BİZ RAHATIZ, YA SİZ?

(Bağımsız Kürsü) 

Biz festivale hazırlanırken, KÂHTA ilçemiz önemli bir etkinliğe imza attı. İlki 1895 yılında VENEDİK’TE düzenlenen ve TÜRKİYE’DE DE 1987 yılında ilk defa İSTANBUL’DA yapılan “BİENAL” etkinliklerini KAYMAKAM SELAMİ KORKUTATA öncülüğünde KÂHTA’DA başlatıldı. 


23 ülkeden 53 sanatçı katılacak. Çağdaş sanatın sergilenme geleneği, sergi etkinliği ve en geniş sanatsal etkinlik olarak kabul edilen, "BİANEL” “HAYALİ BİR UYGARLIK” yaratma, çalışmaları 2 ay sürecek.


KÂHTALILARI ve SAYIN KAYMAKAMI tebrik eder canı gönülden kutlarım.  
ELBİSTAN İLÇESİ 7 gün 7 gece süren tanıtım festivalini gerçekleştirdi. 

Başta HALUK LEVENT olmak üzere, 7 ünlü sanatçı birer gün arayla sahne alırken, ilçeyi ziyaret edenlerin sayısının 100 binler olduğu belirtiliyor.  


GAZİANTEP, 4. ULUSLARARASI GASTROANTEP FESTİVALİNİ netleştirdi. 


Tarih 15-18 EYLÜL. Dünyaca ünlü MICHEL’İN yıldızlı şefleri, gurmeler,  yaşam koçları, diyetisyenler, gıda üreticileri, tedarikçiler, akademisyenler ve sektör temsilcileri bir araya gelecek. Bu etkinliğe milyonların katılacağı belirtiliyor.


EVET. "BİZ VARKEN ONLAR YOKTU”...


Biz 45 yıl önce ULUSLARARASI NEMRUT FESTİVALİ yaparken, o günkü şartlarda dünyaya sesimizi duyurura biliyorduk.  


ADIYAMAN’DA KÂHTA’DA TURİSTEN geçilmezdi.  Şimdi biz planlamaya devam ediyoruz! 


YİNE GELELİM KÜTÜPHANE MESELESİNE:


55 sene önce yapılan kütüphaneyi "yıkıp yenisini 1374 metre karelik aynı alana sıkıştırmayın daha uydun yerler var, burayı DEMOKRASİ PARKINA katın, çok amaçlı, daha donanımlı bir kütüphane yapın" dedik; KIYAMET KOPTU, İŞİTMEDİĞİMİZ LAF KALMADI! 


Burası şehrin en kalabalık bir merkezi oldu, 55 sene önce ADIYAMAN'IN nüfusu 23 bin 153 kişiydi, bu gün 300 binlere dayanmış, üniversiteli öğrenci sayımız 23 bin dedik; 


Başta VALİ ve BELEDİYE BAŞKANI "hayır olmaz" derken, SAYIN VALİ bizi “MANİPÜLATİF “ olarak değerlendirdi. Bizi suçladı bir nevi, “ORTALIĞI KARIŞTIRMAYIN, VATANDAŞI YANILTMAYIN, YANLIŞ YÖNLENDİRMEYİN” dedi! 


BAKIN BUGÜN NELER OLUYOR NELER:
Gençlerimiz gelecekleri için, KPSS, LYS, LGS, TUS gibi sınavlara hazırlanmak için, “SABAHIN KÖRÜNDE” yollara düşüyor. Yeni yapılan kütüphanenin 200 kişilik okuma salonunda yer bulabilmek için,  kuyruğa giriyor! 


VE birçoğu ders çalışmak için yer bulamıyor, bu nedenle 50 kişilik bir genç grubu Valiliğe yürüyor, ”DEVLET BABA” halimize bir çare diyor! 


BAKIN "ELİN OĞLU” NELER YAPIYOR NELER:

GAZİANTEP ŞAHİNBEY BELEDİYESİ, TÜRKİYE'NİN en büyük ikinci kütüphanesi olan ŞAHİNBEY MİLLET KÜTÜPHANESİNİN temelini attı. BU KÜTÜPHANE bizimki gibi 1374 metrekareye değil, tamı-tamına 40 bin metrekarelik bir alana yapılacak. Yani, bizim 55 sene sonra yıkıp aynı alana sıkıştırdığımız kütüphanenin yerinden yaklaşık 30 kat daha büyük bir alana planlanmış! 


PEKİ, İÇERİSİNDE NELER OLACAK:


Grup çalışma salonları, çocuk kütüphanesi, engelsiz yaşam kütüphanesi, yemekhane, kafeterya ve ücretsiz internet hizmetleri. 


EVET, sormak lazım: Siyasilere, bürokratlara, bu memleketi “ORTAK AKILDAN” uzak yönetmeye çalışanlara, bu konuda, bu tablo karşısında içiniz rahat mı?


Biz zamanında görevimizi yapıp önerilerde bulunduk. Bu nedenle bizim içimiz rahat. “BAŞIMIZI YASTIĞA RAHAT KOYABİLİYORUZ”...

EVET, YA SİZ RAHATMISINIZ, “BAŞINIZI YASTIĞA RAHAT KOYABİLİYORMUSUNUZ ? KOYUYORSANIZ, NO PROBLEM!


Mahmut TEKİN

YORUM EKLE