AHMET AYDIN BAKAN OLACAK MI?

Yoğun geçen Mayıs 2023 seçim sonuçlarının yorumlanmasıyla ilgili yayınlar devam ederken gözler şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı yeni kabineye çevrildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Danışmanları ve Bakanların kim olacağı konusunda çeşitli yorumların yanı sıra kulis bilgilerine dayalı aslı olmayan listeler de sosyal medyada paylaşılmaya başlandı.

Konuyla ilgili sohbet ettiğimiz AK Parti Adıyaman Milletvekili Aday Adayı Halime Kısayol’un söylediği bir cümleye hak vermemek elde değil.

Halime Hanım; “Özellikle depremin ardından oldukça mağdur olan ve doğal olarak Bakanların koordinesinde yeniden toparlanmaya çalışılan Adıyaman’ın yeniden ayağa kalkmasının en hızlı ve çabuk yolu ilimizden bir kişinin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Danışmanı veya Bakanı olmasıdır. Yani Adıyaman’ı çok iyi tanıyan ve bilen içimizden bir kişi Sayın Cumhurbaşkanımızla çok yakın temasta bulunma şansına sahip olmalıdır ki, bunun yolu da üst düzeyde bir görevle yetkilendirilmesidir. Zaten ilimizde de bu konuda uzun süredir bir beklenti var. Umarım ve dilerim Adıyaman’ı yıllardır çeşitli üstdüzey görevlerde başarıyla temsil eden Sayın Ahmet Aydın gibi bir büyüğümüzü bu yüce makamlarda görürüz” dedi.

Aslında Halime Hanımın kısaca ve öz cümlelerle dile getirdiği bu beklenti 1954 yılında il olmuş Adıyamanımızın hasretidir.

Yani Adıyaman’dan bir Bakan’ın atanması bizim hakkımızdır, düşünsenize 1954 yılından beri çoğu zaman iktidarlara torbalar dolusu oy göndermiş bir şehirden bir Bakan bile çıkmamış.

Sayın Ahmet Aydın’ın siyasi geçmişine bakıldığında bu göreve en yakın isimlerden birisidir, onunla yaptığım ve Adıyaman Doğru Haber gazetemde yayınladığım 04 Ocak 2023 tarihli röportajı okuyanlar bu cümleme hak verecektir.

1999 yılında Fazilet Partisi İl Başkan Yardımcısı olarak başladığı siyasi çalışmalarının ardından “yenilikçiler” grubundan bir siyasteçi olarak Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde kurulan AK Parti’nin kurucularından biri olarak ilk andan itibaren AK Parti’nin en öndeki neferlerinden biri oldu. Kurucu İl Başkanı Hüsrev Kutlu’nun Milletvekili seçilmesinin ardından Adıyaman İl Başkanlığı görevine getirdi, ardından kendisi de Milletvekili oldu...

Siyaset arenasında elbette ki başka partilerle demokratik bir yarış içerisindeydi ama 5 dönemdir parlemantoda bulunmuş bu siyasetçimizin üst düzey göreve gelmesinden siyaseten rakip olan diğer partilerden de çok yüksek sesle itiraz gelmeyeceğine inanıyorum.

Adıyaman’da pek kimseye nasip olamayacak şu özgeçmişe bakın; Grup Başkan Vekilliği, Adalet Komisyonu Üyeliği, Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı, Merkez Disiplin Kurlu Başkanlığı, iki dönem Grup Başkanvekilliği, TBMM Başkan Vekilliği, Cumhurbaşkanı Vekilliği ve şu anda da yeni görevlendirmeler yapılıncaya kadar Milli Savunma Komisyonu Başkanı.

Elbette bizimki bir dilek ve temennidir, son sözü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan verecektir. Mesajım kendilerine ulaşır mı bilmem ama eğer ulaşırsa Adıyaman’ın il olduğu 1954 yılından beri beklediği bu güzel görevi bize çok görmemesini talep ediyorum.

Mehmet Emin Danış

YORUM EKLE
YORUMLAR
Olacağına inanıyor muydunuz
Olacağına inanıyor muydunuz - 11 ay Önce

Bu bahsettiğiniz siyasilerin CV bakarsanız bakan olup olmayacağını zaten görürdünüz Ahmet bey bir sistem kuramadı sadece kendi dışında kimseyi bir üst tura yükseltmemek için markaj yaptı sonra onunla beraber bütün il kaybetti ne Ahmet bey üst tura çıktı ne de Adıyamanda herhangi biri üst tura çıkamadı Adıyaman için üzgünüm