ÇAY VE KAHVE İÇİLECEK YER ARANIYOR...

(Bağımsız Kürsü)

Bu günlerde belediyeden kentin sorunlarıyla ilgili çeşitli alanlarda, yapıldı, yapılacak, planlandı, proje aşamasında, bitmek üzere haberlerini sık-sık duymaya başladık. 

İçerisinde bu kentin yıllarca ihmal edilmiş, bugüne kadar ilgi gösterilmemiş, yanından bile geçilmeyen önemli sorunlar var. 

BELEDİYE BAŞKANI DR. SÜLEYMAN KILINÇ "bunları çözüme kavuşturmak için, seferberlik ilan ettik" der gibi, iyi niyet ve samimiyetle sorunları ortaya koyarken, gelecek için umut da veriyor. "Güzel şeyler olacak" diyor.  

Bugüne kadar ihmal edilip görmemezlikten gelinen, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu koruma noktasında, başta eski binalarımıza sahip çıkacağız, şehrin hafızasını, kimliğini öne çıkaracağız, bu konuda önemli çalışmalar yapılacağını belirtiyor. 

ADIYAMAN MUTFAK kültürünü,  damak tat ve lezzetini ön plana çıkartmak için, GASTONOMİ MERKEZİ PROJESİ hazırladığını söylüyor. 

GASTONOMİ MERKEZİ PROJESİ ile ilgili her hangi bir detaylı bilgi verilmiyor. 

Günümüzde GASTONOMİ alanında, mutfak kültürü ve lezzetleri, kentlerde önemli bir tutmakta. Markalaşan illerin ekonomisine ve tanıtımına büyük katkılar sağlıyor. 

Bu konu da, GAZİANTEP, URFA, HATAY, AFYON dünya mutfakları arasında yerini alırken, ADANA, VALİNİN önderliğinde UNESCO GASTONOMİ ŞEHİR ağına girmeye çalışıyor. 

Bu iller, bu dalda yaptıkları festivallerle 300-350 binden fazla misafir ağırlıyor. 

Bu nedenle, bu konuda çalışmaları çok ciddi ve geniş kapsamlı tutup, gerektiğinde bu illerin bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak için, güç birliğine gidilmesinin faydalı olacağı düşünülmeli. 

SAYIN BAŞKANIN bu çalışmalara geç de olsa adım atması çok önemli, memnuniyet verici. Vizyon ve iyi niyetine güvenimiz devam ediyor. 

BİR DE BAŞKAN DİYOR Kİ: “Turist geldiği zaman alış-veriş yapabileceği, oturup çay, kahve içeceği bir alana ihtiyacımız var.”

YANİ BİR TURİZM CAZİBE MERKEZİNE!

VALİNİN "ben yaptım oldu-bitti" deyip, “TUZ HANI Adıyaman turizmine BUTİK OTEL şeklinde hizmet verecek” dediği elimizdeki tek tarihi mekânımız TUZ HANI vardı. 

Planlamaya göre burası dışarıda 8, içeride 21 dükkânı ve geniş avlusu ile birlikte gelen turistlere ve ADIYAMANLIYA hizmet verecekti. 

Burada el sanatları, gastronomi, hediyelik eşya satan dükkânlar, kafe ve çay ocakları, harfane yapılacak alan olacaktı. Çeşitli sanatsal etkinlikler yapılacaktı. 

TAM BAŞKANIN tarif edip, ADIYAMANLILARIN arzuladığı alan işte bu TUZ HANI idi!

Bu TARİHİ HAN, VALİNİN aldığı bir kararla bir gecede BUTİK OTEL oldu. Bizler karşı çıktık, "yapmayın etmeyin, yazık bu memlekete, bu kadar OTEL varken burada OTEL olmaz, planlanan, proje amacı doğrultusunda uygulansın, halka kapatılmasın' dedik. 

ANCAK, O GÜN BİZİM BU FERYADIMIZA ŞEHR-İ EMİNİ SES VERMEDİ! 

İşte, bu TUZ HANI amacı doğrultunda kullanılsaydı, feryadımıza ses verilseydi, bugün turistin ve vatandaşın çay ve kahve içebileceği, alış-veriş yapabileceği bir alan aramazdık.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Tekin Say
Tekin Say - 3 yıl Önce

Ne söyleyeyimki insanların kulakları duymaz olunca