6 Şubat’a Dikkat!

Malumunuz asrın felaketi olarak değerlendirilen bir afetin yıl dönümüne sayılı günler kaldı.

Haklı olarak depremde yakınlarını kaybedenlerin mezarlık ziyareti, mevlit ve benzeri çeşitli etkinlikleri olacaktır.

Her ne kadar net rakamlar bilinmese de, 6 Şubat günü Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde en az 36 bin 187 kişi hayatını kaybetti, 108 bin 68 kişi ise yaralandı ve 216 bin 347 afetzede, bölgeden diğer illere tahliye edildi. Yani rakamların da gösterdiği gibi binlerce insan direkt, milyonlarca insan ise dolaylı olarak etkilendi.

Psikologlar daha iyi bilir ama görülen o ki, (bir depremzede olarak kendim de dâhil) olayın etkisini üzerimizden atmış değiliz ve 6 Şubat 2024 tarihine yaklaştıkça içimizdeki burukluk artarak devam ediyor.

Şahsen sükûnetimi korumaya çalışsam da bazı insanların koruyamayacağı endişesini yaşıyorum ve en kötüsü de zaten her fırsatta taşkınlık yapmayı kendilerine görev edinmiş bir takım kötü niyetli insanların da maalesef içimizde yaşadıklarını biliyoruz.

Bu nedenle herkesi uyarmakta fayda görüyorum.

Lütfen, özellikle bölgede yaşayan herkesin biri birini şimdiden uyarması ve taşkınlık yapmak isteyenlere fırsat vermemesi gerekmektedir.

Mehmet Emin Danış

YORUM EKLE