BİLGİSAYARSIZ ÖĞRENCİ KALMASIN

Koronavirüs etkisiyle devam eden pandemi sürecinin en önemli dertlerinden biri de eğitimin nasıl olacağıydı..

Geçen dönem bozulan eğitim sistemindeki sorunları gidermek ve yeni döneme asgari sorunla girmek hedefli tartışmalar devam ediyor..

Resmiyette başlamış olan 2020-21 Eğitim-Öğretim Dönemi ülke genelinde yaklaşık bir milyon öğretmeni evden çıkarmış durumda ve yakında yaklaşık 25 milyon öğrenci, bunların velileri ve bu sektörle ticaret yapan insanların da sokağa çıkması ihtimali var..

Şimdilik uzaktan eğitimle başlayan sürecin akibeti de belli değil, zira milyonlarca öğrencinin bilgisayarı yok, internet alacak parası yok, bunları edinse de diğer kulaklık, kamera ve benzeri aparatları yok..

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk'un dediğine göre bazı (ki bu öğrenciler hangi kritere göre belirleniyorsa o da bilinmiyor) öğrencilere bilgisayar ve 8 GB internet desteği sağlanmış ama ya bu destekten mahrum öğrenciler ne olacak?

Yüzlerce liralık ücretsiz kitap dağıtırken bu kitapları koyacak poşeti bile veremeyen bir ekonominin hali ortada...

Ve iş yine hayırsever insanlara kalıyor...

Milli Eğitim Bakanlığının il, ilçe ve belde belediyeleri, esnaf, tüccar ve sanayicilerinin kayıtlı olduğu odalar, dernek ve vakıflarla işbirliği yaparak bu önemli sorunu çözmesi gerekiyor..

Bu dert, üç-beş şanslı öğrenciye bilgisayar ve internet paketi vermekle çözülemez.. 

Hayırsever eğitim gönüllülerinin bir kampanyaya davet edilmesi gerekir...

Bir yandan hayırseverlerden yeni bilgisayar desteği beklenirken diğer yandan da toplama bilgisayar kampanyası da karınca kadarınca sorun çözümünde fayda verecektir.

Oğlumun kaydı için gittiğim Adıyaman Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi idarecilerinin dediğine göre öğrencilerinin çoğunda bilgisayar, internet ve diğer aparat eksikleri varmış...

Diyorum ki, Milli Eğitim Bakanlığından bir kampanya bekleyene kadar Adıyaman Valiliği öncülüğünde, Belediye, STK destekli ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordineli bir bilgisayar havuzu oluşturalım...

Hayırseverler yeni bilgisayar ve aparat alarak veya parasal destek vererek bu havuzu beslerlerken ev ve işyerlerindeki atıl malzemeleri de toplayabiliriz..

Evimizde veya işyerlerimizde kullanmadığımız bilgisayar ve parçalarını en yakın okula ve oradan da İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ulaştırabiliriz..

Bu teknolojiden anlayanlar tarafından birleştirilen sağlam veya onarılmış parçalardan da bazı öğrencilerin işini görebiliriz...

Bizde faaliyetler bazen geç başlayabiliyor.. bu nedenle duyarlı herkese sesleniyorum..

"Bilgisayarsız Öğrenci Kalmasın" dilek ve temennisiyle "Haydi Bismillah" diyelim, kim ne  ve nasıl becerebilirse en yakın okula desteğe koşalım..

Unutmayın ki, bilgisayarsız ve internetsiz uzaktan eğitim olmaz.

Bu vesileyle benzeri hayır işlerinde her zaman önde gördüğüm SANKO Holding ve Erdemoğlu Holding yöneticilerine bir teşekkür ve selâm gönderiyorum; iyi ki varsınız.

YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmail Karadaş
İsmail Karadaş - 4 yıl Önce

Oğlum bu sene liseye gidecek ben özel bir şirkette çalışıyorum ama beni ücretsiz izne ayırdılar ev kira 4 çocuk babasım ve engellim tam 6 aydır evdeyim ek bir gelirimde yok lütfen oğlum için bilgisayar saygılar sunarım Allah razı olsun

Hüseyin karlı
Hüseyin karlı - 4 yıl Önce

3 çocuğum var..bilgisayar ve internet alacak gücüm yok..yardımcı olursanız sevinirim..

Mehmet Emin Danış
Mehmet Emin Danış - 4 yıl Önce

Arkadaşlar;
Öğrendiğim kadarıyla muhtemelen dağıtımlar okullardaki sınıf öğretmenlerinin referansıyla yapılacakmış. Bu nedenle siz okula yardım talep dilekçesi yazarak girişim yapın ki bu ihtimali kaçırmayalım. Okula bir dilekçe verip işi sağlama alın.