“DEVLET BABA” YAREN KIZIMIZA, SAHİP ÇIKMALIDIR!...

(Bağımsız Kürsü)

Daha önceleri birkaç kez belirtmiştik.

“İŞ YAPMAK VE YAŞAMAK İÇİN EN İYİ KENTLER SIRALAMASINDA”ADIYAMAN 70. sırada.

Şimdi bakıyoruz; il bazında Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GYSH)’da da durum hiç iç açıcı değil. Son üç sırada BAYBURT, ARDAHAN ve TUNCELİ yer alırken, ADIYAMAN, (52 bin 316 lira olan) TÜRKİYE ortalamasının çok altında kalarak 22 bin 445 lira kişi başı GYSH ile 77. sıraya gerilemiş. KİLİS 29 bin 106 lira ile 65. sırada görülüyor ki, gelişen Türkiye’de bir arpa boyu yol alamıyoruz.

Yazık Çağ atlatılan ADIYAMAN’a hem de çok yazık!

“DEVLET BABA” NEREDESİN?

“SEREBROL PALSİ” beyinde oluşan bir hasar nedeniyle çocuğun, belirli kaslarını kullanmakta güçlük çekmesi, yürüyememesi ile ilgili bir hastalık.

KENTİMİZDE yaşayan EMRAH ve TUĞBA COŞKUN çiftinin, üç çocuğunun en büyüğü 12 yaşında ki YAREN kızımız, bu hastalığa karşı savaş veriyor!

Anne feryat ediyor; “YAREN’İN VÜCUDU HEP YARA İÇERİSİNDE, BİR ANNE OLARAK YÜREĞİM DAYANMIYOR.”

YAREN’İN “İNNOWALK PRO” cihazına ihtiyacı var. Bu cihazın bedeli 350 bin lira. Ailenin bu parayı ödemesi mümkün değil! Valilik izniyle bir yardım kampanyası açılıyor.

VALİ, küçük YAREN’i evde ziyaret edip, hediyeler veriyor. YAREN kızımızla fotoğraflar çekilip servis ediliyor. “Bizler Valilik olarak ne yapılması gerekiyorsa takip edip maddi ve manevi olarak ailenin yanın da olacağız” deniliyor. Ailenin gönlünü rahatlatacak açıklamalar yapıp moral veriyor.

YARDIM KAMPANYASI açılalı yaklaşık 25 gün kadar olurken, daha 100 bin lirayı bulmamış. 85 bin civarların da.

ŞİMDİ insanın aklına “BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM” kampanyasına bir maaşını bağışlayan ve öğretmenlere emir verir gibi yazı gönderip, “yardımı yapın dekontunu da müdürlüğümüze gönderim” diyen, müdürlerimizin yardım severliği gelirken, YAREN kızımız için “neredesiniz sayın müdürler” demek de geliyor!

“DEVLET BABA” zor günlerde vatandaşın yanındadır. Şimdi YAREN kızımız için sesleniyoruz; “DEVLET BABA” neredesin? “DEVLET BABANIN” temsilcisi bu kentte İLİN VALİSİDİR.

Güzel laflar, hediyeler, ziyaretler çok güzel ancak, ana ve babaların yüreğindeki sızıları dindirmiyor. Bu cihaz topu-topuna 350 bin lira.

SAYIN VALİ, bu işe BELEDİYE BAŞKANIYLA ile birlikte öncülük yapıp, “DEVLET BABALIĞINI” göstermelidir. Büyük yetki ve imkanlara sahiptir. Bu memlekette BELEDİYE, SOSYAL YARDIMLAŞMA KURUMU, başta TİCARET VE SANAYİ ODASI olmak üzere, DERNEKLER, ODALAR, BORSALAR, VAKIFLAR ve KOOPERATİFLERLE birlikte dışarıda ve içeride HAYIR SEVER İŞ İNSANLARIMIZ bulunmaktadır.

İyi bir organize ile bu sorun 24 saatte çözülecek bir iştir!

EVET, “DEVLET BABA” YAREN kızımıza sahip çıkmalı, bu işi hızlı bir şekilde çözüme kavuşturup, Küçük YAREN’in anasının-babasının çekmekte olduğu acılar bir an önce dindirmelidir.

YORUM EKLE