BURASI ADIYAMAN!..

(Bağımsız Kürsü)

ADIYAMAN seçimleri ile ilgili hiçbir yazı yazmadım, eleştiri, görüş ve önerilerde bulunmadım.

Hep birlikte gördük ki, bu memleketin sorunlarını kendine o kadar dert eden memleket evladı varmış ki, herkes şaşırdı kaldı!

160 kişi AK PARTİ’den, 59 kişi CHP’den aday adayı olup, kartvizitlerine siyasi kimliklerini yazdırıp bol-bol dağıttı!

Bir yerde düşündüm; sırf iki partiden bu kadar aday adayı varda, bu memleketin çözüme kavuşturulmamış bunca sorunu neden yerinde sayıyor. Buna karşılık ADIYAMAN sorunlarını gündeme taşıyan, gündemde tutan, çözüm önerileri sunan, kendini ateşe atıp, bürokrat ve siyasilerle karşı karşıya gelen kişi sayısı bu memlekette 8-10 kişiyi geçmiyor.

Halbuki bu memleketin, bu sevdalıları yan yana gelseler devirmeyecekleri dağ yok!

Seçimlerden önce buradan PROF. DR. ABDURRAHMAN BAKIR Hocamıza seslenecektim. Kendisini tanımam, rahmetli abisi “ŞEYH EFENDİ” ile dostluğumuz vardı. Ancak, kendisinin bir ADIYAMAN sevdalısı olduğunu bilip takdir edenlerdenim.

Diyecektim ki; “Sayın Hocam, siz birçok insanın gönlünde taht kurmuş, sevgisini, güvenini, ilgisini kazanmışsınız, ancak bu siyasette böyle değil. Hele-hele ADIYAMAN’da bunun karşılığını göremezsiniz, iyi düşünün, vazgeçin bu sevdadan, söylenenlere bakmayın, hayal kırıklığına uğrarsınız, Unutmayın BURASI ADIYAMAN!”

SUSTUM, DEMEDİM, DİYEMEDİM, BİR TAKIM NEDENLERİ VARDI!

AK PARTİ listesi açıklandığında birçok kesim hop oturdu hop kaktı. Bilhassa listenin 1. ve 2. sıralarında yer alan, DOÇ. DR. RESUL KURT ve DOÇ. DR. İSHAK ŞAN için, “bunlar da nereden geldi” denilip isyanlar oynandı!

ERDOĞAN sevgisi onları “TIPIŞ-TIPIŞ” sandığa götürdü, ADIYAMAN yine bir rekora imza atıp AK PARTİ’ye 4 vekil verdi!

DOÇ. DR. İSHAK ŞAN’ı tanımam, diğer vekillerimizi yakinen tanırım, bu dönemde işleri çok zor. ACIMAYAN’a dönmüş bir kentle karşı karşıyalar. 21 yıldır yeterli derecede hak ettiği hizmetleri zamanında alamamış, yarım kalmış yatırımlar kendilerini bekliyor!

Liste 1. sıradan Meclise gönderdiğimiz vekilimiz RESUL KURT, GÜNE BAKIŞ GAZETESİNDEN köşe komşumdu. Bildiğim kadarıyla emekten gelen bir ailenin çocuğu... Hem çalışmış hem okumuş, ekmeğini taştan çıkarmış, kendi mücadelesiyle hak ettiği yere gelmiş, duyarlı ve mütevazi!

Bürokrasi ve Basın camiasında yakın dostları olduğunu biliyorum. Kendisi de konusunda TÜRKİYE tanınan, bilinen uzman bir kişi.

Bence, ADIYAMAN grubunun eski vekilimiz AHMET AYDIN gibi sözcüsü gibi olacak, birçok sorunun muhatabı, eleştiri ve önerilerle karşı karşı-karşıya kalacak!

KEŞKE bir memleket evladı olarak da kendini TÜRKİYE SİYASETİNE kaptırıp “KILIÇTAROĞLU’NA VERİLEN HER OY, MEHMETÇİĞE SIKILAN PKK TÜFEĞİNDEKİ ŞARJÖRE MERMİ OLMAKTIR”
demeseydi!

Mahmut Tekin

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mahmut duymaz
Mahmut duymaz - 12 ay Önce

Çok haklısınız

Hasan alperen
Hasan alperen - 12 ay Önce

Duyarlılığınız TEŞEKÜR ediyoruz ABDURAHMAN bakır hoca Adıyaman icin ülkemiz icin kıymetli bir bilim insanı siyasetin KARANLIK dehlizlerini ayak oyunlarını bilmeyen bu toprakların samimi dürüst insanı ben burda kaybedenin Adıyaman olduğuna inanlardanım şimdi Adıyaman da bir çok insan ABDURAHMAN bakır hocayı konuşuyor . hani derler ya sizin anlattıklarınız benim anladığım kadardır biz ABDURAHMAN bakır hocayı anlayabilecek birikimimiz varmı

Ali TAY
Ali TAY - 12 ay Önce

Adıyaman’da halen ceset çıkıyor ve en önemlisi yıkılan bir memlekete 4 aydır bir Vali atanmadı ayağa kaldıracağız diyorsunuz bir ilin daha Valisi yok üstelik %70 bir destek nedir bu kadar sahipsizlik öldük öldürmeye devam ediyorsunuz...

bzrclb
bzrclb - 12 ay Önce

Yazık ki değerlerimize sahip çıkmıyoruz. Sağlık bakanı olması gereken bir isim belediye Başkanlığı yapıyor. Rahmetli dengir Fırat’tan sonra hizmet görmedi Adıyaman. Başkanımız Süleyman kılıç özveriyle çalışıyor ama onun vekil olması lazımdı. Ahmet aydın listede yok ama listeyi o hazırladı.
Abdurrahman bakır gibi şahsiyetler yeteri kadar finansman bulamadığı için partilerden aday olamadı. Abdurrahman hoca gibi bir şahsiyetten 5 yıl mahrum kaldı bu şehir. Hiç kimse hakettiği yerde değil.

Mahmut Sönmez
Mahmut Sönmez - 12 ay Önce

Bu kelimerin üzerine yorum olmaz aynen katılıyorum Adıyaman halkı gerçekten nankör dür