AF EDİLMEYEN GÜNAH: ŞİRK..

"BU ESKİ ZAMANLARIN MASALLARINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL" derler.

Günümüzde Kur'an dendiğinde, 
Kur'an ile açıklama yapıldığında dudak büken, ona karşı isteksiz davranan ama pişkin pişkin kendinin
"Müslüman" olduğunu söyleyenler vardır.

Kur'an'ı öne çıkaranlara
"bu Kur'ancıdır" deyip küçümseyenler de
vardır.

Çünkü onların gönülleri beşeri görüşlerle dolu olduğu için, o gönüllerde
Kur'an'a yer yoktur. Onlara göre Kur'an ölülere okunur, dirilere değil.

Fetvalar başka yerden alınır. Bilmezler ki Yasin 70'te Kur'an'ın dirileri uyarmak için geldiğini,
En’âm, 25.. Ayet: Onlar arasında öyleleri var ki [ey Peygamber] seni dinler [görünür]ler: Ama kalplerinin üstüne, onları hakikati kavramaktan alıkoyan perdeler yerleştirdik, kulaklarına da sağırlık. Ve [hakikatin] bütün işaretleri[ni] görselerdi yine de ona inanmazlardı; o kadar ki, onlar tartışmak için sana geldiklerinde, hakikati inkara şartlanmış olanlar, "Bu, eski zamanların masallarından başka bir şey değil!" derler.
Allah dîni sadece kendisine has kılmamız için bizlere katından rehber gönderdi. (11/2) 
Ancak bu rehberin ve bu rehberi bize ulaştıran elçilerin yanı sıra Kur'an'a eşdeğer tuttukları bazı insanların kendi ictihadi görüşlerine Kur'an'a zıt olsa bile kayıtsız şartsız itaat etmek o itaat edilen kişiyi RAB edinmektir. (9/31)

Bunun adı âlim, gavs, şeyh, üstad, hacı, hoca her ne olursa olsun o kişiye kusursuzluk yakıştırması yaparak ŞİRKE düşmekten kurtulamaz insan.
Tabi ki bunun en yaygın olanı ise Resulullah'ın sözleri ve sünneti zannedilen rivayet kültürüne kayıtsız şartsız itaat edenler de bu sınıfa girer. 

GELELİM BU GÜNÜMÜZÜN DİN ADINA KONUŞAN BAZI KİŞİLERİN SÖYLEMİNE...

Yani bir insan dese ki "Buhar-i Sahih benim için ikinci Kur'an'dır, onu sorgulayamayız, 
Buhari dese ki yerler gök gökler de yerdir,
taş sıvı su katıdır, artık bizim için bu böyledir." (haşa sümme) 
işte bu kişi Buhari'yi RAB edinmiştir. MÜŞRİKLİK kalıbının içine girmekten kurtulamaz.

Bu kişi kendine ZULM eder (31/13)
Bu söylemden daha başka günah işlemesine de gerek yoktur. (4/48) 
çünkü şirk koşana cennet haramdır. (5/72)

Bu sınıf insanlar istedikleri kadar Kur'an okusalar da idrak edemezler ve doğru yolu bulamazlar, çünkü Kur'an sadece takva sahibi müttekiler için yol gösteren bir rehberdir (2/2)(8/29) 

SADECE İMANLARINA ŞİRK BULAŞTIRMAYANLAR
HİDAYETE ERER
(6/82) bunun dışındaki insanlara Kur'an rehberlik yapmaz, onlar için 
Kur'an kapalı, anlaşılmaz, eksik, yabancı dilde sevap kazanmak için okunan bir kitabtan ibarettir.

Bu insanlara ne kadar da "Kur'an TEK KAYNAKTIR" deseniz de onlar "hadi o zaman bana Kur'an'dan şunu göster, bunu göster" diyerek Kur'an'ın anlaşılırlığını Rab edindiği insanların ictihadine bırakırlar.

Aslında bu insanlar "Kur'an'ı anlayamıyorum" diyerek doğruda söylerler, çünkü Kur'an onlar için yol gösteren bir rehber değildir, anlamazlar.

Şeytan onları öyle bir yakalamıştır ki kendilerinin, tevhid üzere ehli sünnet olduklarını zanneden, şirk batağında olduklarının farkında bile olamayan, bu insanların tevbe edip dini sadece ALLAH'A has kılarak sadece O'na kulluk etmeden, hayatları boyunca ibadet etseler de şirk üzere ölmeleri onları cehenneme atılmaktan kurtaramayacaktır.
Çünkü Allah dilediği günahları bağışlar ama ŞİRKİ affetmez (4/48,116)

YORUM EKLE
YORUMLAR
H. Ali Teke
H. Ali Teke - 3 yıl Önce

Sn. M. TIRPAN Beyefendi;

Yazınızı okudum. Cehaletimden midir, yoksa yer darlığından yeterli izahatı yapamadığınızdan mıdır? Tam olarak anlayamadım. Tamam, şirkin af edilmeyeceği konusunda mutabığız. Anlayamadığım: Siz İslam'ın sadece KİTAP'tan ibaret olduğunu; SÜNNET İCMA ve KIYAS-I FUKUHA olmadığını mı soylüyorsunu? Yoksa: İslam'ın değer ölçülerinden SÜNNET, İCMA, KIYAS ve hatta mesheplerini, şeyhlerini, tarigat ve cemaatlarinı -haşâ- KUR-AN'I KERİM den önde tutanlari ı mı kast ediyorsunuz? Biraz daha sarih olursa KAŞ YAPALIM DERKEN GÖZ ÇIKARMAMIŞ oluruz diye düşünüyorum.

Selamlar, saygılar.

murat yıldırım
murat yıldırım - 3 yıl Önce

bir susun kuran Konuşsun be bir sayfa yazıyı yazmışsın okuyup inanmamızı bekliyorsunuz ama İmam buhari gibi sahabe zamanına yetişmiş ömrünü bu yola adamış bir Alimi yalanlıyorsunuz.şirk konusunuda çok yüzeysel işlemişsiniz,kendinize sorsanız siz bile ne dediğinizi bilmiyorsunuzdur size tavsiyem Kuran yeter diyorsunuz ya o zaman bırakın Kuran konuşsun.