2023 SEÇİMİNİN BİR BAŞKA ÖNEMİ...

Bilirsiniz, genel seçimlerin özellikle kamuda çalışanları ilgilendiren çok özel ve önemli yönü vardır...


Bekâ, Sevr, Turan, Büyük Türkiye, Orta Doğu ve Dünya'nın yeni düzeni gibi çok değişik başlıklarla iktidar tarafından son yıllarda işaret edilen 2023 genel seçiminin toplumun büyük bölümünü hayati derecede etkileyecek yönünden bahsediyorum...


Bıyık meselesinden...


Yaşı 40'ın üzerinde olanlar ne demek istediğimi iyi bilirler...


Bıyığın ucu aşağıda mı olacak, yoksa üstten aşağı ağzı kapatacak mı, ya da burnun iki yanını hizalayıp üç numara kesilmeli mi?


Tabi bıyık meselesi diye özetlediğim konu sadece bıyıkla sembol ediliyor, zira bu meselenin özü iktidara göre kıvıranlarla alakalı...


Türkiye'nin geçmişinde bariz şekilde görülen bukelamunsu davranışların 20 yıllık AK Parti iktidarında unutulması bu utanç verici gerçeği yok etmiyor...


"Özgürlükçü" bakış açısıyla bakan iktidarlarda rakılı sofralarda boy gösterip, "dinci" bakışlı iktidarlarda cami cemaatlerinin ön saflarında gezinenlerden bahsediyorum...


Sizce "cuma mesajı" yağmuruyla yaşanan son yıllardaki "Reis"li sosyal paylaşımlara kamufle olan zübüklerin foyası 2023 seçiminin ardından ortaya çıkar mı?


Sizce Türkiye'nin 80 yılındaki askeri baskılardan kaynaklı dramları balkondan seyredenlerin AK Parti iktidarında biriktirdiği tespih/türban kolleksiyonu mezata iner mi?


Sizce 20 yıldır maskeyle saklanmış yüzlerin gerçek şekli ortaya çıkar mı; bir anda güneşle karşılaşacak olan tenleri iklime uyum sağlar mı?


İktidarı devam ettiği müddetçe bu "her devrin adamları"nın varlığını önemsemeyen Cumhur İttifakı 2023'ten sonra devam etmesi durumunda yine aynı "yok sayma" yöntemini mi tercih eder, yoksa ustalık döneminin tecrübesiyle maske düşürme manevraları mı yapar?


Peki, ya Millet İttifakı'nın kazanması durumunda ne olacak; "nasılsa iktidara geldik" denilerek maskelilerin kılık değişimi "ekonomik canlılık" olarak mı haberleştirilecek?


Çok öne çıkmıyor olsa da bu soruların cevabını bir tek benim merak ettiğimi düşünmüyorum...


Ne yani, mesela siz binlerce liraya sergilenen türban fiyatlarının yükselip/düşmesi konusunu cidden önemsemiyor musunuz?


Tuğralı gümüş yüzük ve "Vav"lı kolye üretimi düşer mi/ artar mı diye düşünenlerin sayısı bence tahminimden de çok....


Mehmet Emin Danış

YORUM EKLE