ANAM EVDE YOK ÇORBASI...

Ankara, Karanfil sokakta faaliyet gösteren Adıyaman Eski Milletvekili Şevket Gürsoy başkanlığındaki Adıyaman İl ve İlçeleri Eğitim Vakfı'nı buraya yolu düşen hemşerilerimiz bilir...


1987 yılında Adıyaman Eski Milletvekili Mehmet Özyol başkanlığında kurulan ve kısa adı ADVAK olan bu kurum gerçekten de evimiz gibi... 


ADVAK Ankara'da üniversite okuyan öğrencilere burs desteği sağlamak gibi önemli bir misyon üstlenmiş, bununla da kalmamış, yıllardır Ankara'ya yolu düşen herkese ev sahibi olmaya devam etmiş.


Özellikle deprem sonrası Ankara'ya mecburi göç eden yaklaşık 40 bin Adıyamanlının sıcak yuva ihtiyacını giderdiği Vakfımızda zaman zaman Şükrü Arda'nın yoğurduğu çiğköfte'nin yanı sıra istisnasız her gün "özel" bir çorba pişiyor ve gelen kardeşlerimize ikram ediliyor.


Çorbanın ustası Veteriner Hekim Mehmet Eskici, aynı zamanda Vakıf Yönetim Kurulunda gönüllü bir abimiz.


Oldukça lezzetli olan çorbanın adı ise "Anam Evde Yok Çorbası"...


Mehmet abinin özel formülü, yani icadı... Bu çorbanın yüreğimizde yer eden şefkatli lezzetini size anlatmamak olmazdı.


Malzemelerini sorduğumda, "ne bulursam onu katıyorum" dedi...


Yeşil mercimek, pirinç, yarma, erişte, patates, soğan, sarmısak, pul biber, tuz, yağ, baharatlar...


Malzemeler vitamin, pişirilişi "sevgi" deposu...


Allah razı olsun, Allah da size sevgisini sunsun... Duam tüm Vakıf gönüllülerine...


Tabi, "gönül ne kahve ister, ne kahvehane" sözünden yola çıkarak şimdi esas meramıma geliyorum. Bu vesileyle hem Vakfın kısa tarihçesini anlatacağım hem de okuyucum olan sizlere arzuhalimi sunacağım.

İlk paragraflarda da ifade ettiğim gibi 1987'de kurulan ADVAK'ın Yılmaz Göksu, Nevzat Çadır, Hacı Abuzer Bozdoğan, Mehmet Gündüz, Bekir Güçbey, Ramazan Kardeş, Mehmet Coşkun, Halit Özdüzen, İsmail Altıntaş, Hacı Elçi, Nevzat Tankut, Mahmut Kömüroğlu gibi bir kısmı vefat etmiş kurucu yöneticilerinin de bilinmesinde fayda görüyorum.


İlk olarak Strazburg Caddesinde bir araya gelerek faaliyete geçen gönüllülere dönemin Milletvekili Zeynal Aslan'ın büyük desteğiyle şimdiki hizmet yeri satın alınmış...


Dönemin Bakanlarından Hasan Celal Güzel'in kestiği kurdeleyle günümüze kadar hizmete devam eden Vakımız 111'i Ankara'da olmak üzere 160 öğrencimizin eğitimine direkt veya dolaylı destek veriyor.

Maalesef bu öğrencilerden 3 tanesi depremde şehit olmuş, çoğunun ailesinden şehitler var, tıpkı tüm diğer depremzede illerdeki öğrencilerimiz gibi Adıyamanlı bu genç öğrencilerimizin ailelerinin yuvalarıyla beraber ekonomisi de çöktü, onlara burs desteği veren hayırseverlere yeni burs talepleri yağıyor. Sadece üniversite değil ilkokul, ortaokul ve liseli öğrencilerimiz de çok zor durumda...


Kısacası ADVAK gibi bütün yardım kuruluşlarına yeni maddi destek kaynakları oluşturmalıyız. Haydi kardeşlerim, belki her birimiz bir gönüllü olup bir yaraya merhem oluruz... Eskisinden daha sıkı kenetlenmemiz gerektiğini lütfen unutmayın...  Sizleri öz vatanında muhacir olmuş hemşerilerimizle el-ele olmaya davet ediyorum.


Mehmet Emin Danış

YORUM EKLE
YORUMLAR
hūseyin hanol
hūseyin hanol - 1 yıl Önce

emeği geçen yakfın tūm yöneticilerine ve değerli hayır sever insanlarımıza minettarız iyiki varsınız

Şükrü Arda
Şükrü Arda - 1 yıl Önce

Emin kardeşim,yaşadığımız acı gerçeği özlü bir şekilde özetlemiş.davetine icabet etmek görevimiz,başarılar diliyorum

Hakan danış
Hakan danış - 1 yıl Önce

MaşAllah
Emeği geçenleri kutluyorum