ANKARA'YA BİR HEYET GİTMELİ

(Bağımsız Kürsü)


Yaklaşık 11 yıl önce ADIYAMAN esnafının önemli bir ölçüde kaderini değiştirecek, müjdeli haber gazete manşetlerinde yerini alırken,  "herhalde bu iş olacak" denilmişti!


Biz bu müjdeli haberden önce, yazıp-çizip demiştik ki: 


Sanayisi komşu illere göre istenilen seviyeye gelmeyen, turizmde büyük değerlere sahip olduğu halde, bir türlü bu bacasız fabrikayı ateşleyemeyen, ADIYAMAN için bu girişim ilin sosyal ve ekonomik yapısına önemli katkılar sağlayacak.  

Yine bu müjdeli haberden önce demişiz ki:

AK PARTİ'nin 11 yıllık iktidarı döneminde, tarım arazilerimiz bir türlü suya kavuşturulmamış, belli bir sayıda memur ve işçinin maaşı ile ayakta durmaya çalışan ADIYAMAN esnafı için bu müjde can suyu olur. Toplumumuzun birçok kesimi bir bütün olarak faydalanır. Böylece çeşitli gelişmeler arkası-arkasına gelir. 


O gün bu önemli konuyu iyi takip eden dönemin MİLLETVEKİLLERİMİZDEN Dr. MURTAZA YETİŞ diyordu ki: (Özetlersek) “ADIYAMAN'IN BAKANI İSMET YILMAZ İLE GÖRÜŞTÜM,   (O dönem Milli Savunma Bakanı) ADIYAMAN'A BİR TUGAY SEVİYESİNDE ASKERİ BİR ACEMİ BİRLİK VERİLMESİ KONUSUNDA GÜZEL HABERLER VERDİ. KONUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ, HÜKUMETİN ASKERİ BİRLİK SEFERBERLİĞİNDEN BİZDE YARARLANACAĞIZ.” 
O sırada hükumetin politikası doğrultusunda ASKERİ BİRLİKLERİN yerleri değiştiriliyordu, bu girişimle ADIYAMAN’da listeye alınmıştı.


Ancak, SAYIN YETİŞ’in siyasi ömrü buna yetmedi. Söylentiye göre bir takım politik oyunlarla tam verimli zamanında yeniden listeye sokulmadı. Tıpkı VEKİLİMİZ ADNAN BOYNUKARA gibi! 


Şimdi açık ve net olarak görülüyor ki, bu gün bu ASKERİ BİRLİĞE ADIYAMAN'ın daha fazla ihtiyacı var.


Sanayide ve turizmde bir arpa boyu yol alamamışız!


20 yıldır tarım arazilerimiz halen suyla buluşamamış!


ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE yatırımcıya yer veremiyoruz!


Hayatımızın her dalında olan TÜTÜNDEN gelen ekonomik girdi şimdi hayal oldu!

Yaklaşık yüzde 75 gibi yergi oranı ile 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası karşılığında perişan olan tütün ekicisinden bu kente girecek sıcak para uçtu-gitti yok artık. Şimdiden TÜTÜN REKOLTESİ yüze 50-60 düştü. ADIYAMAN tütün üreticisi ve esnafının sıkıntılı günleri yolda, renk vermeye başladı bile!

Öyle, pembe tablolar çizilerek kurdurulan KOOPERATİFLER-FALANDA bu derde çare olamayacak!

Yüzde 75 vergi oranı karşılığında ve dev firmaların dağıtım, pazarlama, lojistik ağları ile bu KOOPERATİFLER rekabet edemeyip çırpınıp duracak!

İşte bu nedenle ki, 11 yıl önce sözü alınan TUGAY SEVİYESİNDEKİ ASKERİ BİR ACEMİ BİRLİĞİN, ilimize verilmesinin tam zamanı.

VEKİLİMİZ AHMET AYDIN MİLLİ SAVUNMA KOMİSYONU BAŞKANI. Bu il AK PARTİ'ye en çok destek veren iller arasında ön sıralarda. 
AHMET BEY’in üst düzeydeki girişimlerinin karşılık göreceği iyi bilinmekte.

VALİNİN başkanlığında, BELEDİYE BAŞKANI, TİCARET VE SANAYİ ODASI, ESNAF BİRLİKLERİ ile KANAAT ÖNDERLERİ ve SİYASİLERDEN oluşacak bir heyet ANKARA’ya bir çıkartma yapmalı, ADIYAMAN'ın hak ettiği bu talebi üst düzeyde dile getirmeli!

Mahmut TEKİN

YORUM EKLE