BİR DAHA HATIRLATALIM...

(Bağımsız Kürsü)

Gözümüz aydın, GERGER yolunun inşaat yapım ihalesi yapıldı. İhale değerlendirme süresi bittikten sonra, yapım işlerine hemen başlanacak. Darısı ÇELİKHAN yoluna, emeği geçenlere teşekkürler. 

PERRE ANTİK KENTİN yer altındaki feryadını duyan Vali, 11 yıl aradan sonra kazıları yeniden başlatıp, önemli tarihi değerlerimiz gün yüzüne çıkmaya başladı. Kamulaştırmaya da hız verildi, istimlak işlemleri tamamlanan 12 ev yıkılırken, geri kalan evler için çalışmaların hızlı bir şekilde yürütüldüğü belirtiliyor. 

SAYIN VALİM, daha öncede belirttiğim gibi, ADIYAMAN VALİLERİNİ çok sever. Kapınızı açtınız gelen-gideniniz çok oldu. Biraz olsa da tadı kaçtı ama olsun, vatandaş bundan çok mutlu. Hele bir de birlikte fotoğraf çektirince deme keyfine! Siz de ADIYAMAN’I ve ADIYAMANLIYI çok sevdiniz. İade-i ziyaretleri esirgemeyip gerektiğinde dükkân-dükkân, ev-ev dolaşıp devletin gülen yüzünü gösterdiniz. Sağ olun-var olun.

Şimdi biz gazetecilik ahlaki sorumluluğu içinde, birtakım gelişmeleri gündemde de tutmak ve sorgulamak bilinci doğrultusunda hareket etme gerektiğine inandığımız için VALİ KONAĞININ yıkılıp yerine 9 katlı apartmanların dikilmesi plan ve projesini, BİR DAHA HATIRLATMAK istiyoruz...

KÜTÜPHANENİN eski yerine yapılmaması görüş ve önerilerine karşı durulup “MANİPÜLATİF” değerlendirmesi yapıldı.

SİZ ve BELEDİYE BAŞKANI "bu bir AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİ 10 yıl önce planlanmış, bununla birlikte ilin turizmine önemli hizmetler gelecek. 9 ÖREN yerine çevre düzenlemesi de yapılacak, yoksa bu memleket 8-10 milyon Euroluk yatırımdan olacak" şeklinde bilgi verdiniz. 

Bunun bir izahı vardı, anlatıldı-dinledik. Başka çaremizde yoktu, karar verilmiş yapımına da başlanmıştı. Sinemize çektik, şimdi unutmaya çalışıyoruz. 

Daha önce de gündeme getirdiğimiz ve çok olumlu tepkiler aldığımız VALİ KONAĞININ durumunu bilhassa gurbetteki ADIYMANLILAR merak edip, soruyorlar.

VALİ KONAĞI meselesi ne oldu? Yıkılacak mı, yıkılmayacak mı? 

EVET 60 yıllık, yeşil alanı mevcut, şehrin kültürüne ve hafızasına mal olmuş, kent kimliğini taşıyan, içinde halen oturduğunuz VALİ KONAĞI yıkılıp, yerine 9 katlı iş merkezli apartmanlar dikilecek mi? O güzelim bahçe beton yığınına feda edilecek mi, edilmeyecek mi? 

KÜTÜPHANEDE olduğu gibi çıkın deyin ki, "biz binayı yıkacağız, yerine de apartmanları dikeceğiz, öyle burada şehrin kimliği, hafızası falan da yok. Müze yapılması bu memlekete bir fayda sağlamaz. Biz burada şunları-şunları yapacağız, bu proje de ADIYAMAN’NIN geleceğe dönük önemli menfaatları var." Biz de Vali Konağını KÜTÜPHANE konusunda olduğu gibi kafamızdan silip, unutabilirsek unutmaya çalışalım. 

Burada RANT kokusu olduğu söyleniyor, burada doğanın beton yığınına kurban edilmesi söz konusu, bunları içimize sindirmemiz kolay değil! 

Buradan (başta AHMET AYDIN olmak üzere) ilin Vekilleri ile İl Başkanı MEHMET DAĞTEKİN ve SİVİL TOPLUM KURUŞLARINA sesleniyorum; bu memleketin ilk göz ağrılarından, bu şehrin GÖRSEL BELLEĞİ VALİ KONAĞI yıkılacak, yerine apartmanlar dikilecek, sizlerden ses yok! Yeri gelirse bu memleketi siz idare ediyorsunuz, GÖRMEDİM-DUYMADIM-BİLMİYORUM politikası bu kentte bir fayda sağlamıyor. Buyurun düşünce önerilerinizi bu toplumla paylaşın.

BAKIN SİNAN TEMEL HOCAMIZ (aynı zamanda KENT KONSEYİ BAŞKANI) ne güzel demiş, “Şehrin kültürünü, kimliğini, hafızasını, ruhunu, bilmek; O şehri bilmek demektir. Şehirle ilgili kendisine, geçmişine ve çocukluğuna dair anıları olmayanlar şehri bilmeyenler, hissetmezler hatta İHANET bile ederler.” 

Biz bu şehre “İHANET” edilmesini istemiyoruz! 
Bu VALİ KONAĞI bu şehrin kimliğinin sergilendiği bir MÜZE olmalı, ismi de VALİ MAHMUT ÇUHADAR KÜLTÜR MERKEZİ MÜZESİ konulmalı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Haydar Murat Bilginer
Haydar Murat Bilginer - 3 yıl Önce

Saray yapacak kendine.