Adıyaman Doğru Haberleri
2024-04-29 11:41:45

ADIYAMAN'A RAYLI SİSTEM YAKIŞIR MI?

Mahmut TEKİN

29 Nisan 2024, 11:41

(Bağımsız Kürsü)

Zaman-zaman geçmişte bu kent için belirtmiş olduğumuz görüş ve önerilerimizi, yeniden gündeme taşımak mecburiyetinde kalıyoruz. Birçok ADIYAMAN sevdalısının önerdiği sosyal-ekonomik ve kültürel düşünce ve fikirleri hep havada kalıyor.

Bilhassa, son 22 yılda bu kentin geleceğine yön verenler, “ORTAK AKILDAN” uzak hep ben bilirim havasıyla ADIYAMAN’I hak ettiği birtakım yatırımlardan mahrum ederken, üstelik birde pembe tablolar çizip çağ atlattılar!

Durum böyle olunca da, işte şimdi depremle birlikte gelen olumsuzluklar bir-birini kovalıyor, depremin üzerinden bir buçuk yıl geçmesine rağmen sorunlar üst-üste yığılınca, nereden başlanılacak, neresinden tutulacak, bu halkın menfaatleri için öncelikli neler yapılmasında bir türlü hızlı ve isabetli kararlar verilemiyor. Belirsizlik vatandaşı karamsarlığa yitip canından bıktırıyor!

Evet, bu memleket için geçmişte ne demişiz, yine bir-kaç örnek taşıyalım bu köşeye; DEMİŞİZ Kİ: Sanayi ve turizmde istenilen gelişmeyi gösteremeyen bu kentin, Tugay seviyesinde acemi bir askeri birliğe ihtiyacı var. Hükumet gelişmeyen iller için bunu programına almış, ulaşımdan, konaklamaya kadar birçok konuda esnafa dokunacak bir askeri birlik ADIYAMAN’A gelmeli!

11 yıl önce dönemin bir AK PARTİ vekili, “Bakan söz verdi askeri birlik ADIYAMAN’DA”

Hani, nerede lafta kalan bu askeri birlikten kimsenin haberi var mı?

BİR İKİNCİSİ: ADIYAMAN için takdir edilecek çok mükemmel bir yatırımdı. Turizmde önemli bir “CAZİBE MERKEZİ” olacaktı. İçerisinde 700 kişilik konferans ve seminer salonları, otopark, kafeterya, halka açık yeme içme alanlar, yürüme yolları, çocuk oyun alanları;

9 Yıl önce müjdesi verildi, Bir yıl sonra inşaat ihalesi yapıldı. 2019 yılı içerisinde hizmete girecekti, ADIYAMAN PANORAMA VE ARKELOJİ MÜZESİ!

Defalarca yazdık hani nerede bu müze, o günün parasıyla 70 milyon ödeneği ayrılan, yer tespiti yapılan, ihaleye çıkılan bu müzeye ne oldu? Ey siyasiler lütfen takip edin dedikse de hep lafta kaldı!

GELELİM ÜÇÜNCÜ MESELEYE: ADIYAMAN'A HAFİF RAYLI SİSTEM YAKIŞIR MI?

Şehir içi ulaşımda önemli bir yer tutan, vatandaşın ulaşımda yaşam standartlarını yükseltip, ona daha güvenli ve konforlu hizmet sunmak için birçok il bu HAFİF RAYLI SİSTEM çalışmalarını sürdürüyor.

Depremden önce ve sonra biz ADIYAMAN olarak bu işin neresindeyiz deyip, görüş ve önerilerimizi belirtmiştik.

ADIYAMAN yeniden yapılanıyor. Şehirde yeni yaşam alanları oluşuyor. Bir tarafı KARADAĞ’DA bir tarafı PİRİN’DE, DOĞUM HASTANESİNİN hizmete girmesiyle birlikte şehrin bir ucunda bulunan hastane yatak sayısı 700 oluyor. Belli saatlerde ATATÜRK BULVARI trafik yükünü bu günden kaldıramazken ALTINŞEHİR'DEN hastaneye gitmek için 12-13 trafik ışığı geçmemiz gerekiyor.

Bunların yanında ADIYAMAN'IN HAFİF RAYLI SİSTEME İHTİYACININ çok neden ve sebepleri var!

Bu tür yatırımlar, birçok illerde BELEDİYELERİN gücünü aştığı için merkezi hükumet bütçesinden yapılmakta. Bu nedenle hiç vakit kayıp etmeden bu günden, VALİ ve BELEDİYE BAŞKANI öncülüğünde en az 20 yıl ileriye dönük bir şehir içi ulaşımda “MASTER PLANI” hazırlanmalı, hedeflerin detayları ortaya konulup merkezi hükumete sunulmalı!

Üniversitenin kuruluşunda öncülük eden BASIN bu konuyu sürekli gündemde tutmalı, Sivil Toplum Örgütleri ses vermeli. AK PARTİ’DEN seçmiş olduğumuz 4 vekilimiz de ANKARA’DA bu işin takipçisi olmalı. 22 yıldır bu memlekete parmakla gösterilecek bir eser bırakmayan AK PARTİ’NİN DE bununla ileride söylenecek bir eseri olmalı!

Mahmut Tekin

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.