ADI GEÇEN YETKİLİLERE AÇIK DİLEKÇEM

Valimiz Mahmut Çuhadar, Milletvekillerimiz Ahmet Aydın, İbrahim Halil Fırat, Muhammed Fatih Toprak, Yakup Taş, Abdurrahman Tutdere, Belediye Başkanımız Süleyman Kılınç, ADYU Rektörü Mehmet Turgut, AK Parti İl Başkanımız Mehmet Dağtekin, Mecliste temsilcisi bulunan CHP İl Başkanı Burak Binzet ve hatta diğer partilerin İl Başkanlarına…

AÇIK DİLEKÇEMDİR…

Sürekli okuyucularım bilir; Doğuş Gazetesi Haber Müdürü olarak çalıştığım dönemde, 10 Aralık 2010 tarihinde “BÜYÜK DOĞUMA HAZIR MISINIZ” başlıklı bir makale yazmıştım.

Yazıda, TOSYÖV, GAP Gazeteciler Birliği ve Kayısı Araştırma ve Proje Geliştirme Derneği tarafından, Malatya’da düzenlenen "Medyanın Ekonomik Kalkınma Üzerine Etkileri" konulu konferansta dinlediğim Prof. Dr. İbrahim Öztürk’ün sunumundan özetler vermiştim ve bu yazıyı müteakip günlerde yine aynı gazetede “HER KENTE BİR TGM KURALIM” başlıklı ikinci bir makalem yayınlanmıştı.

(Bu çalışmam dolayısıyla 2011 yılında, Adıyaman Üniversitesi (ADYU) Medya-Reklam Topluluğunun “En Başarılı Sosyal Proje” ödülüyle de onurlandırılmıştım.)

“Gelecekte başarılı gençlerin yetişmesini sağlamak üzere her kente bir Teknoloji Geliştirme Merkezi (TGM) kurulması” şeklindeki önerimle aynı günlerde, dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nun (BTYK) basına kapalı bölümünde talimatı doğrultusunda hazırlanan 'Bilim ve Teknoloji İnsan Kaynağı Stratejisi ve Eylem Planı' masaya yatırıldı ve ülke genelinde derhal uygulanmaya başlandı.

YÖK, MEB, DPT ve TÜBİTAK gibi kurumların ortaklaşa yürüttüğü proje Sayın Erdoğan’ın himayesinde yıllardır uygulanıyor. Şu anda 15 tanesi (KKTC) dahil değişik isimler altında, 6 tanesi de TUBİTAK Bilim Merkezi ismiyle ülke genelinde faaliyetlerini sürdürüyor.

O dönem, Adıyaman’ımızın kalkınmasında büyük rol alacak olan bu projenin ilimizde de gerçekleşmesi temennisiyle görüştüğüm TUBİTAK yetkilisi projenin büyük şehirlerden başlandığını ve nüfus yoğunluğuna göre “normal sıralamaya göre” Adıyaman’a en erken 2019 yılında sıra gelebileceğini söylemişti.

Bu bilgiyi de aldıktan sonra derhal dönemin yetkililerinin kapısını aşındırmaya başladım. Dönemin ADYU Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz başta olmak üzere ziyaret ettiğim yetkililerle fikir alış-verişim 2012 yılına kadar aralıksız sürdü.

Nihayet Haziran 2012 tarihinde ikna olan ADYU eski Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü ve ADYU Senatosu üyelerine dönemin Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan’ın makam odasında brifing bile vermiştim. O toplantıda Adıyaman Belediyesi ve ADYU’nun ortak hazırlayacağı bir projeyi Valimiz ve Milletvekillerimizin de dahil olacağı bir heyetle Sayın Erdoğan’a götürecek ve Adıyaman’a “pozitif ayrım” talep edecektik. Böylece 2019 yılını beklemek zorunda kalmayacaktık.

Geçen yıl sosyal medyadan bir kez daha dile getirdiğim “Adıyaman’a Teknoloji Geliştirme Merkezi” kurulması talebimi şimdi bir kez daha yinelemek ihtiyacı duydum.

Valimiz Mahmut Çuhadar, Milletvekillerimiz Ahmet Aydın, İbrahim Halil Fırat, Muhammed Fatih Toprak, Yakup Taş, Abdurrahman Tutdere, Belediye Başkanımız Süleyman Kılınç, ADYU Rektörü Mehmet Turgut, AK Parti İl Başkanımız Mehmet Dağtekin, Mecliste temsilcisi bulunan CHP ve hatta diğer partilerin İl Başkanlarndan istirhamımdır; bu konuda siyasi ve diğer rekabetlerini kenara itip bir araya gelip lütfen bir heyet oluşturalım.

Adıyaman’a özel bir sevgi beslediğini her fırsatta gösteren Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’a gidelim, ilimize bir Teknoloji Merkezi kurulmasını isteyelim…

İnanıyorum, yok demeyecektir.

Mehmet Emin Danış

YORUM EKLE