ALLAH YETMEYENE NE YETER?

Kendisine ilah olarak Allah yetmeyen birine onun gönderdiği kitap, din için yol gösterici rehber olarak yeter mi?

"Yoksa bu dinde onlar için, Allah’ın onaylamadığı kurallar koyan ortakları mı var?

Eğer hesabın  mahşere bırakıldığı sözü olmasaydı hemen yargılanırlardı. Yanlış yapanlar için acıklı bir azap vardır." (Şura, 42/21)

- Kur'an'da hüküm Allahın'dır! Helal, haram, hüküm ve ibadetleri sadece Allah belirler, ama mezhepler, imamlar yani insanlar da belirlese biz de onlara uysak ne olur?

- Kur'an'da "başkasına kulluk etmiyelim diye" dikkat edelim, "başkasına kulluk etmiyelim diye "Kur'an'ı Allah detaylandırıp tefsir ederek açıklamıştır" denmesine rağmen, Allah'ın açıklamasına bakmadan ama "Kur'an mücmel bir kitap onu ancak Nebiler, alimler, mezhepler açıklar" desek ve inanıp uysak ne olur?

- Kur'an'da Allah'tan başkasına çağrı/dua yapılarak yardım istenmez. Şefaat tamamıyla Allah'a aittir ama "yetiş ya falan, şefaat ya filan" diyerek ölülerden yardım istesek, şefaat beklesek ne olur?

- Kur'an'da kainatın efendisi (sahibi) Allah'tır ama onun kulu ve elçisi olan Muhammed A.S.'a "Kainatın Efendisi" desek ne olur?

- Kur'an'da "gerçek manada sizin dostunuz Allah'tır, Allah'ı bırakıp da başka evliya sandıklarınıza uymayın" diyor ama Allah'ı bırakıp yahut Allah ile arama birilerini koyarak onlara körükörüne uyarsam ne olur?

- Kur'an'da "Muhammed (A.S.) mucize olarak sadece kitap verilmiştir" yazıyor ama ben başka mucizeler uydurarak "verildi" desem ne olur?

- Kur'an "Allah hiçbir yetki vermedi ve haklarında bir delil indirmedi" demesine rağmen ama bazılarına "bunlar Allah'ın özel yetki verdiği dostu ve yakınlarıdır" diyerek Allah'a dost atarsak ne olur?

- Kur'an'da yanlış kader inancı olan, kim kafir, kim mümin ezelde alnımıza yazılmış inancı yok. Kul kendi tercihleriyle imtihanı kazanır veya kaybeder ama "alın yazımız, kaderimiz" diyerek inansam, bütün olumsuzlukları Allah'a malederek iftira atıp söylesem ne olur?

- Kur'an'da tek sorumlu olduğumuz ve tek hidayet rehberi kitabın Kur'an olduğu bildirilmesine rağmen başka kitapları da kutsal ve dokunulmaz sayarak onlardan da sorumlu olduğumuza inanarak söylesem ne olur?

- Kur'an'da hiç kimsenin günahtan ve hatadan korunup masum olmadığı ve herkesin sorgulanabilir olabileceği söylenmesine rağmen şeyhimi, hocamı cemaatimi mezhebimi hatasız günahsız görerek adeta ilahlaştırıp sorgulamaz ve sorgulatmazsam ne olur?

- Kur'an'da uydurma kandil geceleri yok ama kutlasam ve bugünler için Allah'ın emretmediği içeriği şirk ve bi'dat dolu olan Mevlütler, kasideler okuyup ibadetler belirlesem ne olur?

- Kur'an'da tevhid, adalet, ahlak kuralları içerisinde müzik, resim ve sanat yasak değil ama tamamını yasaklayıp  küfür saysam ne olur?

- Kur'an diri olanları uyarmak için gönderilmiş hayat kitabıdır ama diriler yerine anlamadan okuyup ölülerin ruhuna göndersem, mezarlık, büyü, muska, kısmet kitabı yapsam ne olur?

- Kur'an sayısız ayetinde akletmeye önem veriyor insanları akletmeye çağırıyor ama akletmesem de sorgulamadan körükörüne geleneye uysam, ataları taklit etsem ne olur?

- Kur'an'da inanıp güvenenlerin, mezheplere ayrılması yasak, toptan Allah'ın kitabına sarılmamız söyleniyor ama doğduğum coğrafya, anam-babam o mezhebe uyuyor diye içeriğini bilmesem bile çoğunluk öyle yaptığı için ben de uysam ne olur?

- Kur'an'da içki içen herhangi bir suç işlemediği takdirde hapsedilip öldürülmez, onun hesabı mahşerde Allah'a kalmıştır ama mezheplere uyarak hapsedip öldürsem ne olur?

- Kur'an'da küçük yaşta kızlar evlendirilemez, evlenecek kişinin bluğa ermesi ve rüşt olması gerekir ama Allah'ın Nebi'sine alçakça iftira atarak "dinimizde evlilik yaşı yoktur" deyip küçük çocukları evlendirsem, evlensem ne olur?

- Kur'an'da dinde zorlamanın hiçbir şekli yoktur, hak Rabbimizden gelmiştir. Dileyen sonucuna katlanmak şartı ile dilediği tercih yapar ama insanları müslüman olmaya, müslümansa ibadetleri yapmaları için zorlasam ne olur?

- Kur'an'da kadın ve erkek birbirinin eşidir ilahı değil, mutlak itaat sadece Allah'a yapılır ama "kadının erkeğe mutlak itaat etmesi gerekir, erkek isterse kadını dövebilir desek" ne olur?

- Kur'an'da Allah'ın haram ettiği, "yiyebilenin yiyeceği" dışında başka bir haram yiyecek yok ama mezheplerde var, ben de kabul etsem Allah'ın helaline haram desem ne olur?

- Kur'an'da satranç gibi zihin geliştirici oyunların yasaklanması yok ama yasaklasam, haram desem ne olur?

- Kur'an tesettürü emretmiştir, İslam'da belli bir kıyafet şekli yoktur ama belirlesem, "şu kıyafet Allah'ın emridir, başka kıyafet olmaz" desem ne olur?

- Kur'an'da savaş esirleri karşılıklı veya karşılıksız serbest bırakılır. Kesinlikle öldürülmez, köle yapılmaz, pazarlarda satılmaz ama öldürsem, köle yapsam, mal gibi satsam ne olur?

- Kur'an'da savaş esirleri serbest bırakıldığı için kölelik ve cariyelik yoktur ama köle ve cariye edinsem, onlarla nikahsız ilişkiye girsem ne olur?

Vesaire, vesaire, vesaire...

SONUÇ MU?

VE SONUNDA KENDİ UYDURDUĞUMUZ DİNİ İSLÂM SANIP ALLAH'A İFTİRA ATARAK, DİN ÖĞRETİR OLDUK!

De ki: "Siz Allah'a dininizi mi öğretiyorsunuz? Oysa ki Allah, gökte ne var, yerde ne var hepsini bilir. Allah her şeyi çok iyi bilmektedir." (Hucurat, 49/16)

Ve maalesef bütün sahte ilahları reddedip "hüküm yalnız Allah'ındır ondan helal haram ibadet koyacak başka bir ilah yoktur" diyenlere, mezheplerini, liderlerini, önderlerini Allah'a ortak koşmadan inanmayan müşrikler böyle söyledi ve kıyamete kadar yine aynı şeyi söyleyecekler,


"İlahları tek bir ilah yaptı; öyle mi? Bu gerçekten çok tuhaf bir şey! İleri gelenleri şöyle deyip geçtiler: Gidin, ilahlarınıza sahip çıkın. Sizden istenen odur.” (Sad,38/5-6)

YORUM EKLE