BU MUHTARIN SESİNİ DUYUN ARTIK!

(Bağımsız Kürsü)

Yıllardır bir türlü bu kentin alt yapı sorununu düzene sokamadık. Bunun en büyük nedenlerinden biri de, plansız ve projesiz olaylara bakış açımızdan illeri geliyor.

Her şeyi Belediye Başkanından beklemek de haksızlık olur. Belediye Başkanı, ileriye dönük, ses getirecek, yıllarca söylenebilinecek projelerin takipçisi olmalı. Bu işlerin sorumluluğunu üstlenmiş, çeşitli birimler koordineli çalışabilse, bu feryatlar giderek azalacak.

Günümüzde çöp toplamak, sokakları asfaltlamak, su, kanalizasyon gibi şebekeler döşemek mesele olmaktan çıkmış durumda.

SÜMEREVLER MAHALLESİ, 33 mahallemiz içerisinde nüfus bakımından, üçüncü sıradayken, alan büyüklüğü bakımından da, ikinci sırada yer alan bir yerleşim merkezimiz.

ÜNİVERSİTE KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI yapıldığında, bu kentin tüm yükünü ESKİ BESNİ YOLU, bir ismiyle de KARA ALİ YOLU olarak bilinen bu cadde çekerken, büyük sıkıntılar da meydana geldi.

ABO PAŞA DERESİ üzerindeki, 5-6 koldan gelen yollarda her an nasıl bir facia olacağı endişe verici.. 6-7 yıldır buraya bir köprü yapıp, güzel bir şehirleşmenin örneğini halkımızın hizmetine sokamadık.

ANA CADDE üzerinde YAĞMUR SUYU KOLLEKTÖRÜ PROJESİ uygulanırken CAMİ duvarı yıkıldı. Bazı ağaçlar kurudu, yollar köstebek yuvasına döndü. Çalışmalar öyle çok da sıhhatli gitmedi. Kimsenin kimseden haberi yok, çevre sakinleri canından bıktı, insan sağlığı dikkate alınmadı. Yol halen bir enkaz halinde dururken, sürücüler oflayıp-puflayarak yolu kullanırken yetkililerden TIK YOK!

MAHALLE MUHTARI SAİT GÜRBÜZ, teşekkür etmeyi de bilen, yeri gelirse haklı olarak sitem etmeyi de bilen bir insan.

MUHTARIN BU İKİNCİ FERYADI:

DİYOR Kİ; "ASLINDA SİZDEN ÇOK FARKLI BEKLENTİLERİMİZ VARDI. TESİSLER, PARKLAR, SOSYAL ETKİNLİKLER, BUNLARDAN VAZ GEÇTİK. SOKAKLARIMIZI KIŞIN GÖLETLERDEN, YAZIN TOZDAN KURTARIN. DİLEKÇE YAZMAKTAN, SULAMA TALEBİ İÇİN 153'Ü ARAMAKTAN BUNALDIM ARTIK. VATANDAŞ PERİŞAN, YOLLARIMIZI, KALDIRIMLARIMIZI YAPIN, SİZDEN BİR ŞEY BEKLEMİYORUZ.”

MUHTAR ÇOK HAKLI, ben de bu mahallenin oturanlarından biri olarak, bilhassa caddelerdeki çalışmaları yakından izledim. Kimin ne yaptığı belli değil. Cadde her türlü projeye uygun gelecek bir durumda. Modern, çağdaş bir projeyle örnek bir cadde olabilir.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Haci mehmet sever
Haci mehmet sever - 3 yıl Önce

Neyle yapacaklar kim yapacak.vs.vs.