AHMET AYDIN TOPU ÖZEL SEKTÖRE ATTI…

(Bağımsız Kürsü)

ADIYAMAN, birçok konuda olduğu gibi turizmde de hak ettiği birtakım hizmetleri, başta merkezi hükümet olmak üzere, yerelde de zamanında ve yeterli derecede alamamış. 

Adına ne derseniz deyin, ister Turizm Platformu ister, Destinasyon, isterseniz de Turizm Koordinasyon toplantıları deyin. Bu gibi toplantılarda ADIYAMAN TURİZMİ onlarca defa masaya yatırılmış "şöyle yapacağız, şunu da yapmamız gerekir, amaç ve hedeflerimiz şöyle olmalı" denilmiş!

HEPSİ LAFTA KALMIŞ, ORTADA BİR ŞEY YOK!  

Çevre illerimiz, 4-5 milyon turist hesabı yaparken, biz hastayı bir türlü ayağa kaldıramamış, 80-100 bin turiste oynar durumda kalmışken;

VEKİLİMİZ AHMET AYDIN, hastaya teşhisini koymuş “ADIYAMAN hak ettiğini turizmde alamıyor. Kültür ve tarih varlıkları ADIYAMAN kadar olamayan şehirlerin 5 yıldızlı otel ve eğlence alanları var. Özel sektör kendini geliştirmeli, 3-5 tane yıldızlı otelle birlikte turistin hediyelik eşya alabileceği yer yapmalı” diyor.

ADIYAMAN turizminin gelişmesi için bugüne kadar bu memlekete hiçbir şey yapılmamış. Doğru dürüst bir hedef ve amaç ortaya konulmamış. Ortada ileriye dönük bir alt yapı çalışması yokken, özel sektörden 3-5 adet 5 yıldızlı otelle birlikte turistin hediyelik eşya alabileceği yer istemek fazlasıyla hayalci olur. 

Kimse buna yanaşmaz. Bu bir arz-talep meselesidir. Ortada hiç bir şey yokken, özel sektör hayal kurarak, dereyi görmeden paçaları sıvamaz! 

Bir de üstelik turistin hediyelik eşya alabileceği, oturup bir bardak çay içeceği, 29 dükkânla turizme hizmet vereceği, TUZ HANI Vali tarafından "ben yaptım oldu-bitti" deyip, BUTİK OTEL yapılmasına alkış tutulup, bizlerin de SPEKÜLASYON yapmakla suçlandığı bir dönemde, özel sektörden alış-veriş yapılacak yerler istemek haksızlık olur. 

ADIYAMAN'A BİR MÜZE YAPILACAKTI…

ADIYAMAN sınırları içerisinde, başta NEMRUT DAĞI olmak üzere dünya çapında 230 arkeolojik eser var. 

ADIYAMAN MÜZESİ YAKLAŞIK 40 YIL ÖNCE YAPILMIŞ…

MÜZEDE toplamda 31 bin 653 eser bulunurken, bunun sadece bin 247 tanesi sergileniyor. 30 bin 405 eser depolarda kaderine terk edilmiş. 

SERGİLENECEK MÜZE YOK! 

VALİ MAHMUT DEMİRTAŞ, 2015 yılında “Uzay üssünü andıracak bir müze yapılacak inşaat ihalesi 2016 yılında” demişti.

ORTADA BİR ŞEY YOK! 

VEKİLİMİZ AHMET AYDIN, “AK Parti'nin vizyon projesi, Adıyaman Arkeolojik ve Panorama Müze ihalesi 28 AĞUSTOS 2018 tarihinde yapılacak” demişti.

YİNE MÜZEDEN BİR HABER YOK! 

2020 yılında MİLLETVEKİLİ ABDURRAHMAN TUTDERE, Meclis gündemine taşıyor, “Müze inşaatına ne zaman başlanacak, ödenek ayrıldı mı” diye soruyor. 

DOĞRU DÜRÜST BİR CEVAP YOK! 

2019 yılında TURİZM BAKANI GELİYOR, “ADIYAMAN turizm açısından eski günlere dönmeli, tanıtıma ağırlık verilecek, RAYLI SİSTEM çalışmaları başlatılacak” diyor. 

YİNE ORTADA BİR ŞEY YOK! 

Tüm bu sözlere karşılık, 2021 yılının Nisan ayında yani daha yeni, Bakanla görüşülüyor, MÜZE istişare etmekte kalıyor! 

AK Parti'nin 19 yıllık iktidarı döneminde ADIYAMAN için bir vizyon projesi olarak hayata geçirilecek, ARKEOLOJİ ve PANORAMA MÜZESİ projesinin Türkiye’de bir benzeri daha bulunmamaktaydı. 

26 bin 547 metrekare bir alana yapılacak MÜZE içerisinde 3 adet konferans salonu, fuaye, kafeterya, otopark, oturma alanları ve yürüme yolları, çocuk oyun alanları arkeolojik oyun alanları, açık dinlenme ve yeme-içme alanları olacaktı. 

TAM BİR TURİZM CAZİBE MERKEZİ, ALKIŞLANACAK, MÜKEMMEL BİR YATIRIM OLACAKTI! 

ADIYAMAN TURİZMİNİ daha iyi noktalars götürecek, sosyal, ekonomik ve kültürel alanda çehresini değiştirmede öncülük edecekti. 

7 yıldır hayal edilen bu yatırım bir türlü gerçekleşmedi. Ne zaman gerçekleşeceği de maalesef daha belli değil. 

Tüm bunlara rağmen, turizm sezonunda bile, OTELLERDE doluluk oranı yüzde 65-70 olurken,  ÖZEL SEKTÖRDEN çok büyük yatırımlar beklemek, onları sonu belli olmayan bir maceraya sürüklemek,  yatırımcıya büyük haksızlık olmaz mı?

YORUM EKLE