AH, BİR VALİMİZ OLSA DA SUÇLASAK...

Yahu, şu 6 Şubat depremi de tam yürekten vurdu hani... Pandemi mandemi solda sıfır kaldı... Hele, “sahipsizlik” meselesini unuttuk bile.. Efkar basıyor taa yürekten... Ah, diyorum gece-gündüz; Ah, bir Valimiz olsa da suçlasak!

Arada sırada Ahmet Aydın’a çatıyorduk, biz bizi zaklanıyorduk, o da kenara çekildi, hiç olmazsa Valimiz vardı eskiden; canımız sıkıldıkça kızıp bağırıyorduk, hata hakaret bile ediyorduk... Şimdi biz kime ne diyeceğiz?

Yuttuğumz toz-toprağı boş verin, hele bakın şu halimize, 120 gün geçiyor ve 20 yaşındaki kızımızın cesedine nihayet ulaşıyoruz ama kimseye ama hiç kimseye “istifa” diye bağıramadık... Bundan daha acısı olur mu kardeşim, biz kimi suçlasak...

Seçim-meçim dedik o da bitti, aslanlar gibi koştuk Reisimize oy yağdırdık, Kabine de kuruldu, yeni “Bakan”larımızın biri gelip diğeri gidecek... Çiçeğimiz elimizde, önlerine keseceğimiz kurbanlar da etli-butlu hazır, havai fişek sorunumuz zaten yok, kızmazlarsa davulcumuz bir telefon kadar yakın... Herşey tamam da değerli konuklarımız geldiğinde biz kimi şikayet edeceğiz?

Ah, bir Valimiz olsa da suçlasak... Hiç olmazsa el-alem tepki görsün gibisinden “istifa” diye bağırsak... Ne bu halimiz böyle? Sevenimiz kadar sevmeyenimiz de var, ardımızdan bize demediklerini bırakmıyorlar... Neymiş efendim, karşılaştığımız yetkililere derdimizi söylemiyormuşuz... Bize “yağcı” diyen mi desem, “korkak” diyen mi desem her biri bir laf söyleyip duruyor...

Ordu, Tunceli, Bitlis, Karabük, Kayseri, Tokat Valileri daha tanıyamadan gelip gittiler, Koordinatör Valimiz Ali Mantı var, Vali Vekilimiz Muhammet Tugay da görevde ama “istifa” diyecek kadar yakın olamadık ki? Valimiz Mahmut Çuhadar’ın kulakları çınlasın, zaten bize kızmadı bile, gelenler de kızmaz biliriz, onlar Devlet tecrübesi almışlar...

Valla benim tadım-tuzum kalmadı... Yüzde 68 oy ve 4 Vekil verdiğimiz Sayın Cumhurbaşkanımızdan en kısa zamanda Adıyaman’a bir Vali atamalarını bekliyorum... Hizmetler zaten gelir.

Mehmet Emin Danış

YORUM EKLE
YORUMLAR
Salih Sucu
Salih Sucu - 12 ay Önce

Daha yeni 4 ü iktidar partisinden 5 milletvekili seçtik. Onlar neredelar. memleket harabeye dönmüş. Yıkımlar devam ediyor. Toz bulutları mikrop saçıyor. Ağır hasarlı binaların yıkılması, enkazlarının kaldırılması 1-2 sene sürecek gibi görünüyor. Kime dert yanmalı, kimden ne istemeli.