AKILLI, ÇALIŞKAN VE GİRİŞKEN İKİLİ..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet ve 27. Dönem CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere'yi Adıyamanlı olan hemen hemen herkes tanır... Tanır derken, öyle-böyle tanıma değil, "yakından" tanır..

Her biri ayrı bir şahıs olmakla beraber altında bulundukları CHP çatısında hergün biraz daha özdeşen "muhteşem ikili" olma yolunda ilerliyorlar..

Bu ikiliyi bu günlerde simgeleştiren ortak özelliklerinin başında kucakladıkları sorumluluklarının bilincinde olmalarıdır...

İkisindeki bir özellik de Adıyaman halkının uzun süredir göremediği ve bu nedenle özlediği "düzeyli politika", "bilinçli muhalefet" ve oturdukları koltukları doldurmayı bilmeleridir.

Aynı zamanda inşaat mühendisi olan Burak Binzet'in ikinci defa yüklendiği il başkanlığı görevini yerine getirirken benzer görevleri yerine getirmiş aile büyüklerinden aldığı kültürle partili-partisiz herkesin sevgilisi olmayı bildi...

CHP'nin eski il başkanları arasında elbette bu güzelliklere sahip kişiler vardı ama Burak Binzet'in son günlerdeki popüleritesi biraz da içerisinde bulunduğumuz zamandan da kaynaklanıyor olabilir..

Öyle bir ahir zamandayız ki maalesef muhalefet etmeyi suçmuş gibi algılayan bir anlayışın etkisiyle muhaliflerin çoğunun susmuş olması hem Burak Binzet'in hem de Milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin avantajı haline geldi..

Akıllı, çalışkan ve girişken ikili de muhalefet boşluğundan doğan bu imkânı değerlendirmekte zorlanmadılar, çünkü ikisinde de bu kişilik eskiden beri vardı..

Görebilen için her tarafta "alenen" ortada olan toplumsal eksikleri nezaket dilinden ayrılmadan dile getirdikleri için takdir alan bu ikilinin varlığı en çok da iktidar partisi için büyük bir avantajdır..

Yıllardır yapmadıkları hizmetleri gayet düzeyli bir dille kendilerine hatırlatan bu ikili aynı zamanda iktidarı da üretmeye teşvik etmektedir..

Diliyor ve umuyorum ki hem iktidar hem muhalefet düzeyli bir rekabete girer de bu vesileyle beklediğimiz hizmetlere kavuşuruz..

YORUM EKLE