BİR MÜJDE DE VALİDEN...

(Bağımsız Kürsü)

Müjde verme kervanına ilin VALİSİ DE katıldı:

Adıyaman'ın müjdelerle mutlu olan, sevinçten gözyaşları döken bir il olduğunu oda anladı artık!

VALİ müjdesini verdi ve dedi ki; “150 yataklı bir hastane projesi çizildi ve kabul edildi. Yatak kapasitesi de 200’e çıkartıldı.”

Valinin müjdesi VEKİLİMİZ AHMET AYDIN’IN müjdesi ile çakışırken, O da “150 yataklı Devlet Hastanesi proje işi tamamlandı. Devasa sağlık hizmetleri yatırımları bütün hemşehrilerimizin takdirini kazanmıştır. ADIYAMAN özellikle sağlık alanında, bölgesinde GIPTA ile bakılan bir nokta da olmaya devam ediyor" dedi.

Ne güzel sözler değil mi? İnsanın içi ısınıyor! 

İstiyorlar ki vatandaş mutluktan uçsun, sevinç gözyaşları döküp davul-zurna çaldırarak bu müjdeyi kutlasın!

Yıllara vurursak bu hastane ile ilgili bu kaçıncı müjde? Ben bilemiyorum, bilen varsa çıksın ortaya!

Tartışılacak tarafları var ama bana göre AK PARTİNİN hastane yatırımlarındaki notu iyi. Ancak, biz ADIYAMAN olarak, yıkılan Devlet Hastanemizin yerine yapılacak,  altı-üstü 150 yataklı bir hastane için 7-8 senedir müjdelerle yatıp/kalkıyoruz!

Bir türlü hak ettiğimiz hizmeti alamıyoruz.

Bilindiği gibi, VALİNİN ve VEKİLİMİZ AHMET AYDIN’IN verdiği bu müjdeyi yaklaşık 5 ay önce, SAĞLIK BAKANINDAN aldığı bilgileri, yine VEKİLİMİZ ABDURRAHMAN TUTDERE “Proje çalışmalarının tamamlandığını, 2022 yılı başında ihale çalışmalarına da başlanacağı sözünü aldığını” kamuoyu ile paylaşmıştı.

Hatırlanırsa, VEKİLİMİZ TUTDERE’NİN bu bilgilendirmesine, yine VEKİLİMİZ İ.HALİL FIRAT karşı çıkıp talihsiz bir tartışma ortamı yaratarak  ”Bizim iktidarımızın yaptığı yatırımları kendine mal ediyor” diyerek TUTDERE’Yİ suçlamıştı. Biz bunlarla uğraşırken gelin hep beraber bakalım, bu hizmetler karşısında ayağa kalkıp esas duruşa geçelim;

ELAZIĞ'IN nüfusu 588 bin TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ve diğer HASTANELER yanında 4-5 yıl önce hizmete giren1038 yatak kapasiteli ŞEHİR HASTANESİ ELAZIĞLILARA hizmet veriyor.

ISPARTA nüfusu 445 bin ve 755 yatak kapasiteli,

YOZGAT 418 bin nüfuslu 475 yatak kapasiteli, 

KÜTAHYA 578 bin nüfuslu 610 yatak kapasiteli, diğer hastanelerin yanında ayrıca ŞEHİR HASTANELERİNE sahip. 

MALATYA’YA ŞAPKA ÇIKARTIP  SELAM ÇAKALIM!

1996 yılında hizmete giren TURGUT ÖZAL TIP MERKEZİ 1585 yatak kapasiteli.

Biz de 100 yataklı 82’inci yıl hastanesi ve 315 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi yıkılıp yerine 400 yataklı hastane hizmete girerken, MALATYA’YA aynı dönemlerde 1055 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi yapılıp hizmete sokuldu. (Daha sonra ismi Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu.)

Tüm bunlara rağmen, biz 150 yataklı hastane ile uğraşıp müjdeler verirken, MALATYA 2019 yılında bugünkü değerle 350 milyonluk 300 yatak kapasiteli hastanenin temelini attı, onun da inşaatı bitti, BATTALGAZİ DEVLET HASTANESİ olarak bu günlerde hizmete girdi-girecek, işçi alımları başladı.

ADIYAMAN’IN nüfusu kaç? 632 bin. Şehrin en ücra köşesinde 8 yıldır 400 yataklı tek bir hastane, tek bir acil...

Bir asayiş olayında dövüş-kavgalar, park yeri bulabilirsen o gün şanslısın, ATINŞEHİR’DEN hastaneye gitmek için 10-11 ışık geç, ondan sonrada diyelim “ADIYAMAN ÖZELLİKLE SAĞLIK ALANINDA BÖLGESİNDE GIPTA İLE BAKILAN BİR NOKTADA OLMAYA DEVAM EDİYOR.”

ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇMİŞ biz halen VALİSİYLE, VEKİLİYLE müjdeler vermeye devam ediyoruz.

Mahmut Tekin

YORUM EKLE
YORUMLAR
Adıyaman Mehmet pakır
Adıyaman Mehmet pakır - 2 yıl Önce

Memleket sözcüleri sizlersiniz kalemleri sizlersiniz yeterince yazmadığını gündeme getirmediğinizin örneği bunllar ginede kaleminize yüreğinize elinize saglik