Adrese Cuk Diye Ulaşan Yazılar

Bilmeyenler için özetleyeyim, Mehmet Tırpan, nam-ı diğer "Tırpan Hoca", sosyal medyada ve özel yaşantısında "doğruya doğru ve tam da adresine gidip cuk diye oturan" söylemleriyle tanınır.


Aynı zamanda gerek pandemide, gerekse de deprem sonrasında başkanı olduğu Adıyaman Yetimler Derneği gönüllüleriyle muhteşem güzelliklere imza atan Yazar Mehmet Tırpan, sosyal medyadaki son paylaşımında, "dünyanın en zengin petrol yatakları, en zengin enerji kaynakları, en kadim medeniyetlerin mirası Müslümanlarda ama dünyanın en fakir ülkeleri halkı Müslüman olanlar" dedi.


Bu cümleye imza atıp tasdik etmemek mümkün değil...


Ben bu cümlede minik bir değişiklik de yapabiliyorum. Şöyle ki, cümledeki "Müslümanlar" ibaresinin yerine "Adıyamanlılar" ibaresi koyuyorum ve ansiklopedileri doldurabilecek eleştiri ve tespitleri bu tek paragrafta yapabiliyorum.


Bakın; "Dünyanın en zengin petrol yatakları, en zengin enerji kaynakları, en kadim medeniyetlerin mirası Adıyamanlılarda ama dünyanın en fakir ülkeleri halkı Adıyamanlı olanlar."


Haksız mıyım?


Petrol rezervimiz ve kalitesi ortada değil mi?


Mermer madenlerimizin rezervi ve kalitesini anlatmaya gerek var mı?


Başta Nemrut Dağı olmak üzere il genelindeki sayıları 180'i bulan tarihi ve kültüren varlığımıza ne dersiniz?


Çoğunlukla henüz kirletilmemiş tabiat hazinemiz de ortada...


Dünyanın en büyük tatlı su depolarından biri olan Atatürk Baraj Gölü'nü de ekleyin...


Çelikhan'daki altın ve bakır madenimizin yanı sıra Besni'nin Suvarlı beldesinde bulunduğu söylenen Bor madenini devlet yöneticilerimiz daha iyi bilir...


Çelikhan'da yüzen adalar, merkezdeki Perre Antik Kenti kalıntısı, Palanlı mağarasındaki dünyanın ilk mağara resimleri, Atatürk Barajı Gölü altındaki dünyanın ilk yerleşim yeri olan eski Samsat kalıntıları, Gölbaşı'daki kuş cenneti, Sincik'teki Aksu yaylası, Sahabe Safvan Bin Muattal'ın mekânı... daha sayamadığım varlıklarımız meydanda ama halimiz de meydanda...


Ne diyeyim ki, biz adrese "cuk diye" ulaşan yazılar yazıyoruz amabiz yazıp biz okuyoruz.


Mehmet Emin Danış

YORUM EKLE