ADIYAMAN'IN ALTINŞEHİR MESELESİ...

BU SORUNU VALİ İLE BELEDİYE BAŞKANI ÇÖZER!

(Bağımsız Kürsü)

ALTINŞEHİR KONUT YAPI KOOPERATİFİNİN yerini bilmeyen yoktur herhalde. Yaklaşık 36 yıl önce yapımı planlanan bu yer için, o günleri yaşayan bizler; “Taa… Nere… Nere… Çayın öte tarafı, çok uzak, gidilir mi” derken, bugün Adıyaman’ın yaşana bilinecek en önemli merkezlerinden biri.

İlerisi iyi görülmüş o günün şartlarına göre, 520 üye yan yana getire bilinmiş. Bu işin başında duranlar, gayret ve özenli çalışmaları ile bu Konut Kooperatifini bu kentte kazandırırken, bu yer zaman zaman çok popüler ve aranan bir yerde de olmuş.

Şimdi bakarsak; sefilleri oynuyor..

Yıkıldı-yıkılacak derken, SURİYELİLERİN yerleştiği bu merkez feryat ediyor! Her türlü olumsuzlukların yaşandığı söylenen ALTINŞEHİRDE ne zaman ne olacağı endişesi taşıyan çevre sakinleri, huzursuz ve karamsarlık içerisinde.

ALTINŞEHİR KONUT YAPI KOOPERATİFİ, planladığında arsa olarak yaklaşık 210 bin metrekare. O gün 50 bin metrekaresi SANKO’YA metrekaresi 5 TL’den satılmış. Okul, Cami, Taziye Evi, Sağlık Merkezine verilen yerlerden sonra bugün kalan arsanın 120 bin metrekare olduğu söyleniyor.

Bu alan üzerinde, 26 Bloktan oluşan 520 Daire var. Yer geniş, yeşil alanları mevcut, yollar düzenli, yalınız yeniden yapılaşmada kanalizasyon ve su şebekelerine ihtiyaç var.

Yıllardır burada ki, yeniden yapılaşma sorunu bir türlü çözülemiyor. Çözülecek çözüldü derken yeni yeni problemler çıkıyor, suçlamalarla bir yere varılmıyor.

Bir ara bir girişimde bulunulmuş, 9 Kat imarlı, 1.300 Daire için müteahhit ile anlaşma sağlanmış, mülk sahiplerine 160 metrekarelik birer daire ile 30 dükkâna ortak olma anlaşmasına varılmış, 18 ayda bitirme garantisi de alınmış.

Dr. SÜLEYMAN KILINÇ başkanlığındaki belediyeden büyük destek verilmiş, önleri açılmış, zorluklar birlikte aşılmış, teknik destek esirgenmemiş.

Daha sonra bu anlaşmaya bazı üyeler, "bu paylaşım yeterli değil, bu işin içinde menfaat var, rant var” diyerek itiraz edince, ALTINŞEHİR ortada kalmış! İşler ARAP SAÇINA DÖNMÜŞ!

Kentin çok önemli bir yerinde bulunan bu alan, şimdi perişanlıktan kurtulabilmek için, bu işe öncülük yapacak kurtarıcılar arıyor!

Ev kiralarından 2 bin 500 TL’den bahsedilen bu kentte, 1300-1400 adet yapılacak bu yeni daireler, onlarca dükkân çok önemli. Bir nebze de olsa halkımızı rahatlatacak ve şehrimize güzel bir görünüm de verecek.

Bu yer şimdi insan ilişkilerinde gayet başarılı olan, VALİ ile BELEDİYE BAŞKANINDAN sorunun çözülmesi için öncülük yapmasını bekliyor!

Ne diyelim; burası ADIYAMAN, KENDİ SÖKÜĞÜMÜZÜ KENDİMİZ DİKMEYİ ÖĞRENEMEDİK bir türlü!

Bu nedenle gözler yine ilin VALİSİ ile BELEDİYE BAŞKANINDA yoksa işler yürümüyor!

YORUM EKLE