CAMİ...

Sevgili Başkan yapmayın!

Eğer illâki ADIYAMAN’a bir şey yapacaksanız, bence mesela;

1) Çok yönlü ve amaçlı bir KÜLTÜR MERKEZİ yapınız,

2) KENTİN bir kaç yerine çok katlı "OTOPARK" yapın ya da (yatırımcı yurttaşlara da) yaptırabilirsiniz,

3) Belediye ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle "SEMT SAHALARI" yapabilirsiniz,

4) Eski Hükümet Konağı arsasını "MEYDAN" olmak üzere (altını da) "OTOPARK" yapabilirsiniz; mesela (çünkü) ADIYAMAN GENİŞ BİR MEYDANI OLMAYAN nadir illerden biridir..

Eğer bizim de “SÜMER MEYDANIMIZ VAR” derseniz, belki eski Adıyaman için yeterliydi ancak bugün için bir CEREZ MEYDAN hükmündedir..

Yani, bence Adıyaman’ın, nüfusuna göre ülkede en fazla CAMİYE sahip olan bir İL olarak şimdi CAMİYE ihtiyacı yoktur..

Bu manada, duydum ki, yıkılan "ADIYAMAN ESKİ HÜKÜMET KONAĞI İLE ADLİYE SARAYI" arsasının üstüne "BELEDİYE TARAFINDAN CAMİ" yapmaya karar vermişsiniz; ancak (eğer) o mahalde gerçekten bir "CAMİ" ihtiyacı varsa, mahalle sakinleri de bunun asla vazgeçilmez - çok hayati bir ihtiyaç olduğunu düşünüyor ve istiyorsa, elbette siz de kentin "BELEDIYE BAŞKANI" olarak imkanınız dahilinde (arsa tedariki, proje ve teknik kontrol ya da maddi bir bütçe ayırmak gibi) konularda destekler verebilirsiniz..

Ancak, ben şahsen, ömrünün büyük bir kısmını kendi ilinin "FEN VE İMAR/İNŞA" hizmetinde geçirmiş ve geçmişte de bir kaç "ŞEHİR İMAR PLANI" çalışmalarına doğrudan bizzat iştirak etmiş ve kentin müstakbel gelişme trendine de uygun olarak her semtin, "konut ve ticaret" alanına ve insan unsuruna hitap edecek şekilde sosyal ve kültürel hizmetini karşılamak üzere OKUL, CAMİ, PARK, OTOPARK, ÇOCUK OYUN ALANLARI gibi hizmet alanlarını öncelikle "İMAR PLANLARINA" işletmiş ve bu arada başta "ÇARŞI CAMİ olmak üzere (YAVUZ SELİM, MUSTAFA ZOMBABA, FATMA HATUN, MEHMET ÇELİK VE SAİD AĞA) gibi bir CAMİNİN arsa tedarik ve düzenlemesi proje ve kontrol işinde ya da bizzat yapımında fiilen katkı sağlamak üzere görevler almış bir insan olarak, planladığınız alanda "CAMİYE" ihtiyaç olduğu fikrine katılamıyorum..

NOT:

Yukarıdaki bilgiyi kendimi lanse etmek için falan yazmadım elbet.. BİLENLER bilir de, BİLMEYEN benim için suizâna katılıp da günaha girmesin. (Bu adam da camiye karşı çıkıyor) demesin diye yazdım. Yine bilenler bilir ki kimin BENİM için ne düşündüğü değil, ALLAH’ın beni nasıl bildiği önemlidir. Lütfet kimse hassasiyetimi istismar etmeye kalkmasın.. Ben ancak ülkemle sessiz, tasasız ve umursamasız ve de her şeye lakayt ve bigane, çaresiz gariban insanını düşünürüm.

O nedenle de, herkese ancak "DOĞRU" bildiğimi söylerim, ki bu manada ADIYAMAN BELEDİYE BAŞKANI, sevgili kardeşim "Süleyman KILINÇ" Beye de ancak "DOĞRULARIMI" söyleyebilirim. Kendisini seven bir "BABA" dostu olarak.. Bilmem ki, acaba bu "CAMİ" işini kim sevgili BAŞKANIN kafasına koydu?

Çünkü, Adıyaman ATATÜRK BULVARINDAKİ O ARSA kentin merkezindedir; 7/tane merkez/CAMİYE (mesela) YAVUZ SELİM, ZOMBABA, HOCA ÖMER, YENİ PINAR, SAİD AĞA ve KAYALIK CAMİLERİNE yakın (300-500 metre) mesafededir..

Ve çünkü, belediyelerin doğrudan "CAMİ" yapmak gibi bir görevinin olduğunu sanmıyorum..

Eğer BELEDİYELERİN böyle "İBADETHANE" yapmak gibi bir görevi olsaydı CAMİLERİN yanında mesela "KİLİSE, HAVRA VE CEM EVLERI" gibi benzer mekanları da yapması gerekirdi..

“Hiç mi bir görevi yok” derseniz, “var elbet” derim, ki o da şudur;

HALK talep eder, BELEDİYELER DE imkanları ölçüsünde bütün "İBADETHANELERE" yardım ederler ve etmelidir de elbet.. (Ancak birini ötekine karşı üstün tutmadan adil, hak ve hukuka uygun ve eşitlikçi bir anlayışla..)

Sevgilerimle..

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mahmut Tekin
Mahmut Tekin - 3 yıl Önce

Canı gönülden katılıyorum. O bölgenin camiye ihtiyacı yok.

Ali rıza ASLANCAN
Ali rıza ASLANCAN - 3 yıl Önce

İ.Halil BAYRAM Abimizin fikrine %100 katılıyorum Çok doğru başka söze gerek yok. Ben de şu an en çok ihtiyaç duyulan katlı otopark fikrinden yanayım.

Hasan karaman
Hasan karaman - 3 yıl Önce

Evet adiyaman sahipsiz bakan yok demeyelim yine bu alani cok iyi degerlendirip cazibe merkezine donusturmek adina biseyler yapin lutfen .Camiye otoparka veya miting alani gibi sacma seylerle bu alani harcamayin lutfen bu bahsedilen konular icin adiyamanda bircok baska alan var. K.Marasta binevlerde izzet begovic parkini veya gaziantepteki parki ornek alin veya cok amacli yer alti yer ustu 20. 30 metre kare is yerleri buna bagli hem halkin isine gelen .hem esnafin hareketliligini saglayabilecek kombin projelerle sehrin 50 yil ilerisini dusunun lutfen.cevremizdeki tum iller buyuk sehir oldu aldi basini modern sehirlere donustu adiyaman neden gelisip guzellesmesin lutfen stk ve sehrin ihtiyaclarina uygun adiyamana yakisan seylerde kullanalim bu alani.saygilarimizla iyi niyetlerimizle art niyet olmadan yorum yapiyoruz lutfen dikkate alinir.

Hacı Mehmet özer
Hacı Mehmet özer - 3 yıl Önce

Adıyaman’ın ihtiyacını belirlemek gerek park,otopark,kültür merkezi,gençlik merkezi bu ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmaları yapmak gerekir.Varolan çok katlı çalışma yapılabilir altta otopark bi üstüne kültür merkezi( bir kaç konferans salonu,sinema ,tiyatro salonu,)yapılabilir