BUYRUN YORUMU SİZ YAPIN…

(Bağımsız Kürsü)

Geçen haftaki yazımız da GERGER yolu "müjdesi" ile ilimizin yol sorununda ne kadar geride kaldığını, hak ettiği yatırımları zamanında ve yeterli derecede alamadığını, tarımdaki sulama yatırımlarındaki durumun da aynı olduğunu söyleyip, size birtakım bilgiler vereceğimi belirtmiştim...

Önce şu bilgileri sizinle paylaşıp çağ atlayan, şaha kalkan ADIYAMAN’A bir bakalım; 

İlimize son 15 yıl içerisinde, ORMAN ve SU İŞLERİ ile ilgili yapılan yatırım tutarı sadece 1,1 Milyar TL.

Peki ARTVİN iline yapılan yatırım tutarı ne kadar? 

13,7 Milyar TL...

Yine sizi fazla rakamlara boğmayayım... 

DİYARBAKIR’A 5,7 Milyar TL, BİNGÖL’E 4 Milyar TL, BALİKESİR’E 3,9 Milyar TL ve KAHRAMANMARAŞ’A 3,7 Milyar TL’ lik yatırım yapılmış... Buyurun hesabını siz yapın, yorum sizin…

Bu arada bir hatırlatma yapmak isterim;

SAYIN AHMET AYDIN’LA KAHTA’DAN gelme dede ve baba dostluğu ile birlikte karşılıklı sevgi ve saygımız devam etmektedir.

Parti geleneğinden gelen kurallara göre, açıklamaları ve müjdeleri AHMET AYDIN vermektedir.

Bu nedenle zaman zaman köşemize konuk olması kaçınılmazdır.

Bu köşede AHMET AYDIN övgü de almaktadır, eleştiri de.

Kimse ÖKÜZÜN ALTINDA BUZAĞI ARAYIP, keyif çıkartmaya çalışmasın. 

Aşırı övgünün ve birilerini "KAHRAMAN” ilan etmenin o kişileri de rahatsız ettiği bilinmektedir! 

KONUMUZA GEÇELİM:

180 bin dönüm zirai arazimizi sulayacak KOÇALİ BARAJI’NIN temeli 2015 yılında atılmış. Bu baraj 25 bin kişiye iş imkânı sağlayacak. 2050 yılına kadar ADIYAMAN’IN içme suyu ihtiyacını da görecek. 2019 yılında bitirilip devreye girmesi gerekirken, halen bitmemiş ve ne zaman biteceği de belli değil!

Temeli 2016 yılında atılan GÖMÜKAN BARAJI 76 bin 610 dekar zirai arazi sulayacak.. 20 bin kişiye aş-ekmek-iş verecek! Ne alemde ve ne zaman bitirilip devreye gireceği net değil! 

BÜYÜKÇAY BARAJI MÜJDESİ:

Sene 2014; BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU, MİLLETVEİLİMİZ AHMET AYDIN İSE O DÖNEM AK PARTİ GURUP BAŞKAN VEKİLİ, Başbakanla birlikte YUNANİSTAN’A gidecek.. Gitmeden önce bir müjde veriyor; "123 bin 220 dekar arazinin sulanması ile birlikte, yılda 84 milyon kilowatt enerji üretecek BÜYÜKÇAY BARAJI ön yeterlilik ihalesi 15 OCAK 2015’de yapılacak, hemşerilerimi bilgilendirmekten mutluluk duyuyorum.”

SENE 2020’nin KASIM AYI, AK PARTİ MERKEZ DİSİPLİN KURULU BAŞKANI, MİLLETVEKİLİMİZ AHMET AYDIN’DAN 6 yıl sonra gelen yine BÜYÜKÇAY BARAJI ile ilgili bir müjde daha; “815 milyon TL keşif bedelli BÜYÜKÇAY BARAJI ön yeterlilik ihalesi 20.11.2020 tarihinde yapılacak, 97 bin 990 dekar arazimizin tamamı cazibeli olarak sulanacak..”

EVET BUYURUN YORUM SİZİN…

Bizim görevimiz bu gerçekleri, bu bilgileri sizinle paylaşmak. 

Yatırımların ADIYAMAN’A ne kadar gecikmeli geldiğini, siyasetçilerimizin ne kadar heyecanlı açıklamalar yapıp erken müjdeler vererek pembe tablolar çizdiğini göstermek!

Tüm bunların yanında bir de şu “ADAMIN” açıklamasına bakın:

“HERİF” düpedüz bizimle dalga geçmiş biz de ayakta alkışlamışız. 

Koskoca da DSİ GENEL MÜDÜRÜ... Bu Müdür de 2016 yılında bir açıklama yapıp diyor ki; “ADIYAMAN’A 2019 yılı sonuna kadar 12 adet BARAJ ve 1 Adet GÖLET yapılacak..”

İşte bu memleket böyle idare ediliyor, biz buna layık mıyız, değil miyiz? 

Yorum sizin…

BARAJLARDA böyleyiz, başta ÇELİKHAN, GERGER ve tüm yollarda yine böyleyiz, MÜZEDE, KENTSEL DÖNÜŞÜMDE, KÖPRÜLÜ KAVŞAKLARDA, KÜLTÜR SİTESİ, MİLLET BAHÇESİNDE, HASTANEDE, SELDEN KORUMA KANALLARINDA, TURİZMDE daha bir çok şeyde erken konuşup pembe tablolar çizmişiz.

18 yıldır bu memlekete hak ettiği önemli yatırımları, yeterli derecede ve zamanında alamamışız!

Buna da ya "kader" demişiz ya da "sahibi yok bu memleketin" diyerek, teselli olmaya çalışırken İĞNEYİ hiç kendimize batırmamışız! 

EVET, BUYRUN YORUM SİZİN…

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hacı ömer yavuz
Hacı ömer yavuz - 3 yıl Önce

Valla vekiler bakanlar geldiğinde onlara ulasabilenler sadece foto çekip paylaşım yarışma olursa bir adım öne gitmeyiz rahmetli demirel demiş ben adıyamanlı vekileri seviyorum ıstedikleri tek şey memur tayini başka lafa gerek yok selâm ve dua ile hayırlı akşamlar