BARDAĞIN BOŞ TARAFI

(Bağımsız Kürsü)

Bardağın hep boş tarafına bakıyorsunuz, biraz da dolu tarafına bakın deseler de biz bugün hep birlik de boş tarafına bakmaya çalışalım. Zaten dolu tarafı günlerce gazete manşetlerinden inmiyor.

Şimdi size çevre illerimize yapılan VİYADÜK, KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR, ÇEVRE YOLLARINDAN bahsetmeyeceğim. Bunlar o kentler için sıradan olaylar.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, yaklaşık 40 gün içerisinde ELEZIĞ ve MALATYA’DA iki köprü açılışı yaptı.

BİRİNCİSİ MALATYA-ELAZIĞ arasında ki KÖMÜRHAN KÖPRÜSÜ. Bu köprüye acil olarak pek de ihtiyaç yoktu. ELAZIĞ HAKİMİYET gazetesi ile birlikte bir kesim, “Bu köprüye harcanacak parayı şehre hayat verebilecek acil projelere harcayın” diye bilindi.

KÖPRÜNÜN uzunluğu 660 metre, 4 bin 800 metre uzunluğun da çift tüp tünelle birlikte, bağlantı yolları ve birtakım kavşakları var. HARCANAN PARA 720 MİLYON LİRA.

İKİNCİSİ MALATYA TOHMA KÖPRÜSÜ, temeli 2018 yılında atıldı. 517,5 metre uzunluğunda, 16 metre genişliğinde, 21 metre yüksekliğinde, ayrıca bağlantı yolları da var.

CUMHURBAŞKANI açıkladı dedi ki; “Bugüne kadar MALATYA’YA 8,8 MİLYAR, ELAZIĞ’A 6 MİLYAR LİRA ULAŞIM yatırımı yaptık”

PEKİ BİZDE Kİ DURUM VAZİYET NE? Bize dediler ki, alın size KARAALİ-EĞRİ ÇAYI-ZİYARET KÖPRÜLERİ, her biri birer mühendislik harikası siz buna layıksınız neyinize yetmiyor!

MALATYA MİLLETVEKİLİ ÖZNUR ÇALIK havasını atıyor; “Doğu Anadolu’nun en büyük Çevre Yolunu yapıyoruz. 53,5 kilometre uzunluğun da olan güzergâh üzerinde 25 KÖPRÜ ve KÖPRÜLÜ KAVŞAK var.7 KÖPRÜ bitmiş durumda. Ulaşım 1 saat’ den 25 dakikaya düşecek HARCANACAK PARA 837 MİLYON LİRA”

EVET BİZDE DURUM VAZİYET NE?

GÖKSU KÖPRÜSÜNÜN ayaklarında 6 yıl önce, oyulma, temel kazıkların da açığa çıkmalar meydana geliyor. Bir şekilde sorun geçici olarak gideriliyor. Sonra deniliyor ki, böyle olmaz günün şartları değişti, trafik yoğunlaştı, ağır tonajlı araçlar geçiyor, birde üstelik burası 1. derece de deprem bölgesi, buranın yıkılması gerekir denilip yıkım kararı veriliyor. Şimdi biz 6 yıldır tehlike arz eden ve yıkım kararı verilmiş olan bu KÖPRÜYÜ kuzu gibi kullanıyoruz, sesimiz bile çıkmıyor. Ne güzel MEMLEKET değil mi?

MİLLETVEKİLİ ABDURRAHMAN TUTDERE, yıkım kararı olan bu KÖPRÜ’NÜN durumunu meclise taşıyor. Aldığı cevaba bakın;” Uygulama projesi tamamlanacak, bütçe müsait ise yapımı planlanacak.” TUTDERE Muhalefet milletvekili ne desin, O’da diyor ki; “SİZİ ADIYAMANLI HEMŞERİLERİME HAVELE EDİYORUM.”

Bir yerde ÇEVRE YOLUNU 18 yıldır bekleyen ADIYAMAN. Yine bir yerde Yıkım kararı alınmış GÖKSU KÖPRÜ’SÜNÜ kullanan ve sesi çıkmayan AADIYAMAN’IN yanında MALATYA’YA 25 KÖPRÜ ve KÖPRÜLÜ KAVŞAKLI 837 MİLYONLUK MALATYA ÇEVRE YOLU.

Oturup hep birlikte düşünelim; MALATYA’LI hemşerilerimizde bize darılmasın. 53,5 kilometrelik MALATYA ÇEVRE YOLUNA harcanacak 837 MİLYON LİRA ile başta ÇELİKHAN YOLU ile ÇEVRE YOLUMUZLA birlikte tüm yol sorunumuz çözüme kavuşur mu? kavuşmaz mı?

KÖPRÜ DEMİŞKEN, bu ilin VALİSİ ve bilhassa İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI MEHMET CAN ERDOĞAN’A buradan sesleniyorum; siz “AŞI-MIŞK” KÖPRÜSÜ ile YOL GÜZARGAHINDAN hiç geçtiniz mi? Geçmemişseniz bir zahmet bir geçiverin. Burası da ADIYAMAN’IN sınırlar içerisinde. Bu bölgede de vatandaşlık görevini yerine getiren yurttaşlar yaşıyor. GELİŞEN TÜRKİYE’NİN, ÇAĞ ATLATILAN ADIYAMAN’INA, bu KÖPRÜ ve bu YOL yakışıyor mu? yakışmıyor mu? Yakışıyor, daha ne istiyorsunuz, çok bile diyorsanız NO PROBLEM!

YORUM EKLE