2023 SEÇİMLERİ “ÖMER” ODAKLI GEÇECEK…

Partisinin 4. kuruluş yıldönümü kutlamalarında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, “4 yıl evvel İYİ Parti’yi 25 Ekim 2017’de bu iradeyle kurduk ve dediler ki ‘çıkmayın yola başaramazsınız’, bu yağmurun altında burada bulunan irade dedi ki ‘başaracağız, başaracağız, başaracağız’. İktidara yürümüyor, koşuyoruz. ‘Boş yere uğraşmayın dağılırsınız’ dediler. Biz Türkiye için toplandık. Türkiye’de iyi şeyler olacağına inancımızla toplandık ve bir mucizeyi başardık. Torunum Pars’a bile iftira atıldı. Ama biz iyi insanlarız, adaleti bu ülkeye getirecek Ömer’in yolunda yürüyen insanlarız. Türkiye’de İYİ Parti kurulmasaydı siz bu iradeyi göstermeseydiniz Türkiye nasıl bir Türkiye olacaktı? Allah her birinizden razı olsun. Bugün bu yağmurda bu iradeyi gösteren kardeşlerim, haramiler gidiyor. İYİ’lerle, Türkiye’de her türlü güzellikler mümkün; başaracağı,z başaracağız, başaracağız” dedi.

Bu konuşmada dikkatimi çeken ve herkesin de dikkatini çekmesi gereken en önemli kelime “Ömer”dir. Malumunuz dürüstlükle ve adaletle ilgili bütün ifadelerde “Ömer” kelimesi özellikle vurgulanır.

Müslümanlar, “Ömer” adını duyunca aklına bu iki unsur gelir; dürüstlük ve adalet. Çünkü dürüstlük ve adalet denilince akla gelen ilk isim elbette ki Hz. Ömer’dir. Nitekim geçmiş yıllar boyunca politikacılar arasında da sık kullanılan bu isim artık dürüstlüğün ve adaletin tanımı haline gelmiştir.

Bu deyimi partisinin yıl dönümündeki konuşmasında “Ömer’in yolunda yürüyen insanlarız” cümlesiyle bir kez daha gündeme getiren Meral Akşener’in zamanlaması da önemsenmelidir. Zira bu ifadeyi ondan bir önce, geçtiğimiz yıllarda Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti yöneticilerine hitaben kullanmıştı. 23 Ağustos 2019’da, partisinin 18’inci kuruluş yıldönümünde “bize yeni Ömerler lazım” diyen Sayın Erdoğan’ın bu cümlesi politika arenasında büyük ses getirdi.

Eski “Ömerler” kimlerdi, yıprandılar mı, partideler mi, partilerinden mi ayrıldılar gibi bir çok soruya sebep olan bu ifadeden sonra kamuoyunda “yeni Ömerler” aranmaya başlandı. AK Partinin hızlandırdığı üye çalışmalarının “yeni Ömerler”i davet faaliyetleri olarak algılandığı birkaç yıldır beklenen “işte Ömerler burada” çıkışını İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener yapmış oldu. Bu nedenle Hz. Ömer’in adının gelecek günlerde, yani 2023 seçimi faaliyetlerinde (politik arenada) çok geçeceğini düşünüyorum.

Sayın Erdoğan’ın aradığı Ömerlerin kendileri olduğunu ifade eden Sayın Akşener’in bu ifadesinin aynı zamanda iki parti arasındaki dürüstlük ve adalet vurgulu söylemlerin özünü teşkil edeceğini düşünüyorum.

CHP dahil bütün partilerin bu ifade merkezli tartışmalarının sonunda nihayi kararı sandıkta verecek olan seçmenler aynı zamanda kuruluşunun 100’üncü yıldönümünde yeni bir yükseliş hamlesi planlayan Türkiye’nin de yönünü belirlemiş olacaklar.

Özellikle devlet kurumlarında lüks tüketimin yaşandığı “itibar” odaklı tartışmaların ön planda tutulacağı seçim öncesi iktidar partisinin atacağı önemli adımları bekliyorum. Müdüründen şefine lüks makam odaları ve araçlarıyla “itibar” sergileyen kamu idarecilerinin işlerindeki başarı oranlarının mercek altına alınacağını ve yakın zamanda geniş kapsamlı bir “tasarruf genelgesi” daha yayınlanacağını tahmin ediyorum.

Allah ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olanı nasip etsin.

Mehmet Emin Danış

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ramazan Abacı.
Ramazan Abacı. - 2 yıl Önce

İnşAllah

Ömer koparal
Ömer koparal - 2 yıl Önce

İyi parti haz Ömer’in adaleti ile yönetilecektir inşAllah