BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

(Bağımsız Kürsü)

Türkiye’de yoksulluk sınırı altında yaşayan kişi sayısı günden güne artış gösterirken, belli bir kesim de gününü gün edip, düzenin keyfini çıkartıyor.

Her ay 2.1 milyon ihtiyaç sahibi haneye elektrik desteği yapılırken, 69.3 milyar lira (dar gelirli ihtiyaç sahiplerine) sosyal yardım adı altında övünülerek “SADAKA” dağıtılıyor.

Yani Türkiye, belli bir kesimin dışında, geçim sıkıntısı çekip fakirleşiyor. Devlete el açan, aş, ekmek, iş ve çocuklarının derdine düşen, karamsar, gergin, bir topluma dönüştürülüyor!

2 bin 825 lira asgari ücretin karşısında, 14 bin lira maaş alan kaymakam, 8 bin 750 liralık ayakkabı giyerken, Milletvekili Öznur hanımın giydiği ayakkabı 12 bin lira!

Vatandaş, "elektrik, doğalgaz, çocuğunun okul masraflarını, kirayı nasıl öderim, tenceremi bugün kaynata bilirmiyim" derdi ile boğuşurken, ne yapacağını şaşırmış durumda.

6 kişilik geçici temizlikçi işi için binlerce başvuru yapılırken, lüks yaşamlar, milyonluk arabalar, savurganlık, yoksulluk, yolsuzluk, ahlak çöküntüsü başını almış gidiyor!

Bunlar günümüzün TÜRKİYE’SİNİN bir kaç bilinen gerçekleri. Çoğumuz bunları biliyor ve yaşıyoruz. Az da olsa bunlara değinmeden yapamadım.

ESAS BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

SORUMUZ ADIYAMAN İÇİN:

ADIYAMAN için yapılmayan, yapılmasında çok gecikilen bir takım hizmetler var.

Birçok konuda büyük müjdeler aldık ancak, önemli yatırımlar bir türlü gerçekleşmedi.

Bu günlerde gazetelerimizin manşetlerini iki güzel haber süsledi:

“HİJYENİK KOŞULARDA ÜZÜM İŞLEME “ Projesi ile “TARIM MÜKEMMELİYET MERKEZİ” Protokolünün imzalanması.

SAYIN VALİNİN girişimleri, VEKİLİMİZ AHMET AYDIN’IN ANKARA’DAN sıkı ve titiz takipleri sonucu, geleceğe dönük önemli adımlar atıldı.

Bu projeler kapsamında 45 üzüm üreticisine ÜZÜM SIKMA makinesi dağıtıldı.

SAYIN VALİ MAHMUT ÇUHADAR AÇIKLIYOR; 

“ADIYAMAN 112 bin dekarlık üretim alanıyla TÜRKİYE’DE bağcılık merkezlerinden birisi. 71 il içerisin de 11. sırada yer alırken, yıllık üretim miktarı 68 bin 962 ton ile TÜRKİYE sıralamasında 13. sırada yer alıyor.”

“ADIYAMAN TÜRKİYE genelinde BADEM üretiminde 1. sırada, NAR üretiminde 9. sırada, ANTEP FISTIĞI üretiminde 4. sırada,  TRABZON HURMASI üretiminde 4. sırada.”

Şahsen tarımdaki bu önemli potansiyeli ben bilmiyordum!

“TARIMDA MÜKEMMELİYET MERKEZİ” Projesi kapsamında, 500 bin ton kapasiteli BADEM işletme tesisi, 135 ton kapasiteli MEYVE ve SEBZE kurutma tesisi, 5 milyon FİDE ve FİDAN üretebilecek SERA ile SOĞUK HAVA DEPOLARI yapılacakmış.

Bence, tarım da büyük bir potansiyel...

Tarım sektöründe istihdamı artırıp, tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için hızlı ve bilinçli hareket etmemiz gerekiyor.

Bu konularda ADIYAMAN'IN sesini duyurmak için, bir plan ve program içerisinde, ürünlerin tanıtımı, değerlerinin artırılması, pazarlarda yerini alabilmesi ve markalaşmaya ağırlık vermemiz gerekir.

Umarım bu işler de toplantı ve protokollerde kalmaz inşallah!

YORUM EKLE
YORUMLAR
YASİN DEMİR
YASİN DEMİR - 3 yıl Önce

İnşAllah adıyaman hak ettiği değeri görüe