ÇOK GÜZEL ŞEYLER DE OLUYOR...

Ülkemizde ve ilimizde hep iç karartıcı şeyler olacak değil ya bazen öyle basit bir olay meydana gelir ki ülkeyi, hatta dünyayı etkiler ve takdir alır... Haberciler olarak bizler de çevremizde yaşanan olayları inceleyip okuyucularımızı ilgilendiren kısmıyla yayınlıyoruz.

Son yıllarda artan enflasyon, iklim değişikliği, Arap Baharı isimli emperyalist operasyonlar, Doğu Türkistan’da gerçekleşen Çin zulmü, Covid-19, FETÖ kalkışması ve iç siyasette seviyenin düşmesi gibi olumsuz olayların ülkemize ve ilimize etkileri ortada iken yaşanan güzelliklerle moral bulmamız gerekir ama nedense bahsettiğim güzellikler yeterince dikkat çekmiyor…

Örneğin;

Besni İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı Mobil Aşı Ekibinde görevli Hemşire Medine Akkuş, aşı vurmaya gittiği 85 yaş üstü bir kadının evini süpürerek ülke genelinde en çok dikkat çeken ve takdir edilen bir davranış örneği sergiledi. Haberlerde çıkan bu davranış örneği takdir aldı ama bazı benzer gelişmeler beklenen ilgi ve alakayı göremedi hatta aksine olumsuz eleştiri ve hakaret görenler oldu…

Adıyaman Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Zafer Tel, sadece Adıyaman’da bulunan bir bitki türü keşfettiklerini duyurunca sosyal medyada öyle tatsız şeyler yazıldı ki üzülmemek elde değildi. Kazayağıgiller (Poligonaceae) familyası üyesi olan ve “Rheum Telianum”, Türkçe ise “Tel Işkını” ismi verilen bu bitki “eskiden beri köylerimizde var”mış da “bunun neresi keşif”miş… Keşif, var olan ama bilinmeyen bir şeyin tespit edilmesi, ortaya çıkarılmasıdır. “Keşif” denilen şeyin ne olduğunu bilmeyen veya bilse bile olaylara hep karamsar baktıkları için haberdeki gelişmeyi önemsemeyenlerin bu kırıcı yorumlarını üzülerek okudum.

Özellikle siyaset dünyasında giderek düşen seviyenin etkisiyle dolduruşa gelerek sağa-sola çatmakla hiçbir sorun çözülemez, sosyal medyada yaşanan bu tür olumsuz gelişmeler yaşadığımız veya yaşayacağımız güzelliklerin sayısını olumsuz etkiliyor. Zaten takdir görmeyen, hakaret alan, beğenilmeyen, küçük görülen kişiler yeni güzellik oluşturmakda çekingen davranır. Bu nedenle lütfen takdirlerinizi sunmakta cimri davranmayın…

Bu vesileyle size son günlerde Adıyaman’da yaşanan ve şahit olmaktan son derece mutlu olduğum bazı gelişmeleri dikkatinize sunmak istedim. Umarım sizler de bu güzelliklerin artmasına katkı verirsiniz.

- Çelikhan Kaymakamlığı tarafından yürütülen "Bir Gönül Kapısı" projesi kapsamında Jandarma ve Polisler EBA destek alt grubu kapsamında aileleri evlerinde ziyaret ediyor ve çocuklara tablet ediyor…

- Adıyaman Doğa Sporları ve Off-Road Kulübü (ADOFF) ve Adıyaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünün iş birliğinde Türk Hava Kurumunun da katılımıyla kış mevsiminde yiyecek bulmakta zorlanan yabani hayvanlar için dağlara yiyecek bırakıldı.

- Gölbaşı Mehmet Tevfik Göksu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri sosyal mesafe cihazı icat ederek onurumuzu yücelttiler.

- Almanya’da esnaflık yapan Adıyamanlı Ferit ve Kamber Fener isimli kardeşler maddi durumu olmayan engeliler için 5 adet akülü sandalye aldı.

- Eski Muhtar Barış Büyükşahin, son bir yılda ihtiyaç sahibi yaklaşık 180 aileye gıda paketi, 10’un üzerinde aileye odun kömür, kira yardımı gibi yardımları ulaştırdı.

- Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezinde iki öğretmen tarafından Japonya’da üretilen robotun benzeri olup yapay zekâ destekli, maske tanıyan otonom robot ‘IzeRO19’ yapıldı.

- Adıyaman merkezde 12, Kâhta ilçesinde 3 olmak üzere toplamda 15 okulun çatısına güneş paneli ve Adıyaman Merkez Börgenek Köyünde Saha tipi 9 MWP Güneş tarlası yapılması da planlanıyor.

- Adıyaman Doğa Sporları ve Off-Road Kulübü, Adıyaman Sokak Hayvanları Koruma, Adıyaman Fotoğraf Yolcuları Derneği, A2 Teker Adıyaman Motor Kulübü, Adıyaman FSM Motor Grubu ve Kâhta FSM Motor Grubu ile İnter Turkey Adıyaman Kampçılık isimli Sivil Toplum Kuruluşlarının üyeleri ‘3 Can 1 Kan” Projesi kapsamında Türk Kızılay’ına kan bağışında bulunarak örnek bir davranış sergilediler.

- Türk Kızılay Adıyaman Şubesi çatısı altında bir araya gelen 30 gönüllü bir araç temin ettiler ve yıl boyunca çok sayıda  yoksul aileye akşam yemekleri götürülmesine vesile olacaklar.

- Jandarma ve Polis Teşkilatları tarafından uyuşturucu tacirleri, tarihi eser kaçakçıları, sahte alkol üreticileri ve fuhuş gibi hayatımıza olumsuz etkisi olan kötü niyetli kişilere yönelik çok sayıda başarılı operasyonları yapıldı.

Bu güzel haberlere imza atan herkesi alkışlıyorum. Allah razı olsun.

YORUM EKLE