“DAĞ FARE DOĞURDU“

(Bağımsız Kürsü) 
Felaketin birinci yıl dönümünde, deprem bölgelerinden canlı yayın yapan bir-kaç televizyon haber ve röportajların da BARDAĞIN BOŞ TARAFINA bakılınca, karamsarlığın, ihmalkârlığın, belirsizliklerin gerçek FOTOĞRAFI ADIYAMAN'DA DA ortaya çıktı.

Depremden sonra, en çok ilgiyi üzerine çekebilen, örgütlü bir şekilde sesini yükseltip, birlik ve beraberlik örneği göstererek, canlı yayın yapan TV.’lerde mağduriyetlerini çekinmeden haykıran HATAY'IN yanında; Biz ADIYAMAN olarak, bir-kaç fedakâr ADIYAMAN sevdalısı olmasa, TV'lere röportaj verip bu kentin ihmal edilmişliğini anlatacak, ses verecek, konuşacak STK ve ADIYAMANLININ sıkıntısını çektik. Sorunlarımızı haykırarak ADIYAMAN'IN sesi olacak kişileri bulmakta zorlanırken;

Bunun yanında yine biz ADIYAMAN olarak, daha çiçeği burnundaki AK PARTİ il ve ilçe başkanı ve milletvekiliyle birlikte, daha henüz seçime bile girmemiş belediye başkan adayına “ŞÜKRAN PLAKETİ” vererek  “İŞGÜZARLIK”  yarışını başlattık! 
EVET, “DAĞ FARE DOĞURDU”

Anlatmaya çalıştık, bir türlü anlamak istemediler!

Biz,  pembe tablolar çizmeyin, acılarıyla boğuşan bu insanlarımızı beklentiler içerisine sokup hayalleriyle oynamayın, bu büyük bir günahtır, vatandaşa eziyettir, zulümdür dedik. Bir türlü anlatamadık!

Buna rağmen ne yaptılar; İşlerine gelmeyince Konuşmadılar-Görmediler-Duymadılar “ÜÇ MAYMUNU OYNADILAR.” Yandaş yayın organlarında yaptıkları her açıklamada ağızlarından hep BAL damladı. Umut sattılar, beklentiye soktular, sonrada işte böyle söyledikleri hep “YALAN, HEMDE KUYRUKLU YALAN” oldu.  Beklenti içerisine soktukları bu acılı insanları hayal kırıklığına uğrattılar!

“33 bin 750 Konut ihalesi yapıldı inşaatı devam ediyor, tamamı bir yıl içerisinde teslim edilecek” diyerek yandaş yayın organlarında vatandaşa umut dağıtan; KİM? İLİN VALİSİ!

“20 bin konut yapıldığını, bunun bir kısmının 2 ay içerisinde yani 2023 yılının son aylarında, diğerlerinin de 2024 yılının NİSAN ve TEMMUZ aylarında dağıtılacağını” söyleyen; KİM? İLİN MİLLETVEKİLİ!

“2023 Yılının sonuna kadar, 4 bin 118 adet konut 362 köy evini vatandaşla buluşturacağız” diyen; KİM? YİNE BU İLİN BİR DİĞER MİLLETVEKİLİ!

Şimdi bakıyoruz, gecikmeli konut dağıtımında depremin ilk günlerinde olduğu gibi, ismi geçmeyen, ihmal edilen, bir köşede unutulan ADIYAMAN yine son sıralarda yer alıyor, konut dağıtımında doğru-dürüst ismi bile geçmiyor!

Konut dağıtılacak nutukları karşısında ilçeler dâhil dağıtılan konut sayısı, sadece 2 bin 798 adet. ADIYAMAN merkeze dağıtılacak konut sayısı, bin 110 adet, onunda daha alt yapısı tamamlanmamış, ne zaman ikamete açılacağı, oturulacağı da belli değil.

Bunun yanında GAZİANTEP 10 bin 698, KAHRAMANMARAŞ 9 bin 289, HATAY 7 bin 275, MALATYA 6 bin 181, ADANA bin 589 Konut.

Bu beyanatları, bu açıklamaları, bu hayal satmaları, vatandaşla alay etmeleri, bu vatandaşı umutlandırıp sonrada hayal kırıklığına uğratanlara sormak lazım değil mi?

MERHAMET VE VİCDANINIZ RAHAT MI?

YİNE SORMAK LAZIM DEĞİL Mİ?

Vatan-Millet-Sakarya diyenler, vatandaşın kesesinden son model araçlara binip, lüks makam odalarında oturan benim diyen STK’lar, Köy ve mahalle muhtarları, bu memleketin sahibi yok diyen işgüzarlar, yalaka ve yandaşlar, sessiz yığınların sesi olacağız diyen siyasi partiler ve dernekler;

10 binlerce insanımız konteynerler de, çadırlarda, kulübelerde yaşam mücadelesi verirken, bu umut dağıtan hayal “TÜCCARLARININ” ADIYAMAN için dağıttıkları 2 bin 798 afet konutuna alkış mı tutacaksınız, sessiz mi kalacaksınız, nasıl içinize sindireceksiniz, iki kelime etmeyecek misiniz?

SİZLERİ DE MERHAMET VE VİCDANINIZLA BAŞ BAŞA BIRAKIYORUM!

Mahmut Tekin

YORUM EKLE