ADIYAMAN’A ÜÇ MÜJDE DAHA!

(Bağımsız Kürsü)

ADIYAMAN bu arada üç müjde daha aldı.

Gazete ve internet sayfalarını süsleyen bu müjdelere sevinmemek mümkün değil.

Hep birlikte heyecanlanıp, sevindik, mutlu da olduk. 

65 Yıldır hasreti çekilen GERGER YOLU yapım ihalesinin müjdesi 18 yıl sonra gelirken, 200 milyon TL.’ ye mal olacak bu yolun, 26 Aralık 2020’de ihalesinin yapılacağı da müjdelendi. 

97 bin 990 dekar zirai arazimizi sulayacak, 822 milyon TL.’lik BÜYÜKÇAY BARAJI ihalesi de 20.11.2020 ‘de yapılacak, suya hasret kalan topraklarımız da böylece su ile buluşacak.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ için, temin edilen 22 milyon TL.’lik ödenekle nasıl olacaksa yaklaşık 5 bin insanımız aşa-ekmeğe kavuşup iş sahibi olacakmış. Ben pek anlayamadım.

Biz sulama müjdesini bir başka zamana bırakarak, ADIYAMAN’IN YOL DURUMUNA hep birlikte bir göz atalım.

CHP MİLLETVEKİLİ ABDURRAHMAN TUTDERE; “18 yıldır GERGER’İN sesini iktidarın duymadığını, Meclis'teki kararlı takipleri sonucu GERGER’İN sesini duyurduğunu, Meclis'te her fırsat da dile getirdiğini, bunda yerel basın emekçilerinin de büyük katkısı olduğunu” söylerken, "ihale için 2020 yılı için ödenek konulmadığını, 2021 yılı bütçesine gerekli ödeneğin konulmasının takipçisi olacağını da” söylüyor. 

GAZETECİ HACİ BOĞATEKİN GERGER’DEN sesleniyor; “Küçük Reis Büyük Reisle görüştü, GERGER’İN 65 yıllık yol rüyası gerçekleşti.” 

Küçük Reis GERGER BELEDİYE BAŞKANI ERKAN AKSOY, Büyük Reis hepimizin bildiği gibi, RECEP TAYYİP ERDOĞAN. 

HACİ BOĞATEKİN devam ediyor; “Küçük Reis Belediye Başkanları toplantısın da Büyük Reise ulaşıyor. 

GERGER’İN 65 yıllık yol sorununu anlatıyor. 

ERDOĞAN, ULAŞTIRMA BAKANINI çağırıp diyor ki, "GERGER yolunun ihalesini bu yıl içerisinde yapın. GERGER halkından özür dileyip selamlarımı söyleyin”...

HACİ BOĞATEKİN diyor ki; “Bravo sana Küçük Reis 65 yıllık yol hasretimizi gerçekleştirdin. Sağ ol var ol.”

Biz gazeteciler boş durmadık bizde buradan seslendik;

“Biz gazeteciler GERGER YOLUNU sık-sık gündeme getirdik. AHMET AYDIN’IN girişimleriyle GERGER’İN rüyası gerçekleşti. AHMET AYDIN’A minnettarız. Devasa proje hayat bulacak, var olsun-sağ olsun.”

18 Yıl sonra gelen GERGER yolu ile hep birlikte böyle sevinirken, ADIYAMAN yol konusun da yeterli hizmeti maalesef alamamış. 

Şapkamızı önümüze koyup iyice düşünürsek siyasilerimizin çizmiş oldukları pembe tablolar hep havada kalmış, karnımızı doyurmamış gerçeklerin üstünü de örtememiş! 

ŞÖYLE Kİ: AK Parti iktidarının yol hizmetlerindeki başarılı çalışmalarını kabul etmemiz gerekir. Yalınız geçiş garantili yap-işlet-devret modelli yol hizmetleri tartışmalı kabul edilemez. Bu dönem de 6 bin 101 kilometrelik bölünmüş yol 26 bin 764 kilometreye çıkartılmış. Bu yollara bağlı il sayısı 6’dan 77’ye ulaşmış. 

PEKİ BİZ NEREDEYİZ?

Sulama, sağlık başta olmak üzere birçok konuda olduğu gibi bu yol hizmetlerinden de zamanında ve yeterli derece de hak ettiğimiz hizmetleri alamamışız! 

Kimse "ADIYAMAN’I çağ atlatıp şaha kaldırdık" demesin!..

Daha 18 yıldır bu şehre bir çevre yolu yapamamışız.

70-80 tonluk mermer yüklü tırlar bu kentin ana bulvarından geçip gidiyor! 

GÖLBAŞI-GAZİANTEP, ADIYAMAN-ŞANLIURFA, BESNİ-GAZİANTEP yollarında komşu illerimiz kendi yollarını tamamlayıp bitirdikten sonra biz ADIYAMAN olarak, hep geride kalmışız. Sondan takip etmişiz.

BESNİ’DE 7 kilometrelik yol ile BESNİ VİYADÜĞÜNÜN bitirilmesi için ne yapacağımızı şaşırıp kalmışız.

Tehlikeli durumda ne zaman ne olacağı belli olmayan her an çökebilecek, GÖKSU ÇAYI KÖPRÜSÜNE bir çare bulamamışız! 

Başta ÇELİKHAN ve GERGER olmak üzere, ilçe yollarımızı günün şartlarına uygun bir şekle getiremeyip doğru-dürüst bir çivi bile çakamamışız. 

MİLLETVEKİLLERİMİZİN, ULAŞTIRMA ve ALTYAPI BAKANINA sundukları yol yapıp raporuna bakılırsa bu konuda çok-çok geride kalmışız, çözüm bekleyen yol sorunumuz çok.

Önce kara, sonra mavi, şimdi de HIZLI TRENLE oyalanıp durmuşuz. 

Sulamadan, sağlıktan, yoldan, turizm ve kentsel dönüşümden daha önemli, daha öncelikliymiş gibi, ADIYAMAN’A ne fayda sağlayacağı bilinmeyen, tartışılmayan ve ne zaman gerçekleşeceği belli olmayan HIZLI TREN nutukları atıp, kendimiz çalıp kendimiz oynamışız!

ŞİMDİ SIKI DURUN, yine sizi rakamlara boğacağım:

İçinizi çekip oflayıp-puflayıp üzülmeyin, bu bizim kaderimiz de demeyin.

Bu kaderse kimse kusura bakmasın, bu kaderi biz kendi kalemimizle yazıyoruz, bunda kimsenin suçu yok! 

Nüfusu 343 bin olan RİZE iline 15 yıl içerisin de ULAŞTIRMA ve HABERLEŞME hizmetleri için 8 Milyar TL. yatırım yapılmış.

Yine nüfusu 421 bin olan YOZGAT’A 4 Milyar TL..

526 bin nüfuslu ÇANAKKALE’YE 3,7 Milyar TL...

170 bin nüfuslu ARTVİN’E 3,7 Milyar TL...

Yine nüfusu 279 bin olan BİNGÖL’E 3.4 Miyar TL...

530 Nüfuslu ÇORUM’A 2,9 Milyar TL...

Nüfusu 531 bin olan ŞIRNAK’A 2,5 Milyar TL’lik ULAŞTIRMA ve HABERLEŞME için yatırım yapılmış hizmet götürülmüş.

PEKİ, Nüfusu 626 bin olan, şaha kaldırıldığı söylenen, AK Partiye en yüksek oyla 5 milletvekilinin dördünü veren, gariban, sessiz, sahipsiz, ırgat kent ADIYAMAN’A ne kadar (bu hizmetler için) yatırım yapılmış, ne kadar pay almış, ne kadar para harcanmış, tamı-tamına 1,7 Milyar TL.

Gördünüz mü hizmet müjdeleri ile şaha kaldırılan ADIYAMAN’I! 

İŞTE 18 yıl sonra gelen, o da ödeneği ne kadar, ne zaman biteceği belli olmayan (gerçi Reis emretmiş bu yol bence biter) GERGER YOLU için şapkamızı havaya atıp sevinç çığlıkları atarken, bu müjdeleri veren vekillerimize minnettarız.

Biz ADIYAMANLIYIZ, bize tatlı bir tebessümle gülmeniz, makamınızda bir çay içirip birlikte fotoğraf çektirip poz vermemiz, bu memlekete yapılacak hizmetlerden daha önde gelir.

Hizmetler geç de olsa geliyor.

Siz Sağ olun, var olun. Sizler her şeye layıksınız!

YORUM EKLE
YORUMLAR
ZEKİ ULUTAŞ
ZEKİ ULUTAŞ - 3 yıl Önce

Ağzınıza,kaleminize,yüreğinize sağlık .İyiki varsınız bu sahipsiz memleketin sesisiniz.

Ben abuzer çeçen
Ben abuzer çeçen - 3 yıl Önce

Burda yazdık ların hepside döğrudur antep yolu besni ye kadar geldi çalışmaya ara verildi ve besni çıkışı ve kızılin yolu hiç çalışma yöktur benim o turduğum mahle okulu yoktur 2000 bin seçmeni var