BASINDAN NOTLAR...

(Bağımsız Kürsü)

Son 20-25 gün, her zaman olduğu gibi ADIYAMAN BASINININ manşetlerini MÜJDELİ haberler süsledi. 

Vali Başkanlığında, AK Parti siyasilerinin katıldığı koordinasyon toplantılarında “ÇAĞ ATLATILAN” ADIYAMAN ve ilçelerinin sorunları masaya yatırıldı. İhtiyaç ve talepler yerinde tespit edilip, köy-köy gezildi. 

Sanki bir seçim havası varmış gibi, MÜJDELİ haberler ön plana çıkarken, birçok beklenti ve eleştiriler SÖNÜK kaldı.

SAMSAT İLÇESİNİN genç BELEDİYE BAŞKANINDAN güzel haberler gelirken, SAMSAT'IN bir turizm noktası olma çalışmalarını basın mensupları yakından izledi. 

HASTANE KAVŞAĞINA, yapılacak KÖPRÜLÜ KAVŞAĞIN yapım ihalesinin 29 TEMMUZ 2021 de yapılacağı MÜJDELENDİ. 

ÇELİKHAN YEŞİL TEPE GÖLETİNİN çok yakında hizmete gireceği belirtilirken, ADIYAMAN’DA 32 projeye, 62 milyon 660 TL hibe desteği verileceği de açıklandı. 

VALİ MAHMUT ÇUHADAR , “Şehirde ne varsa köyde de o yapılacak” dedi. 

AK Partili siyasiler, “ADIYAMAN ALTIN dönemi yaşıyor. Yatırım üstüne yatırım, hizmet üstüne hizmet üretiyoruz” derken, yine ADIYAMAN’DA DEVRİMLER yapılıp pembe tablolar çizildi. 

AHMET AYDIN “BÖLGE İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS” olarak ilan edilip nokta atışı yapılırken, “ADIYAMAN uzun müddettir VİZYON fakiri yerel yöneticilerin elinde oyuncak oldu. 30 yılda belediye olarak ciddi bir eser ortada yok" denildi.  

KÂHTA’DAN gür bir ses ZİYA BOZKURT’DAN geldi; "LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMÜYOR.” Hatırlatması yapıldı. 

BESNİ ilçesi siyasilere seslendi; ÜÇGÖZ (SOFRAZ) yol ayrımına yapılacak köprülü kavşak, AŞAĞI ŞEHİRDE yapılan VİYADÜK yılan hikâyesine döndü, BESNİ-GÖLBAŞI, BESNİ-GAZİANTEP yollarından ne haber denildi. 

GÖLBAŞI ilçesinde süt üreticileri, traktörlerle konvoy düzenleyip artan yem fiyatlarını protesto etti. 

KÂHTA’DAN ZİYA BOZKURT dedi ki; “KÂHTA’DA sözü verilen yatırımlar ya sözde ya da proje aşamasında kalıyor. 2016 yılında yapımına başlanan ve yüzde 15 fiziki yapısı ile yarım kalan, 2500 kişilik SPOR KOMPLEKSİ, AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ, 7 kilometrelik SAHİL YOLU PROJESİ ne oldu?"

2016 yılında yapımına başlanan ve 2018 yılında tamamlanacağı belirtilen, 42 kilometrelik NİSSİBİ-NARİNCE-KAHTA arası duble yoldan bir haber yok.”

KATI ATIK TESİSİ, KANALİZASYON ALT YAPI SORUNU yarım kalmış, KAHTALI verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyor. HES PROJESİNİN akıbetini soruyor. SULU TARIMLA ilgili hiçbir yatırım yok. Turizm de KÂHTA sahipsiz. Daha CENDERE KÖPRÜSÜNDE ne oturacak bir mekân, ne de bir tuvalet var.” 

İhalesi biten GERGER yolu yapımı ile 150 yataklı HASTANE PROJESİ yakın takipte denilirken, AHMET AYDIN KÂHTA’DA KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN başlamasının gerektiğini söylüyor. 

Önümüzdeki günlerde TÜTÜNE, 3 yıldan 6 yıla kadar uygulanacak hapis cezası gazete manşetlerini süsleyecek. 

MİLLETVEKİLİ ABDURRAHMAN TUTDERE bu kanunun ertelenmesi için mücadele ederken, AHMET AYDIN başkanlığındaki, AK Partili MİLLETVEKİLLERİNİN DE büyük bir gayret içerisinde bu kanunun ertelenmesi için çalışmalar yaptıkları biliniyor.

Henüz ortada bir ses yok. Bekleyip göreceğiz.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hakan danis
Hakan danis - 3 yıl Önce

KUTLUYORUM