada Bin 236 olan LİSASLI SPORCU sayısını 56 bin 737 SPORCUYA çıkartmışlar! 

SANAYİ İLE TURİZMİ ANTEPLİ AJAN anlatmaya başlamış; 

TURİZM DE büyük yatırımlar gerçekleştirmişler. Ortaya çıkartılmayan TARİHİ DEĞER kalmamış. 

Aklın hayalin almayacağı çok amaçlı bir MÜZELERİ var. GELENEKSEL YAPISI, TARİHİ DOKUSU, ŞEHİRİN KİMLİĞİ korunmuş. Bunlar içinde ayrıca MÜZELER yapılmış, yerli ve yabancı TURİSTEN başlarını alamıyorlarmış! 

SANAYİ DE yakın da piyasaya çıkma hazırlığı yapılan, YERLİ OTOMOBİLİN YEDEK PARÇALARINI yapmak için ANKARA’YA haber göndermişler. 3’üncü, 4’üncü ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNİ doldurmuşlar. TARIMA dayalı sanayinin yanın da son zamanlarda katma değeri çok yüksek olan, TEKNOLOJİK SANAYI YATIRIMLARINA ağırlık vermişler! 

İHRACATTA yakında patlama yapacaklarmış, işsizliği sıfıra indirmişler. 

Öyle gurbet ellere IRGAT ihraç etmek-falan geride kalmış. SANAYİ ve TARIMDA Kİ gelişme tutulmaz olmuş şimdiden. 2023 Hedeflerini çoktan geçip, MİLLİ GELİRDE Kİ KİŞİ BAŞI GELİRİ 25 BİN DOLARIN üzerine taşımışlar. Akın akın dışarıdan YATIRIMCI geliyormuş! 

YAZI UZUN, DERT ÇOK, DERDİMİZİ BİRAZ DA BU FORMATLA ANLATALIM DEDİK. TABİ Kİ ANLAYANA!

Üç ilin AJANI toplanıp hesap-kitap yapmışlar. 

Daha çok tespitleri olmuş da biz bu kadarıyla yetinelim dedik. Birçok eksiğe rağmen ÖZETLERSEK demişler ki; 

İDEAL bir ŞEHİRÇİLİK ANLAYIŞI ile MODEL bir KENT oluşturmuşlar. 

Bunların yanında HIZLI TREN PROJESİ DE bir harika. Eski parayla tam 7 katrilyon harcanacakmış. Bir de Türkiye’de 7 adet olan ve 8'incisi özel gayretlerle ADIYAMAN’A alınan HİZMET İÇİ EĞİTİM MERKEZİ yaptırmışlar onu da nedense bir sevdaya kurban etmişler. 

Büyük hata yapmışlar! 

Altı yıl önce yapılması gereken CEZAEVİNE başlanacakmış, DAĞ-TAŞ boşken 229 bin 800 metrekare TARIM ARAZİSİNİ, CEZA EVİ için feda etmişler. 

MAHKUMLAR şimdi gurbetteymiş. Yakınları perişanlık içerisinde çaresiz! ESKİ SARAY MAHALLESİNDE bulunan ve inşaat ömrünü tamamlamış ORMAN İŞLETME BİNALARI ile BİRARALIK İLKOKULU, GAZİ ORTAOKULU ve çeşitli bölgelerde ki, ESKİ KÖYLÜ GARAJI, ESKİ HAL PAZARI, ESKİ OTOGAR, ESKİ SU İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜN ve KARAYOLLARI BÖLGE ŞEFLİĞİNİN bulunduğu alanlar içinde geleceğe dönük çok önemli projeler hazırlanıyormuş! 

SONUÇ: PEKİ BUNU ADIYAMAN NASIL BEÇEREBİLMİŞ? 

Evet VİZYON ve MİSYONLARI iyi, STRATEJİ belirleyip ileriyi görerek, KISA, ORTA ve UZUN vadeli planlar uygulamışlar!

Bakmışlar ki bu il 4 yıl içerinde 4 VALİ değiştirmiş. Gelen VALİLERİN bilgi birikimi ve becerilerinden yararlandıktan sonra hemen yenisinin gelmesini talep ediyorlarmış! Demek ki sık-sık VALİ değişimi de çok faydalıymış! 

GAZETELER BAĞIMSIZ ve ÖZGÜR EKONOMİK SIKINTISI YOK! Öyle 100 liralık BAYRAM MESAJI için kapı-kapı dolaşmak yok. ADIYAMANLI BASINA sahip çıkmış. GAZETELERİN en az 2.500 abonesi var. Böyle olunca da BASIN toplumu bilgilendirip, bilinçlendirmiş. Sorunlar gündem de tutulmuş hep birlikte çözüm aranmış. 

Birlik ve beraberlik sağlanmış, SİYASETCİLERE ve BÜROKRATLARA YALAKALIK-ŞAKŞAKCILIK yapanlar teşhir edilip damgalanmış! 

Seçilen MİLLETVEKİLLERİ, görevleri bittiğinde öyle ANKARA’YA kapak falan atmamışlar, kentlerine dönüp, birlik ve beraberlik içerisin de KANAAT ÖNDERLİĞİ yapıp, ORTAK AKIL oluşturarak ilin sorunlarının takipçisi olmuşlar! 

Siyasiler, öyle 'kardeşim, hısım, akraba' diyememiş, dedirtmemişler. 

Partili-partisiz, Cemaat- tarikat, filan dernek, filan sendika da demeden, becerikli, bilgi birikimli, liyakatli insanları hak ettiği yerlere getirmişler! 

Öyle hısım-akraba, partili söz sahiplerine birtakım avantajlar yok, rant yok, torpil yok. Her şey denetim altına alınıp şeffaf hareket edilerek otokontrolü sağlamışlar!

AJANLAR demişler ki, dedikodu yok, kimse- kimsenin hesabını kitabını yapmıyor, dostluk ve dayanışma çok iyi, Bu VİZYON ve MİSYONLA yollarına devam ederlerse bizlere kavuşabilirler mi? 

AJANLARDAN biri “Mümkün değil kavuşamazlar çünkü biz çok hızlı yol alıyoruz. Bu durum da bile bizden en az 15 yıl gerideler.."

Birbirlerine sormuşlar, "peki nasıl bir rapor hazırlayacağız?”

"NO PROBLEM dersek yeterli olur" demişler!

YORUM EKLE