AHMET AYDIN’A TEŞEKKÜRLER, VALİYE SİTEM…

(Bağımsız Kürsü)

EVET, VEKİLİMİZ AHMET AYDIN’IN özel gayretleriyle YAREN KIZIMIZIN, ROBORTİK CİHAZ problemi çözüme kavuşturuldu.

KONU NEYDİ; Daha önce iki kez bu köşeden bu sorunu gündeme taşıyıp dikkatlere sunmuştuk. Asgari ücretle çalışan bir çiftin, üç çocuğundan biri olan 12 yaşında ki YAREN kızları “SEREBOL POLSİ” hastalığı nedeniyle yürüyemiyor, bu nedenle de ROBORTİK bir cihaza ihtiyacı vardı. Bu cihaz da 350 bin lira olduğunu belirtmiştik.

YAREN KIZ için bir yardım kampanyası açılmıştı. İlk günleri kampanya fena gitmiyordu. İki hayır sever 5’er bin lirayla kampanyaya destek verirken, 50, 100, 200 liralarla yardımlar devam ediyordu. 85 bin lirayı bulmak üzereyken İLİN VALİSİ, YAREN KIZIMIZI evinde ziyaret edip hediyeler verir, hayır severlerden destek ister, “BİZLER DE VALİLİK OLARAK NE YAPILMASI GEREKİYORSA TAKİP EDİP, MADDİ VE MANEVİ OLARAK AİLEMİZİN YANINDA OLACAĞIZ” derken, aile heyecanlanır, sevinerek “bu işe bitmiş” gibi bakarken, VALİ’NİN bu ziyaretinden sonra, kampanya bir adım ilerlemez durur, aile de aranıp sorulmaz.

Biz konuyu gündemde tutup, “DEVLET BABA YAREN KIZIMIZA SAHİP ÇIKMALI”, “DEVLET BABANIN” bu kentte temsilcisi VALİDİR, güzel sözler, hediyeler ana ve babaların yüreğindeki yangını söndürmüyor, bu memlekette Belediye, Sosyal Yardımlaşma Kurumu, başta Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere, Denekler, Odalar, Borsalar, Vakıf ve Kooperatiflerle birlikte, dışarıda ve içeride hayır sever iş insanlarımız bulunmakta.

“Bu sorun 24 saate çözüle bilinir” demiştik.

Başta VALİ olmak üzere, bu kenti yönetenlerden “çıt” çıkmadı, herkes “suspus” oldu.

SAYIN VALİ bu kuruluşlar arasında koordineyi sağlayıp, birlik ve beraberliğe örnek olacak girişime öncülük nedense yapmadı.

DURUŞ GAZETESİ SAHİBİ AKİF BEYAZ konuya duyarlılık gösterip, “12 yaşındaki kızımızın yüzünü güldüremedik, bu da 600 sivil toplum kuruluşunun bulunduğu Adıyaman’a yakışmadı” dedi.

AHMET AYDIN’A TEŞEKKÜRLER:

Konuyu gündeme taşımamızın ilk gününden beri, hassasiyet gösterip dikkatle takip eden VEKİLİMİZ AHMET AYDIN, BAKANLIK nezdinde birtakım girişimlerde bulunuyor, özel gayretleriyle zoru başarmak için gayret sarf ederken, tüm gelişmelerden de bizleri haberdar ederken, “İNŞALLAH BU İŞİ ÇÖZECEĞİM “diyordu.

Evet zor bir işti, duyarlı davrandı, büyük gayret sarf etti, özel girişimleriyle olma ihtimali çok zayıf bu işi çözüp, BAKAN ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK oluruyla, ROBORTİK CİHAZIN alınması için ilgili kurumlara harcama yetkisi veren yazıyı çıkarttı. Bu mutlu sondan da anında bizi ve aileyi haberdar etti.

Kendisine buradan selem ve saygılarımızı sunuyoruz.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Arif Karataş
Arif Karataş - 3 yıl Önce

Adıyaman Sincik ilçesinde bulunan arıkonak köyü de Malatya da oturan bir vatandaş olarak köyünde ne yolum ne de elektriğin var on iki senedir oğraştım olmadı sanki Sincik ve köyleri başka bir ülkeye bağlı Sincik Malatya yolu berbat bunu bir gündeme getirmenizi istiyorum hayırlı geceler

Mehmet Emin Danış
Mehmet Emin Danış @Arif Karataş - 3 yıl Önce

Yetkililere ileteceğiz. Hayırlı günler.