BU SORULAR CEVAP BEKLİYOR!...

BU SORULAR CEVAP BEKLİYOR!..

(Bağımsız Kürsü) 

Son zamanlarda, ilimizde vatandaşı bilgilendirme, her hangi bir konu hakkında beklenen açıklamaları yapıp kamuoyunu aydınlatma gibi, vatandaşın haber alma hakkı rafa kaldırılmış havası esip giderken, birçok gelişmelerdeki soru işaretleri de havada kalıyor! 

Buna karşılık bizler, kamuoyu adına yine bir takım iddiaları gündeme tutmaya devam edeceğiz. 

ADIYAMAN’da kısa dönem içerisinde iki Milli Eğitim Müdürleri değişirken, sanki ADIYAMAN Milli Eğitim'de “DENEME TAHTASI” oldu!

Giden Müdür Ramazan Aşcı döneminde, ilimizin önemli bir yayın organında; "Depremde hasar ve zarar gören okulların tamir ve tadilatında doğrudan temin yoluyla yapılan ihalelerde bir takım imtiyazlı kişilere" iş verildiği, bunların yerinde denetimlerinin yapılmayıp, bunlara menfaat sağlanıp, devletin zarara uğratıldığı iddiaları yer alırken; 

İlin yetkili makamları iki kelimeyle meseleyi geçiştirmeye çalışılıp, “MÜFETTİŞLER İNCELİYOR” denilmiş, konu hakkında bugüne kadar hiç de doyurucu bir açıklama yapmamış, kamuoyunu da bilgilendirmemişlerdir!  

Şu PERRE UYGULAMA OTELI'nde hangi imtiyazlı kişiler kalıyor, bunca vatandaş barınmak için konteyner bulamayıp yakınlarının yanında sığıntı olarak yaşamlarını sürdürmeye çalışırken, çadır ve kulübelerde barınırken, bu TORPİLLİ” kişiler; KİM?

Kim, bu kişiler ve bu otelde geceliği kaç liraya konaklıyorlar? Bunlara özel olarak “SÜİT” odalar mı tahsis edilmiş, ücretlerini kendileri mi ödüyor, yoksa ücret devletin kesesinden mi, senin-benim-bu gariban vatandaşın cebinden mi ödeniyor? 

CEVAP YOK!

10 bin kişinin halen konteyner beklediği doğru mu? 

Evlerini kiraya verip konteynerde her şeyini “BELEŞE” getiren kaç vicdansız tespit ettiniz, bunlar için gerekli önlemleri aldınız mı, aylardır bu iddialar dilden dile dolaşıyor ne yaptınız, ne yapacaksınız? 

Şehrin en merkezi yerinde bulunan, ancak yer seçiminin de yanlış yapıldığı ÖĞRETMEN EVİ'nin kaba inşaatı 8 aydır bitmiş, kaderine terk edilen bu bina için bir çivi çakılmıyor, NEDEN-NİÇİN?

150 Yataklı Devlet Hastanesi'nin 500 günde bitmesi gerekiyordu, 500 gün bitmek üzere, halen bu inşaat temelde, NEDEN-NİÇİN? 

400 Yataklı Hastane'de sıra almak, muayene sırasına girmek, büyük bir sıkıntı oldu. Günden güne oto park sorunu büyük bir problem oluyor, bunlar vatandaşı canından bıktırırken bu sıkıntılar için ne düşünüyorsunuz, vatandaş soruyor bu halimiz ne olacak?

BUNLAR GİBİ BİRÇOK SORUYA CEVAP YOK!

Şimdi de günlerdir gündemde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki, Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin görevden alınarak yerine, YALOVA’dan “İTHAL” Öğretmen getirilerek liyakatli ve özverili hemşehrilerimizin harcandığı konuşuluyor!

Haberler, analizler yapılıyor, Milli Eğitim'de İl Müdürü “6 ŞUBAT DEPRE Mİ” yaptı deniliyor, konu hakkında köşe yazıları yazılıyor. AHMET AYDIN’ın ismi geçiyor, (ne derece doğru bilemem) “Gidin ben ilgilenmiyorum, 5 Milletvekili'niz var onlarla muhatap olun” gibi laflar ediliyor!

Muhatap, hep suçlanan, sözde büyük haksızlık yapan,  TRABZON ili VAKFIKEBİR ilçesinden olup, YALOVA ve ZONGULDAK illerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapmış, yaklaşık 6 ay önce “MEVLAM HAYIRLI HİZMETLERE VESİLE KILSIN İNŞALLAH” diyerek göreve başlayan Müdür ALİ TOSUN! 

“DERLER YA, HIRSIZIN HİÇ Mİ SUÇU YOK?”

Burada yalınız suçlu İl Müdürü mü? Benim bildiğim bir Öğretmen bile bir okuldan alınıp bir başka okula tayin edilecekse, Vali veya onun yetki verdiği Vali Yardımcı'sının oluru, imzası olmazsa o atama yapılamaz.

Dört tane Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürü'nün görevden alınıp başka yerlere atanmasında da Vali'nin veya Milli Eğitim için görevlendirilmiş Vali Yardımcısı'nın onayı, imzası olmadan bu yer değişimleri, bu “6 ŞUBAT DEPREMİ", bu sözde sürgün ve kıyımlar da yapılamaz.

Hatta bu da benim düşüncem; böyle bir “OPERASYONDA” ilin Vali'si mutlaka AK PARTİ’nin yönetici ve Vekillerine bilgi vermiştir, görüşlerini almıştır.

Günlerdir kamuoyunun ve bazı basın organları ile sosyal medyanın gündeminden düşmeyen bu konu için de kamuoyu bir açıklama bekliyor!

Ama nafile, “ÇADIR DEVLETİ” kurumları gibi yönetilen bu memlekette açıklama beklemek boşuna!

NEDENLER-NİÇİNLER, YİNE AÇIKLANMAZ, BİLGİLENDİRME YAPILMAZ, KİMSE DE SESİNİ ÇIKARMAZ! 

HAKSIZLIĞA UĞRADIKLARINI İDDİA EDENLER BİLE SUS-PUS OLUR! 

BU MEMLEKET BÖYLE; NE YAPALIM?

Mahmut TEKİN 

YORUM EKLE