AKIL KARIŞTIRAN RAKAMLAR…

Sayın Bakan Vedat Işıkhan demiş ki, deprem sonrası Adıyaman’da sigortalı çalışan sayısı 73.000’den 34.000’e düştü… Şimdi 82.000’i buldu… (Bu rakam şehir merkezinin mi il genelinin mi dememişler…)

Aklım karıştı, deprem öncesi (ki en güçlü ve sağlıklı olduğu bir dönemden bahsediyoruz) toplam sigortalısı 73.000 olan Adıyaman’da depremin enkazları kalkmadığı halde eskisinden de iyi bir oranı yani 82.000’i nasıl bulduk?

Şehirde bilmediğimiz yeni tesisler, fabrikalar, dükkânlar mı açıldı, gurbete giden ve dönmek için ev bulamayan ben dâhil binlerce hemşerim geri dönüp de işe mi girdi? Hatta 7.856 TYP’li yani geçici işçiyi de eklesek galiba rakam yine yanlış veya şehir geneliyle merkez ilçenin rakamları karışmış olabilir…

Seçim dönemleri açıklanan rakamlara inanılmaz ama yine de dikkat çekici… Umarım ilimizin yetkilileri net bir tablo açıklarlar.

Mehmet Emin Danış

Not: Sevgili okuyucularım. Yazımdaki soruların cevabı AK Parti Adıyaman Milletvekili Doç. Dr. Resul Kurt'tan geldi.

Sayın Kurt'un cevabı şöyle:

"Bu rakamlar il geneli.


Özellikle şantiye (inşaat) işlerinde çok çalışan var. Bu nedenle sayı böyle. Sanayi kuruluşları, hizmet sektörü dışında inşaat işçisi dâhil olduğundan rakamlar doğrudur."

YORUM EKLE