BASINDAN NOTLAR...

(Bağımsız Kürsü)


Bu müjdeyi Vekilimiz ABDURRAHMAN TUTDERE verdi!


Hani o Kara Tren- Mavi Tren hayalleri kurarken, "hayır olmaz, siz Adıyamanlılar Hızlı Trene layıksınız" denilip, "Hızlı Tren Proje çalışmalarına hız verildi, merak etmeyin en kısa dönemde GÖLBAŞI- ADIYAMAN- KÂHTA arasında Hızlı Treni hayata geçireceğiz" müjdeleri gazete manşetlerini süslerken, geçen yıl 2029 yılına ertelenen Hızlı Tren bu yıl da fazla uzun sayılmaz, 24 sene daha ertelenip 2053 yılı hedefleri arasına alınmış!


Bence üzülmeye gerek yok, Adıyamanlılar beklemeyi bilen insanlardır! Bekleyeceğiz “GÜN OLA HARMAN OLA”...


EVET, gözün aydın Adıyaman diyelim! Yıllardır ha bugün, ha yarın derken, büyük sıkıntısını çektiğimiz, bu kentin acil ihtiyacı olduğunu sağır sultanın bile duyduğu bu halkın seslenişini nihayet siyasilerimiz de duydu ve 150 yataklı hastanenin inşaatına başlandığı müjdesi verildi. 


GERGER ve SİNCİK ilçelerimize Doğalgaz hattının çekilmesi için, Vekilimiz AHMET AYDIN’IN özel girişimleri sonucu CUMHURBAŞKANI bizzat talimat verdi.


Yine yıllardır lafta kalan, Çelikhan, Gerger ve diğer ilçelerimizin yol yapım şansı GERGER ilçemize vurdu! 37 kilometrelik NARİNCE- GERGER yol yapımına bizzat Bakanın katılımıyla başlanırken, şimdi vatandaşın beklentisi başta ÇELİKHAN yolu ve diğer ilçe yollarında. 


Bir müjde de TÜRKİYE’DE 8’incisi ADIYAMAN'A yapılan ve bu güne kadar bu kent için en isabetli yatırımlardan biri olan, daha sonrada “KİM VURDUYA” giderek “HİZMET İÇİ EĞİTİM MERKEZİNDEN” MESLEK LİSESİNE dönüştürülen liseden geldi! Bu lisenin “SOMUN EKMEK”  imalatına başladığı müjdelendi! 


Bilindiği üzere, bu yatırım “HİZMET İÇİ EĞİTİM MERKEZİ” olarak hizmete girecek, yılda çeşitli illerden 7-8 bin kişi Adıyaman’a bir hafta ara ile gelerek Hizmet İçi Eğitim alacaklardı. Çarşı-Pazar dolaşıp para harcayıp, tarihi ve turistik yerleri gezecek, Adıyaman’ın da gönüllü tanıtım elçileri olarak tanınmasına katkı sağlayacaklardı. 


EVET, bir yerde 7-8 bin kişinin bu kentte gelip bir hafta kalması, bir yanda “SOMUN EKMEK” imalat müjdesi!


Vekilimiz AHMET AYDIN “Yapılamaz, çözülemez denilen sorunları çözüme kavuşturduk” derken, ulaştırma alanında Adıyaman’a 2003-2022 yılları arasında (19 yılda) 5,4 milyar lira yatırım yapıldığını“ belirti. 


Bunların yanında yine Vekilimiz ABDURRAHMAN TUTDERE ADIYAMAN sorunlarını TBMM’de gündemde tutmaya devam etti. 


“HER YERE VAR ADIYAMAN’A YOK” diyen TUTDERE, tarımsal iskân, deprem konutları, köylerdeki yol ve su sorunları, kentsel dönüşüm, sulama projelerinin hayata geçirilmemesi, OSB’ deki pis koku ve yatırımcı için yer sorunlarının çözülmesi için taleplerde bulundu. 


TBMM’de Ulaştırma Bakanına seslenen Vekilimiz TUTDERE, ”GERGER yolunun temelini attınız, teşekkür ediyoruz. Davet etseydiniz mutlaka gelirdim. Ancak, yüzde 97 AK PARTİYE oy veren SİNCİK ilçemizin yolunu 20 yıldır yapmadınız. Size haklarını helal etmiyorlar“ dedi.


Ayrıca, ÇELİKHAN ve diğer ilçelerimizin yol sorunlarına değinen Vekilimiz ABDURRAHMAN TUTDERE, “19 yılda Adıyaman’a ulaştırma ile ilgili 5 milyar liraya yakın kaynak ayrılırken, komşu ilimiz Malatya’ya sadece bir yılda 3 milyar lira kaynak ayırdınız. Ölüm yolu olarak bilinen ADIYAMAN- ÇELİKHAN- MALATYA yolu 20 yıldır bir türlü yapılmadı. 57 kilometrelik Çelikhan yolu yapılmayı bekliyor“ dedi.  


Bunların yanında Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, ”Belediye bütçesi, devlet desteği ve hibe yolu ile 2,5 milyar liralık yatırımı bu kentte kazandırdık. Söz verip yapmadığımız proje kalmadı” derken, 740 araçlık 2 katlı yer altı kapalı oto parkı olan “KENT MEYDANI”NIN MART ayında hizmete gireceğini müjdeledi. 


EVET, temennimiz başta hastane olmak üzere bu yatırımların, bir kazaya kurban edilmeden, zamanında, bahanesiz ve sorunsuz bir şekilde halkın hizmetine girmesi.


Mahmut TEKİN

YORUM EKLE