BU BİR ÖNERİDİR, MUHTARLARIMIZ NE DER?

(Bağımsız Kürsü)

Köklü bir geçmişi olan muhtarlık yaklaşık 200 yıllık bir tarihe sahiptir.

ÖZETLERSEK: Vatandaşlarla resmi kurumlar arasında köprü vazifesi görevi üstlenir, mahallenin yaşam kalitesini geliştirmek için uğraşır.

33 mahalle muhtarımız var. Çoğunluğu sorumluluğunu bilen, zaman- zaman ses verip sorunları gündeme taşıyan, taleplerini iyi takip eden temsilcilerimizdir.

Bazen, bir muhtarımız tek başına memleketin sesi olur, yıkılan hastanenin demir kapısına kendini kelepçeler, “YETER ARTIK YAPIN BU DEVLET HASTANESİNİ” der!

Bazen, “BİZİ BU TOZ-DUMANDAN KURTARIN CANIMIZA TAK ETTİ YETER ARTIK” deyip belediyeye seslenen muhtarlarımız var!

MUHTARLARIMIZ zaman-zaman bolca plaket de dağıtırlar. Bu ara VEKİLİMİZ AHMET AYDIN İLE BELEDİYE BAŞKANIMIZA, methiyeler dizerek TEŞEKKÜR PLAKETİ verdiler.

NEDEN VERDİLER; MUHTAR EVLERİ ve FEDERASYON BİNASININ yapılmasında vermiş oldukları destekten dolayı.

Günümüzde muhtarlarımıza “OFİS” olarak kullandıkları KONTEYNİRLER yakışmıyor! Daha kapsamlı yerler olmalı, çalışma şartları iyileştirilmeli, personel desteği verilmeli.

ANCAK, birileri kalkıp sorup derse; “İYİ HOŞ GÜZ ELDE, MUHTARLARIMIZIN ÇALIŞMA ORTAMI İYİLEŞTİRİLMELİ DE, 33 MAHALLEMİZİN HANGİSİNDE GÜNÜMÜZE UYGUN, TAM DONANIMLI MAHALLE KÜTÜPHANESİ, ETÜT MERKEZİ,KREŞ VAR?

MUHTAR EVLERİ, FEDERASYON BİNASI MI ÖNCELİKLİ, YOKSA MAHALLE KÜTÜPHANESİ, ETÜT MERKEZİ İLE KREŞ Mİ?

BENCE, gençlerimizin, çocuklarımızın yararlanabilecekleri hizmetler daha önemli ve öncelikli!

Gençlerimiz, çocuklarımız feryat ediyor, ders çalışmak için yer arıyor, KPS, LYS, LGS gibi sınavlara hazırlananlar yer bulamıyor, valiliğe yürüyor “DEVLET BABADAN” yardım istiyor!

Dar gelirli, yardıma muhtaç vatandaşlarımızın barındığı mahallelerde bu tür hizmetlere acil ihtiyaç var. Bu güne kadar ihmal edilmesinin de büyük bir ayıp olarak kabul etmesi gerekir!

Muhtarlarımızın 10’a yakınının kendi iş yerleri var. Muhtarlık binalarına bir-kaç gün uğramadığı zamanlar olabiliyor!

BU BİR ÖNERİDİR, DETAYINA İNMEYECEĞİM;

Muhtarlarımız bir araya gelip başta KENT KONSEYİ olmak üzere, bir takım STK’LAR ile iş birliğine giderek bu konularda bir çalışma yapmalıdır.

Bir plan ve proje öncülüğünde bazı Muhtar Evleri ile Federasyon binasının kütüphane veya etüt merkezine dönüştürme yollarını aranmalı, çözüm yolları zorlanmalıdır!

Olmuyorsa, oturulup konuşulmalı, fikir alış-verişi yapılıp gerekirse bu konuda bir dernek kurulmalı. Basından destek alınıp kamuoyu oluşturma yoluna gidilmeli, proje üretmede önemli değerlerimiz var, onlardan yararlanmalı!

Dışarıda ve içeride bu konulara duyarlı iş insanlarımızla birlikte ERDEMOĞLU, KONUKOĞLU AİLELERİ var.

Ticaret ve Sanayi Odamız, 3 Esnaf Kefalet Kooperatifimiz, Ziraat Odamız, Borsamız, Esnaf Birlikleri Odamız var. Bu kuruluşların fazlası ile paraları var, imkânları geniş!

“SOSYAL FONLAR” var, “ AVRUPA BİRLİĞİ” “TOPLUMSAL KALKINMA FONLARI” “DÜNYA BANKASI” var.

ANKARA’DA” BANA PROJELERİNİZLE GELİN” DİYEN VEKİLİMİZ AHMET AYDIN VAR!

HER NEDENSE BU KENTİ YÖNETENLERİN BAŞTA VALİ OLMAK ÜZERE, VATANDAŞLARA KAPILARI AÇIK, BU TÜR SORUNLARA VE ÖNERİLERE KAPILARI KAPALI!

UMARIM Kİ, muhtarlarımız birçok konuda sağladıkları dayanışma ve güç birliğini bu konuda da gösterir, çocuklarımıza ve gençlerimize daha sıhhatli çalışma ortamı yaratmak için girişimlerde bulunur, okuma alışkanlığına ve mahalle kültürünün yaşatılmasında ön ayak olurken, kurulacak kütüphaneleri bir yaşam alanına dönüşmesine vesile olurlar!

YORUM EKLE