DERT ÇOK, HANGİSİNDEN BAŞLAYALIM?

(Bağımsız Kürsü)

Rahmetlik SÜLEYMAN DEMİREL, “Bana Türkiye'nin durumunu bir kelimeyle anlatınız derseniz, İYİDİR” derim. İki kelimeyle anlatın derseniz, “İYİ DEĞİLDİR” derim.

Türkiye'nin durumu düzelirde, siz depremden sonra, 6 aydır bir takım sıkıntılarla boğuşan ADIYAMAN için ne dersiniz?

Her halde siyasiler gibi, “İYİDİR” demezsiniz!

Bakın, devlet büyüklerimiz ziyaretlerini sık-sık sürdürüyor. Derdimize çare olmak için çırpınıp duruyorlar!

15 gün arayla Cumhurbaşkanı Yardımcımız, 2. Kez” ACIYAMAN’I “ ziyaret etti.

Valilik, bu gelişini bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere geldi dese de, öyle yaramıza merhem falan olmaya gelmedi, gelişi MENZİL’E başsağlığı dilemekti!

Dedik ya! Devlet büyüklerimiz sevdiler “ACIYAMAN’I”

Tabi öyle boşa da gelmiyorlar. Vali, Belediye Başkanları, parti yöneticileri, bürokratlar, muhtarlar, STK’ lar hazır ve nazır dört gözle bekliyorlar!

Toplantılar, dert ve dilekler, güzel laflar, öneriler, ADIYAMAN'IN acil sorunlarını dinleyip, çözüm yolları sunup gidiyorlar!

Son olarak her halde GENÇLİK ve SPOR BAKANI geldi.

Sağ olsun, voleybol oynadı, halat çekti, sohbet etti, şehrin birçok sorununu masaya yatırıp, halledip çekip gitti!

Bu arada Valimiz aktif ve hareketli. Devlet büyüklerimizi karşılamaktan fırsat bulursa, dert ve dilekleri dinlemek için vatandaşların hep yanında.

“Reklamın iyisi-kötüsü olmaz” derler, ancak ben bu lafa pek katılmam!

Sayın Valinin değişik camilerde kıldığı CUMA namazları ve GERGER ilçesinden dönüşünde, yol güzergahında bulunan ÜZEYİR PEYGAMBER TÜRBESİNİ ziyaret etmesi, cami içerisinde vatandaşın dert ve dileklerini dinleyip hal- hatır sorması, haberleri de 15 fotoğrafla vatandaş bilgilendirilirken;

Bu bilgilendirme reklama girer mi, girmez mi?

Bunu da, OMBUDSMAN FARUK BİLDİRİCİ ile RTÜK’E SORMAK lazım!

Evet, birazda sıkıntılarla boğuşan memleket meselelerine gelelim;

Sayın Vali “33 bin konut inşaatı ilimizde devam ediyor, yoğun bir inşaat var. Bu yıl içerisinde etap-etap konutların teslimi yapılacak” derken;

SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI HAŞİM ASNUK, SİNCİK’TEN gönderilen bir mesajla ilin Valisine sesleniyor!

DEPREMZEDE DİYOR Kİ: “ELAZIĞ depreminden bu yanma 3 yıl geçti, evimiz yarım kaldı yapılmadı, bize konteyner verdiler elektrik su yok, çadırda yaşıyoruz. Önümüz kış, 3 yıldır mağduruz kimse sesimizi duymuyor, umudumuz siz kaldınız Başkan.”

Bir yerde Valinin ifadesiyle, bu yıl içerisinde inşaatı bitirilip dağıtılacak 33 bin konut;

Bir yerde 3 ve 6 yılda bitirilmeyen konutlarını bekleyen, SİNCİK, GERGER ve SAMSAT depremzedeleri!

Burası ADIYAMAN, bekleyip göreceğiz, KARA TRENİ, HIZLI TRENİ, KOÇALI, GÖMÜKAN, BÜYÜKÇAY, ÇETİNTEPE BARAJLARINI, İMAR PLANI, İÇME SUYU, KÜLTÜR SİTESİ, PANORAMA MÜZESİ, GERGER, ÇELİKHAN ilçe yolları ile birlikte ENKAZ ve MOLOZ kaldırmalarını, daha neler neleri beklediğimiz gibi bekleyeceğiz!

Evet, çiçeği burnundaki Vekillerimiz müjde vermeye başladı.

Vekilimiz İSHAK ŞAN günümüzde çok büyük bir olaymış gibi müjdeyi patlattı; Dedi ki, “Depremde hayvanları telef olan vatandaşlara devlet 254 adat küçükbaş hayvan dağıttı”,  bununla böyle övünmeye gerek var mı?  Buna karşılık ADIYAMAN ROTARY KULÜBÜ DE 166 küçükbaş hayvan dağıttı.

Yine vekilimiz İSHAK ŞAN “Söz vererek çıktığımız yolda projelerimizi birer- birer gerçekleştiriyoruz” deyip, KÂHTA AĞIZ DIŞ SAĞLIK MERKEZİ müjdesini verirken;

KÂHTA’DAN ZİYA BOZKURT sesleniyor; “20 yıl önce söz verilen projeleri tamamlayın, yarım kalan işleri bitirin, yeni vaatlere karnımız tok” diyor!

Vatandaşın derdi çok, sıralarsak yazı uzayıp gidecek. Vatandaş ilin valisine seslenip diyor ki; “TÜRKİYE PETROLLERİ KONTEYNER KENTTE K 8 ve K 19’ u inceleyin, az hasarlı evlerini kiraya verip, burada kalıyorlar. Bazıları da burada kaldığı gözükürken yardımları alıp kaldıkları evlerine götürüyorlar..”

Yine vatandaş yetkilileri uyarıyor; “Evini kiraya verip konteynerde kalanlar, konteynerini başkasına kiraya verenler, evininin önündeki çadırları kaldırmayan” muhteremlerden bahsediliyor!

Vatandaş, hırsızlık olaylarından da dertli. Sosyal medyadan soruyorlar, “Hırsızlık olayından 36 saat sonra olay mahalline gelindi. ADIYAMAN’DA aşırı bir hırsızlık olayı var da yetişemiyorlar mı?”

Yine vatandaş diyor ki; “400 Yataklı hastane civarında bulunan konteyner kentte hırsızlık olayları çoğalmış, MOBESE ve KAMERA sistemi kurulsun!”

KARADAĞ’DAKİ dinamit patlamalarında kanun nizam dinlenmiyor. Vatandaş toz bulutlarıyla baş-başa bırakılırken, evinde rahat oturamıyor.

Şehir içme suyu “içilir” deniliyor, kimse cesaret edip içmiyor. İçilirse bu su dağıtımları neden yapılıyor diye soruluyor!

20 gün önce Valinin açıklamasına göre, yıkılması gereken 21 bine yakın binanın yüzde 21 yıkılmış, geri kalanların da yıkım, ayrıştırma, moloz kaldırma işlemlerinin EYLÜL ayına kadar biteceği belirtilmişti. Bakıyoruz zor biraz, ortalık moloz yığınlarından geçilmiyor, firmalar yine işine gelecek şekilde çalışıp, kaldırılacak molozları hiç de umursamıyor!

MALATYA’DA, KAHRAMANMARAŞ’TA, HATAY’DA bize göre bir takım güzel gelişmeler oluyor. MALATYA’DA yerinde dönüşüm projesinin ilk adımı, Bakırcılar Çarşısı’nın temelinin atılması ile başladı.

Biz halen, şehir içme suyu, çadır mı, konteyner mi? Bina yıkımı, kakmayan molozlar, bir türlü gelmeyen şehir imar planı, devlet büyüklerini nasıl ağırlarız, içi boş anlamsız toplantılar sonra bürokrat ziyaretleri, omurgalı-omurgasız gazeteci tartışmasıyla uğraşırken, yine her zamanki gibi her şeyde geç kalıyoruz!

DEMİREL'İN SÖZLERİYLE, ADIYAMAN'IN DURUMU BENCE İKİ KELİMEYLE: “İYİ DEĞİL!”

Mahmut Tekin

YORUM EKLE